Mi lehet erre a válasz?
Nálunk még mindig nagyon ragaszkodnak csecsemőknél a végbélben való lázméréshez legalább 1 éves korig. Már több helyen is olvastam,hogy ez idejét múlt teljesen jó hónaljban is.
Az itthoni hivatalos álláspont alapján, 3 hónap alatti lázas babát azonnal kórházba kell vinni, felette lehet otthon kezelni, és lázat csillapítani közérzet szerint kell nem a fok számít. Mint ma már tudjuk a lázgörcsöt sem a magas láz okozza és megelőzni sem lehet. A kérdés ebből adódik ha nem fok hanem közérzet szerint kell lázat csillapítani,akkor miért ragaszkodnak ennyire a végbéles méréshez, ha a közérzet a mérvadó? Persze nyilván nem az extrém esetekre gondolok,akinek alapbetegsége van stb...
Utolsó,most már megértettem
dehogy értetted...
De neked nem tök mindegy ,hogy más hogy csinálja?Csináld úgy ahogy akarod, más meg úgy csinálja ahogy akarja.
Van rád bármilyen hatással, hogy Juliska Rácfülöpfalván végbélben méri a Rezsőke lázát, és 37,9-nél vagy 38,2-nél ad csillapítót?
3 hónap alatti lázas babát azonnal kórházba kell vinni, felette lehet otthon kezelni, és lázat csillapítani közérzet szerint kell nem a fok számít
Látod, ezért kell javaslat arra, hol mérd, mert van baba, akit kórházba kell vinni, ha lázas, mindegy, hogyan érzi magát. Könyörgöm, mondd, hogy nincs gyereked...
Ezen már én is gondolkodtam. Én fülhőmérőt használok. Tökéletesen megfelel. A védőnő már szülés után közölte, hogy az nem jó, végbélben KELL mérni és kész. Mondtam, hogy jó, majd veszek. Ebben maradtunk. A gyerekorvossal nem beszélgettünk erről, vele csak a kúpig jutottunk, mondtam, hogy nem kell, azt mondta szerinte se, de a biztonság kedvéért ír fel. Oltásnál kérdeztem, milyen lázcsillapító CSEPPET ajánl, ha ajánl. Megmondta, ebben maradtunk. Következőnél kérdezte, hogy viselte a Bexserot, mondtam, lett láza este, csillapítottam. Nem kérdezte, hogy mértem és mivel csillapítottam.
#15! Reméljük, neked sincs ilyen szövegértési képességgel. Ha a 6hetes Pistikének a végbélben pontosan mérő lázmérő szerint 39,2 a láza orvoshoz kell vinni. Akkor is, ha a pontatlanul mérő fülhőmérő szerint csak 38,6. Mindkettő alapján orvoshoz viszed, tehát TÖK MINDEGY.
Igen, a nálunk fejlettebb országokban már mind kihaltak, mivel nem használnak lázmérőt végbélben 😉
A 14es meg a 15ös válaszoló egyszerűen no comment.
Amúgy a 15ösnek üzenném,képzeld van gyerekem,és ha rosszul lenne nem használna a lázcsillapító,azonnal kórházba vinném,akkor is a 38,5 meg akkor is ha 40,5. Gondolom ha a tied rosszul lenne 37,5 tel,hagynád otthon mivel az még nem olyan jelzésértékű🤣🤣 amúgy az utolsó kommentelőre reagálva,azért jó látni,hogy más is gondolkodik,nemcsak bőszen bólogat a sokszor elmaradott magyar protokollokra. És igen ahogy írod,ha valaki meg meri érdeklődni,hogy miért van ez így,akkor támadnak,hogy ez így jó és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!