Mi lehet erre a válasz?

Figyelt kérdés

Nálunk még mindig nagyon ragaszkodnak csecsemőknél a végbélben való lázméréshez legalább 1 éves korig. Már több helyen is olvastam,hogy ez idejét múlt teljesen jó hónaljban is.

Az itthoni hivatalos álláspont alapján, 3 hónap alatti lázas babát azonnal kórházba kell vinni, felette lehet otthon kezelni, és lázat csillapítani közérzet szerint kell nem a fok számít. Mint ma már tudjuk a lázgörcsöt sem a magas láz okozza és megelőzni sem lehet. A kérdés ebből adódik ha nem fok hanem közérzet szerint kell lázat csillapítani,akkor miért ragaszkodnak ennyire a végbéles méréshez, ha a közérzet a mérvadó? Persze nyilván nem az extrém esetekre gondolok,akinek alapbetegsége van stb...

jan. 3. 16:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ki ragaszkodik? Nálunk a doki is fülhőmérőt használ.
jan. 3. 19:07
 12/18 A kérdező kommentje:
Utolsó,most már megértettem. Szóval azt mondod,hogy állítanak valamit,javasolnak rá valamit, és ha valakiben felmerül az ok-okozat,akkor arra az a válasz,hogy nincs kapcsolat.
jan. 3. 19:11
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

Utolsó,most már megértettem

dehogy értetted...

jan. 3. 19:24
 14/18 babyboom567 ***** válasza:
100%

De neked nem tök mindegy ,hogy más hogy csinálja?Csináld úgy ahogy akarod, más meg úgy csinálja ahogy akarja.

Van rád bármilyen hatással, hogy Juliska Rácfülöpfalván végbélben méri a Rezsőke lázát, és 37,9-nél vagy 38,2-nél ad csillapítót?

jan. 3. 19:29
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

3 hónap alatti lázas babát azonnal kórházba kell vinni, felette lehet otthon kezelni, és lázat csillapítani közérzet szerint kell nem a fok számít

Látod, ezért kell javaslat arra, hol mérd, mert van baba, akit kórházba kell vinni, ha lázas, mindegy, hogyan érzi magát. Könyörgöm, mondd, hogy nincs gyereked...

jan. 3. 19:36
 16/18 anonim ***** válasza:
28%

Ezen már én is gondolkodtam. Én fülhőmérőt használok. Tökéletesen megfelel. A védőnő már szülés után közölte, hogy az nem jó, végbélben KELL mérni és kész. Mondtam, hogy jó, majd veszek. Ebben maradtunk. A gyerekorvossal nem beszélgettünk erről, vele csak a kúpig jutottunk, mondtam, hogy nem kell, azt mondta szerinte se, de a biztonság kedvéért ír fel. Oltásnál kérdeztem, milyen lázcsillapító CSEPPET ajánl, ha ajánl. Megmondta, ebben maradtunk. Következőnél kérdezte, hogy viselte a Bexserot, mondtam, lett láza este, csillapítottam. Nem kérdezte, hogy mértem és mivel csillapítottam.

#15! Reméljük, neked sincs ilyen szövegértési képességgel. Ha a 6hetes Pistikének a végbélben pontosan mérő lázmérő szerint 39,2 a láza orvoshoz kell vinni. Akkor is, ha a pontatlanul mérő fülhőmérő szerint csak 38,6. Mindkettő alapján orvoshoz viszed, tehát TÖK MINDEGY.

Igen, a nálunk fejlettebb országokban már mind kihaltak, mivel nem használnak lázmérőt végbélben 😉

jan. 3. 21:44
 17/18 A kérdező kommentje:

A 14es meg a 15ös válaszoló egyszerűen no comment.

Amúgy a 15ösnek üzenném,képzeld van gyerekem,és ha rosszul lenne nem használna a lázcsillapító,azonnal kórházba vinném,akkor is a 38,5 meg akkor is ha 40,5. Gondolom ha a tied rosszul lenne 37,5 tel,hagynád otthon mivel az még nem olyan jelzésértékű🤣🤣 amúgy az utolsó kommentelőre reagálva,azért jó látni,hogy más is gondolkodik,nemcsak bőszen bólogat a sokszor elmaradott magyar protokollokra. És igen ahogy írod,ha valaki meg meri érdeklődni,hogy miért van ez így,akkor támadnak,hogy ez így jó és pont.

tegnapelőtt 13:35
 18/18 babyboom567 ***** válasza:
Nem azt írtuk,hogy így jó, hanem, hogy mi úgy csináljuk ahogy akarjuk, te is csináld ahogy te akarod.
tegnapelőtt 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!