Ikerterhesség. Mi a helyes válasz arra, hogy hány hetes terhes vagyok?
Sziasztok! Mostanra teljesen összezavarodtam, hogy mit szükséges mondanom, ha megkérdezik, hogy hány hetes terhes vagyok, segítsetek, kérlek.
Az utolsó menstruációm május 12-én jelentkezett, így ez alapján ma vagyok 28+4.
Legjobb tudomásom szerint mindig a legutolsó UH-n mért méretek és az azok alapján kalkulált terhességi kor a mérvadó. Viszont nálunk iker babákról van szó, egyikük egy kicsit kisebb a másiktól. “A” baba szerint ma vagyok 28+2, “B” baba szerint pedig 27+0.
Kérdeztem már az orvosomat is, de nem kaptam egyértelmű választ…
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
"Legjobb tudomásom szerint mindig a legutolsó UH-n mért méretek és az azok alapján kalkulált terhességi kor a mérvadó."
Rosszul tudod. A menstruáció szerinti kor a mérvadó, ha csak nem korrigáltak a 12 hetes UH-n. Tehát 28 hetes terhes vagy.
Legjobb tudomásom szerint mindig a legutolsó UH-n mért méretek és az azok alapján kalkulált terhességi kor a mérvadó.
Rosszul tudod. Senkit nem érdekel az utolsó lelet. 12 hetesen a menzesz, ill. az UH-n mért kor alapján beírják a szülés várható idejét, azzal kell számolni. MINDIG. Függetlenül a magzatok méretétől.
Rosszul tudod.
A 12 heti genetikai a mervado. Addig nőnek egyformán a magzatok, utána lehet kissebb is, nagyobb is. Mindig a 12 heti számít. Ugye mi sem vagyunk egyformák, minden baba más súllyal születik. Szóval az a mervado ami a kiskonyvben van megadva születési dátumnak.
Az enyém is mindig változott, utolsó menzesz október 10,es változott végig, de a kiskonyvben július 17 volt írva. Volt augusztus 2, július 6, meg július 30 is. Veguli július 16-an 39+6 rá császárral született meg a fiam 🥰
A menstruáció a kiindulási pont, de 12 hetes genetikain korrigálhatják. Utána nem érdemes, mert egyedi a növekedési ütem.
Mondjuk nálam IVF-nél evidens lehetett volna a szvi-m, a 12 hetes genetikain is úgy kalkulált az azt végző magánorvos, de a saját dokim töltötte ki 16 hetes terhes koromban a kiskönyvben azt a részt, és ő az akkor, 16 hetesen mért adatok szerint előbbre hozta a szvi-t. 🤷♀️ Hiába mondtam, hogy hát a lombik miatt nem kérdés a fogantatás ideje.
Úristen, elkepzelem ahogy Mari néni megkérdezi a piacon. Hogy "Na és hany hetes vagy, Aranyoskám?" Erre te: " hááát...Az utolsó menstruációm május 12-én jelentkezett, így ez alapján ma vagyok 28+4.
Legjobb tudomásom szerint mindig a legutolsó UH-n mért méretek és az azok alapján kalkulált terhességi kor a mérvadó. Viszont nálunk iker babákról van szó, egyikük egy kicsit kisebb a másiktól. “A” baba szerint ma vagyok 28+2, “B” baba szerint pedig 27+0." 🤷🏼♀️
Kedves Utolsó! “Úristen”, én pedig elképzelem, ahogyan Te már polihisztorként születtél erre a földre. Bunkó.
A többieknek köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!