Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhesség. Mi a helyes...

Ikerterhesség. Mi a helyes válasz arra, hogy hány hetes terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mostanra teljesen összezavarodtam, hogy mit szükséges mondanom, ha megkérdezik, hogy hány hetes terhes vagyok, segítsetek, kérlek.

Az utolsó menstruációm május 12-én jelentkezett, így ez alapján ma vagyok 28+4.

Legjobb tudomásom szerint mindig a legutolsó UH-n mért méretek és az azok alapján kalkulált terhességi kor a mérvadó. Viszont nálunk iker babákról van szó, egyikük egy kicsit kisebb a másiktól. “A” baba szerint ma vagyok 28+2, “B” baba szerint pedig 27+0.

Kérdeztem már az orvosomat is, de nem kaptam egyértelmű választ…

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

2023. nov. 28. 13:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Ezek alapján a fantasztikus válaszok alapján se tudom mi a válasz. Egy gyerekkel voltam terhes, az utolsó manstruacio alapján június 28. volt a szülés időpontja, a 12. het uh alapján átírták július 3.-ra. Ez a kis különbség nem érdekelte a nodokikat, nem számít, ráadásul június 2.-an született meg.
2023. nov. 28. 16:38
 12/14 anonim ***** válasza:
1es nem menstruációtol számítják a terhességet, nem minden esetben..Apr 17én menstruáltam és május 7én ovuláltam..Hogy a fenébe számitaná már a menstruációtol mikor egyértelmű hogy nem akkor fogant 🤷‍♀️ A 12 heti uh-n megtudja állapítani az orvos h mikor is fogant pl nekem a 9.héten már mondta h május 7én fogant febr 7 a szülés ideje.
2023. nov. 28. 20:13
 13/14 anonim ***** válasza:

"Hogy a fenébe számitaná már a menstruációtol mikor egyértelmű hogy nem akkor fogant 🤷‍♀️"

A fogantatáskor számítasz utólag visszaszámolva 2 hetes terhesnek. A menstruáció csak egy kiindulási pont, de ha valakinek nem a 14. ciklusnap körül volt az ovulációja, hanem előbb vagy később, annak úgyis korrigálják a 12. heti alapján.

2023. nov. 28. 20:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Természetesen az én esetemben nem 14 nap ( 2hét)telt el az első napi menstruációm és az ovuláció között hanem 21.ami 3 hét és ha valóban menstruációtól számítaná akkor a babám lelenne maradva 1 héttel.Nekem màr korrigálták a 9.héten direkt szóltam h 3 héttel a menstruációm után ovuláltam ne 2 héttel számolják ki az első időpontomat.Külföldön élek itt a 8-9 héten kell menni először( szívhang stb)
2023. nov. 28. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!