Mi lehet erre a válasz?
Nálunk még mindig nagyon ragaszkodnak csecsemőknél a végbélben való lázméréshez legalább 1 éves korig. Már több helyen is olvastam,hogy ez idejét múlt teljesen jó hónaljban is.
Az itthoni hivatalos álláspont alapján, 3 hónap alatti lázas babát azonnal kórházba kell vinni, felette lehet otthon kezelni, és lázat csillapítani közérzet szerint kell nem a fok számít. Mint ma már tudjuk a lázgörcsöt sem a magas láz okozza és megelőzni sem lehet. A kérdés ebből adódik ha nem fok hanem közérzet szerint kell lázat csillapítani,akkor miért ragaszkodnak ennyire a végbéles méréshez, ha a közérzet a mérvadó? Persze nyilván nem az extrém esetekre gondolok,akinek alapbetegsége van stb...
Először azt az állításod bizonyítsd, hogy a gyermekorvosok döntő többsége ehhez ragaszkodik! ;)
Mert szerintem nem.
Plusz szerintem két infót keversz össze: 3 hónap alattinál nem közérzet alapján csillapítunk, mert rájuk a magas láz nagyon veszélyes.
Nagyobb gyereknél lehet közérzet alapján.
Azt pedig, hogy melyik lázmérési mód a legjobb...
Kisbabánál azért lehet preferált a fenékben való mérés, mert az a leggyorsabb, és náluk fontos a gyors eredmény. Egy nyűgös csecsemőnél hosszú perceket várni nem túl szerencsés.
Fülhőméfőt fül-orr gégészek 3 éven alul nem javasolnak.
A non contact lázmérők pedig változó minőségűek. Mi csak azt használunk, de már nagy gyerekeknél.
A lázgörcsöt valóban nem maga a láz okozza, hanem a mögöttes fertőzés. Gyerekem komplikált lázgörcsös volt, mindig alacsony hőmérsékleten volt rohama.
Mert a 2 infó teljesen ellentétes egymással.
Nem, nem ellentétes.
Attól, hogy közérzet alapján csillapítod, még végbélben a legpontosabb, ha meg kell mérned...
Látom nem érted a kérdést
De, én igen. Te nem fogod fel, hogy két olyan dolgot akarsz kapcsolatba hozni, ami között nincs kapcsolat. Igen, általában elég közérzet alapján csillapítani. De nem mindig, nem minden gyereknél, nem minden betegség esetén. Ha közérzettől függetlenül csillapítani kell, végbélben a legpontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!