Mi lehet erre a válasz?

Figyelt kérdés

Nálunk még mindig nagyon ragaszkodnak csecsemőknél a végbélben való lázméréshez legalább 1 éves korig. Már több helyen is olvastam,hogy ez idejét múlt teljesen jó hónaljban is.

Az itthoni hivatalos álláspont alapján, 3 hónap alatti lázas babát azonnal kórházba kell vinni, felette lehet otthon kezelni, és lázat csillapítani közérzet szerint kell nem a fok számít. Mint ma már tudjuk a lázgörcsöt sem a magas láz okozza és megelőzni sem lehet. A kérdés ebből adódik ha nem fok hanem közérzet szerint kell lázat csillapítani,akkor miért ragaszkodnak ennyire a végbéles méréshez, ha a közérzet a mérvadó? Persze nyilván nem az extrém esetekre gondolok,akinek alapbetegsége van stb...

tegnapelőtt 16:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Úgy méred a hőt, ahogy akarod. Mondd azt az orvosnak, hogy persze, popsiban mérted. Létezik fülhőmérő is, az is jó alternatíva.
tegnapelőtt 16:18
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ki ragaszkodik? Úgy méred, ahogy akarod.
tegnapelőtt 16:21
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Mit szeretnél kerdezni konkrétan? Ott mered a lázat, ahol akarod és akkor viszed orvoshoz a gyereked, amikor akarod
tegnapelőtt 16:23
 4/18 A kérdező kommentje:
Lehet nem volt egyértelmű,a kérdés az,hogy a gyermekorvosok döntő többsége szerint ott "kell" mérni,ha valaki elárulja,hogy nem ott mérte még jól le is cseszik. Miközben pedig azt mondják,hogy közérzet szerint csillapítsuk a lázat. Szóval az összefüggés miértje lenne a kérdés. Mert a 2 infó teljesen ellentétes egymással.
tegnapelőtt 16:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi hónaljban mértük mindig. Az a legpontosabb mérőnk, és mondta az orvos, hogyha a gyerek kivárja, akkor tökmindegy, jó hónaljban is. Mivel simán végigüli mind a kettő, amíg mér, így nem szoktuk máshogy.
tegnapelőtt 16:33
 6/18 anonim ***** válasza:
85%

Először azt az állításod bizonyítsd, hogy a gyermekorvosok döntő többsége ehhez ragaszkodik! ;)

Mert szerintem nem.

Plusz szerintem két infót keversz össze: 3 hónap alattinál nem közérzet alapján csillapítunk, mert rájuk a magas láz nagyon veszélyes.

Nagyobb gyereknél lehet közérzet alapján.

Azt pedig, hogy melyik lázmérési mód a legjobb...

Kisbabánál azért lehet preferált a fenékben való mérés, mert az a leggyorsabb, és náluk fontos a gyors eredmény. Egy nyűgös csecsemőnél hosszú perceket várni nem túl szerencsés.

Fülhőméfőt fül-orr gégészek 3 éven alul nem javasolnak.

A non contact lázmérők pedig változó minőségűek. Mi csak azt használunk, de már nagy gyerekeknél.

A lázgörcsöt valóban nem maga a láz okozza, hanem a mögöttes fertőzés. Gyerekem komplikált lázgörcsös volt, mindig alacsony hőmérsékleten volt rohama.

tegnapelőtt 16:45
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

Mert a 2 infó teljesen ellentétes egymással.

Nem, nem ellentétes.

Attól, hogy közérzet alapján csillapítod, még végbélben a legpontosabb, ha meg kell mérned...

tegnapelőtt 17:47
 8/18 A kérdező kommentje:
Utolsó,miért nem ellentétes? Közérzet alapján ajánlott csillapítani nem a fokszám alapján. Ha valaki rosszul van akkor csillapítani ajánlott fokszámtól függetlenül. Látom nem érted a kérdést. Amit írtam nem én találom ki ez az orvosi ajánlás.
tegnapelőtt 17:57
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi azért mértük popsiban, mert az a leggyorsabb és legpontosabb. Ezáltal nem méricskéltük túl gyakran sem. Annyi, amennyi.
tegnapelőtt 18:46
 10/18 anonim ***** válasza:
64%

Látom nem érted a kérdést

De, én igen. Te nem fogod fel, hogy két olyan dolgot akarsz kapcsolatba hozni, ami között nincs kapcsolat. Igen, általában elég közérzet alapján csillapítani. De nem mindig, nem minden gyereknél, nem minden betegség esetén. Ha közérzettől függetlenül csillapítani kell, végbélben a legpontosabb.

tegnapelőtt 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!