Cataflam csepp után mennyi időnek kell eltelnie hogy flamborin cseppet adhassak a 3évesemnek?
Lázas a gyermekem, felváltva adok neki flamborint cseppet és nurofen kuppot (ebből tudom hogy csak napi 3 szabad)
De a doktornő cataflam cseppet is előírt, illetve Lisac szirupot.
A kérdésem s.o.s nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat.
A lazat 39.5 alatt nem kell csillapitani, az a jo ha lazas, azzal dolgozik a szervezet.
Egyebkent meg a gyogyszertajekoztatoban megtalalod.
Szia!
Mindhárom gyógyszer fájdalom és lázcsillapító hatású és eltérő hatóanyagú. A nurofen ibuprofén, a famborin metamizol nátrium (mint az Algopyrin) a cataflam diclofenak, nem szteroid gyulladáscsökkentő.
Elvileg eltérő hatóanyagú gyógyszerek 4 óránként, ugyanazon hatóanyag 8 óránként adható, de én a helyedben nem kavarnám ezt a hármat, hacsak nem lesz az egyik beadását követően 4 órán belül megint 39 fokos láza a gyereknek.
Nekünk ezek közül a cataflam vált be minden szempontból a legjobban. Gondolom csepp formájában kaptátok, amiből testsúlykilogrammonként 1 cseppet lehet adni 8 óránként a gyereknek. Én ezt adnám, mivel ez láz és fájdalomcsillapító hatású, valamint gyulladáscsökkentő is és csak akkor adnék flamborint vagy nurofent, ha a cataflam ellenére is lázas. Akkor a cataflam után 4 órával.
3-as vagyok. Hozzátenném ha a gyerek nem láthatóan elesett, nem fekszik el, akkor 38,8-39 fokig nem csillapítanám, csak ha afölé megy, vagy ha láthatóan nagyon leveri a láz.
Akkor cataflamból pl a 15 kilós gyereknek 15 csepp mehet.
A flamborin elég sokára hat, kell neki, legalább 1.5 óra. Ha nagyon rosszul van a gyerek és magas a láza, 3 óránként adhatsz más hatóanyagú lázcsillapítót.
De nyugi, van ilyen vírus, az én lányomnak is volt, 5 napig lázcsillapítóval is csak 38.5-re tudtuk levinni és ment is vissza, viszont 39.5 felé nem ment. A lényeg, hogy igyon sokat, ha csak kortyonként, akkor 5 percenként 2-3 kortyot, de igyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!