Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogy tudom megelőzni? Tudom...

Hogy tudom megelőzni? Tudom nagyjából lehetetlen, tanácsot szeretnék kérni mert ebben még tapasztalatlan anyuka vagyok. Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit. A héten itthon volt felső légúti betegséggel.

Figyelt kérdés
A hét második felében beindult a hányásos vírus az oviban. Eléggé parázok tőle, eddig ilyen tipusú vírust nem kapott még el, hogy tudom kezelni esetleg a kórházig nem jutni és, hogy én se kapjam el mert egyedül leszek vele.
nov. 30. 15:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy nem tudod elkerülni, hogy esetleg elkapja, de azért egy ilyen betegséget általában kiheverik otthon.
nov. 30. 15:32
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Nem biztos, hogy ezt meg lehet elozni, de pl nekunk az immunotrofina egy csoda.

En nem tudom mitol olyan szuper, az osszetevoi alapjan nem ok talaltak fel a spanyol viaszt,de a tipikus 1 het bolcsi, 2 het itthon dolog helyett amiota szedi, mar 3 het bolcsi es 1 het itthon van. Ez is sok betegsegbol, en nem mondom, de azert jobb igy a helyzet.

Hanyos virus most nem volt meg, viszont 9 honapos koraban valahonnan benyelt egyet. Nem kerult korhazba, ez nem egyenesen aranyos ezzel. De en elkaptam tole akkor es sokkal rosszabbul voltam mint a gyerek. 😂

Viszont a ferjem meguszta. Tehat ez is lutri.

nov. 30. 15:49
 3/12 anonim ***** válasza:
17%

1!

Otthon? 7x kapta el a lányom, 7x egy hét kórház volt.

nov. 30. 17:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem jó, amikor beleesik egy ilyenbe a család, de alapvetően nem kéne egy ilyennel kórházba kerülni.

Nálunk (orvosi javaslatra) az ilyenkor a megoldás, hogy bármit ehetnek/ihatnak, amit megkívánnak. A szemét és nehéz kajákat nem fogják kívánni, ha csak pár falat kekszet esznek az meg már tök jó. A folyadékkal ugyanez. Én kínálom, hogy kér-e vizet, teát, almalevet, akármit, teát kér mindig és csak egy-egy kortyot, de a lényeg, hogy igyon.

Enterol mindig van itthon és végső esetre ors por is.

nov. 30. 18:00
 5/12 A kérdező kommentje:
És a daedalonetta kúp hatásos ilyenkor? Szóltam az orvosnak, hogy ez a járvány tombol, írt fel, hogy legyen itthon. Megelőzésnek protexint javasolt, enterolt ha benne van már.
nov. 30. 18:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt semmi nem fogja megelőzni, viszont van aki nem kapja el. Nem értem miért parázol ezen ennyit. Előfordul hogy hasmenése van valakinek, nem akkora dolog.
nov. 30. 19:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az óvónőknek kéne fokozottan fertőtleníteni a felületeket, mosdókat és figyelni, hogy alaposan mossanak kezet a gyerekek. Törülközőket gyakran cserélni stb.

De ez amúgy nem életszerű sajnos- biztos, hogy elkapja a csoport nagyrésze. Megelőzni nem lehet.

nov. 30. 20:15
 8/12 anonim ***** válasza:

Kösz,hogy a 3-as válaszom 0%. Biztos jókedvemből feküdtem be vele 7x a kórházba...

Legutóbbi alkalommal meg akartam úszni. Már 7 éves volt. Mondom kibírjuk otthon. A gyerekorvos majdnem a 10 körmömről szedett le,hogy miért nem vagyunk már a kórházban bent.

Ennyit erről.

Nem lehet tudni,melyik gyerek hogy reagál a fertőzésre. Az én lányom 10 hányással kezd,nekünk nincs választásunk,csak a kórház. Sajnos.

nov. 30. 20:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! A daedalonettát próbáltátok esetleg? Van tapasztalatod róla? Az orvos azt javasolta, ha elkapná akkor a második hányásnál adjam be neki, 8 hányás után kórház.
nov. 30. 20:37
 10/12 anonim ***** válasza:
8as vagyok. Persze. Csak nem ér semmit neki.
nov. 30. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!