Menstruáció a laboreredményt befolyásolja?
Lányomnak közel 1 hetet késett a havija, és pont aznap jött meg, mikor a vizsgálat készült.
Mely értékekre lehet hatással a véreredményben?
(A vizeletben elég magas értékben kimutatható volt a vér, és az üledékben a vvt, így gondolom, azt ismételni kell.)
Ilyenkor eleve úgy kell a vizelet mintát venni, hogy ne kerülhessen bele a menstruációs vér (pl tamponnal).
Az hogy mire van hatással attól függ mit néztek. Nyilván a hormonok ciklusfüggők, de ha csak általános vérképet néztek abban nincs semmi olyan, amit a menstruáció befolyásolna.
Ezek az eltérések vannak.
(A tampont mondtam neki, hogy próbáljuk meg, de nem akarta, azt mondta, meg tudja oldani, de olvastam, hogy még a legnagyobb odafigyeléssel sem mindig lehet elkerülni, én meg sajnos nem emlékszem a magam részéről, hogy valaha is adtam volna le ilyenkor.)
Az az igazság, hogy 4%-ról tartunk itt, ez már a kontroll volt a 3 hónapos Maltofer-kúra (+1 hónapos szünet) után.
Nem tudom, ez mennyire normális :/
Mindenesetre a gyerekorvosnak elküldtem e-mailben, várom a visszajelzését.
Hát remélem, tényleg így történt, hogy nem vette észre, és valóban az került bele.
Mert az durvább lenne, ha pl alapjáraton volt bennne vér.
A vashiány lassan rendeződik, ha 3 hónap alatt 4-ről lett 8, akkor az jó, de folytatni kell.
Vér akkor is lehet sok a vizeletben, ha szabad szemmel semmi sem látható. Tampon sem kerüli ki 1000%-ban, azt meg kell ismételni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!