Ha kórházba kerül a babám hasmenés miatt minden esetben bent tartanak?
11 hónapos a babám, hasmenése van, tegnap hányt is de ma nem. Kedve jó, inni iszik tápszert meg kis vizet, igaz kis adagokban de megy le (tegnap olyan 600 ml ma 900 ml). Viszont székletfogót vagy bármilyen gyógyszert nem tudok neki sehogy sem beadni. Kicsit könnyebben elfárad 1 alvás helyett 2t alszik, illetve bizonytalanabb a járása de ténylegcsak kicsit, nem tudom ez mennyire probléma.
Amit viszont tudom, hogy az, hogy alig pisil. Volt reggel, meg délután egy nagyon kevés de azóta semmi. Doki mondta ha 5-6 óráig nincs pisis pelus akkor kórház. Amúgy jó a kedve, megy fel alá, játszik, tehát más nem indokolná a bentmaradást.
Kérdésem, ha bemegyünk mindenképpen bent fognak tartani így? Vagy lehet az, hogy hazaengednek még aznap egy infúzió után?
Ha bent maradunk akkor hány napra készüljünk?
Nyilván a gyerek érdeke az első, de érdekel minden esetben bent maradunk e majd. Jelenleg 7.5 hetes terhes vagyok, ha ez még esetleg számít.
(Amúgy tettem már fel kérdést a hányás hasmenésről.)
Hipp orst adj neki tápszer mellett.
Nekünk is volt ilyen és a doki ezt mondta. Alapvetően is jó, mert a jó sókat pótolja, plusz tápszer plusz, normaflore.
Sokszor kínáld meg. Az a baj hogy most még meleg is van, izzad is az ember, hányás hasmenés is, nagyon sokat kell inni, így még meg hogy beteg is még többet.
Diplomas apolo vagyok, gyerekfertozon dolgoztam, igy irom:
900 ml-t megivott a 11 honapos, nem hany, ettol nem fog kiszaradni.
Gondolom Mo.-n elsz, 30 fok felett van ilyenkor kiizzadjuk a folyadekot.
Honnan tudod, mennyit pisilt ? Hacsak nincs fent neki vizeletes zacsko vagy kateter, soha az eletbe meg nem fogod tudni, a pelenkak manapsag szarazra beszivjak. Meg ha hasmenese van, es az van a pelenkaban, nem fogod tudni, mennyi a pisi.
Ha beviszed, benttartjak, mert kell a korhaznak a penz.
Az a baj, hogy így is állandóan kínálgatom. Ujjszopis úgyhogy, ha szopja az ujját akkor tudom, hogy tápszer kell neki. Alapvetően pedig 5-10 percenként kínálgatjuk vízzel. Van kint neki az asztalán, de oda is visszük neki, hogy igyon. A saját kulacsából, az enyémből mert azt jobban szereti és a csőrösben is mindig van neki, hogy tudjon választani is. Iszik is egy litert tápszer és víz formájában de egyszerűen minden kijön belőle. Sajnos az ORS italt kb lehetetlen megitatni vele, fecskendővel próbáltunk 10 milit, akkor kihányta. Ugyanez a székletfogó is. Én is úgy tudtam, hogy nem szabad, de a doki felírta úgyhogy adtunk neki, hozzáteszem semmit sem ért. 16 tasakból elhasználtuk már kb a felét, hogy valahogyan odaadjuk neki, de így is csak 1.5 tasakot ivott meg összesen.
Most is felkelt 11kor, ment a hasa 2x, nagy adagok. Ennek ellenére pisi sehol. Enni inni nem kért, de ilyenkor fáradt, nem is szokott, majd hajnalban a tegnapból kiindulva. Amúgy tuti vírus, mert anyóséknál jött rá és ott is elkapták páran.
Ha lesz pisi holnap, ha nem szerintem bevisszük. Mert hiába a jó kedv, hogy iszik valamennyit és az aktivitás ha nem pisil akkor kiszárad. Remélem infúzió bekötés megoldja és nem tartanak bent. Ha kell minden nap bemegyünk. Ha viszont bent tartanak akkor remélem hamar túl lesz rajta. Csak gyógyuljon meg.
12es
Onnan tudom, hogy van az a kék csík a peluson. Mindig sárga, sokszor ellenőrzöm. Napi 10x megy a hasa minimum, tehát cserélve is elég gyakran van. A pelus nagy részét beszívja. A kék csík csak ott van, ahol a kaka is. Mindig megnézem, hogy esetleg kukijánál van e csík, de nincsen csak ha nagy a mennyiség, de akkor az fos (már bocsánat).
Igen, tudom a csikot :)
Ettol fuggetlenul nem tudod elkuloniteni a pisit meg a hasmenest.
15ös
De akkor honnan tudom, hogy pisil e vagy sem. Ha kaka van egyből cseréljük, kivéve ha látjuk még jön a következő adag de akkor is max 2 perc. És előtte nem kék a csík.
17es
Nem vitázom csak tényleg nem tudom mi lenne a helyes. Annak örülnék a legjobban, ha kapna infúziót de hazajöhetünk. Este sajnos hány az ágyban 1x. Hason alszik kis béka pózban gondolom így ahogy lefelé néz a gyomra könnyebben kijön neki. Már 2x kelt eddig. 1x hányással, 1x meg 2 pelust is telerakott úgy hogy átázott. Sajnos tegnap 12x lett pelus cserélve. És neki megmagyarázni sem tudom, hogy inni kell többet vagy kórház.
8 hónapos volt a fiam, amikor hasonló helyzetben voltunk. Nap közben konzultáltunk többször a gyerekorvossal és az asszisztenssel. Délután mondták, hogy mivel órák óta nincs pisi, és inni se iszik, menjünk be a kórházba.
Hát életem legrosszabb döntése volt.
Ott voltunk 6 órán keresztül, és a folyosón kellett várnunk. Ahol letenni se lehetett sehova, így felváltva sétáltunk vele a férjemmel.
Kb.2 óra várakozás után vettek tőle vért, kicsit ki volt száradva, de nem volt vészes. Adtak inni egy pohárba, meg kértem egy fecskendőt, és itatni kellett 10 percenként. Még mindig a folyosón, a többi beteg gyerek között.
Azt mondta a doki, hogy ha pisil, mehetünk haza. Nagy sokára lett is eredmény, és mehettünk haza.
Igazából sokkal egyszerűbb lett volna, ha a vérvétel után azt mondja a doki, hogy menjünk haza, itassuk, és ha x óráig nincs pisi, menjünk vissza.
Szörnyű volt.
Azóta ha hányós vírus van, nagyon ofafigyelek, hogy igyon. Ha kell, kortyonként.
Nem tudok vele mit csinálni, ha nem iszik. Rántja el a fejét, mutatja, hogy nem. Elmegy onnan. Ha pedig erőltetni próbálom, akkor tuti hányás lesz belőle. Gyógyszert próbáltam meg beadni neki 2x így, sugárban hányt.
Amúgy már nekem is megy a hasam. Remélem csak az idegességtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!