Elkapta vajon a rotát? A 2,5 éves kisfiam szombaton egyik ismerősöm fiával játszott. Hétfőn ennél a kisfiúnál hasmenés szerdán hányás jelentkezett, tegnap óta vannak kórházban. Elkaphatta az én fiam is vagy akkor már jelentkezett volna valami?
Biztos, hogy rota vírus van a hátterében?
Az én 13 éves lányom hétfőn került kórházba, ugyan ezek miatt(hányás, hasmenés). Elvileg most sok ilyen van..
A rotát az oltás ellenére is el szokták kapni, csak a lefolyása sokkal kevésbé súlyos, mint oltás nélkül.
Egyébként ne rágd a körmödet és ne aggódj, hanme készülj fel inkább. Legyen otthon maszk, hogy a hányás-hasmenés után úgy takaríts, hogy lehetőleg te ne kapd el, mert ez a vírus egy felnőtt embert is kiszáradásig ledönthet a lábáról, és akkor nem tudod ellátni a beteg gyerekedet. Legyen otthon textilfertőtlenítő, hogy ha kell, azonnal tudd fertőtleníteni a szennyezett ruhákat, ágyneműt. Még fontosabb rehidratáló port és bélflóra helyreállítót venni a patikában, hogy ha elkezd hányni avgy hasmenése lenne a kicsinek, akkor ne jussatok a kiszáradásig, illetve az elektrolitháztratás felborulásáig. Legyen otthon Daedalonetta kúp, és Smecta por.
Tudd, hogy hová kell menni ügyeletre, ha vészesen sokat hányna vagy menne a hasa.
Ismered fel az enyhe kiszáradás jeleit is.
Ennél többet nem nagyon tehetsz, ha bölcsis agyereked, a rota a legrosszabb, de azon kívül számtalan hányós-hasmenős vírus létezik, és az egytelen igazi veszélyük a kiszáradás, azt kell mindenáron megelőzni.
#3, sajnos pont a rota oltásról elég könnyű lecsúszni. Nekünk 3 és 5 hónaposan ajánlja a gyermekorvosunk. Kiírta, mikor 3 hónapos volt a kicsi, de hiánycikk lett, sehol nem találtuk, pedig vagy 6 gyógyszertárban megnéztük. Most 4 hónapos, már tuti nem fogja megkapni, mert 6 hónapos korig meg kell kapnia. A nagy oltva van, a kicsi nem, marhára nem így terveztem, de sehol nincs Rotarix. Ítélkezés előtt gobdolkozhatnál kicsit...
Kérdező, már kijött volna szerintem is, ne aggódj! 😊
A lányom a rota oltástól oltási betegséget kapott.Oltás utáni 3. napon este már a kórházban voltunk.Ha elkapta volna akkor már rég kijött volna rajta.Biztos ,hogy rota volt?
Amúgy 3-as nálunk a 2. emlékeztető oltást már be se adhatta az orvos,mert érzékeny a gyerek az oltóanyagra.(Ritka, de ilyen is van)
Viszont én is úgy tudom, hogy az oltott gyerek is elkaphatja, csak ,,könnyebben" esik túl a betegségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!