Tényleg igaz, hogy az orrmandula vizsgálatot szájon át végzik?
Figyelt kérdés
5 éves lányomat elküldték orrmandula vizsgálatra, és azt hallottam ismerőstől, hogy szájon át végzik és fáj.2024. ápr. 5. 08:59
1/7 anonim válasza:
Sőt! Szájon át is veszik ki,mert a garatnál van. Nem az orrban.
2/7 A kérdező kommentje:
És mennyire fáj?
2024. ápr. 5. 09:11
3/7 anonim válasza:
Hát nekem 5 évesen sosem fájt, pedig nagyon sokat vizsgáltak, sokat voltam a mandulákkal beteg, míg ki nem vették.
Egyébként kellemetlenebb volt, de az sem fájt, hogy pár éve végignézték endoszkópkamerával a légutat a torkomig, az orromon keresztül. Ettöl sokkal jobban féltem, de szinte semmi. A covid teszt kellemetlenebb volt.
4/7 anonim válasza:
Vizsgálatnál a szájába és az orrába is benéznek. A vizsgálat alapból nem fáj. Ha endoszkóppal is nézik, az lehet kicsit kellemetlen. Ha ki kell venni, azt szájon át veszik ki. Ilyen kicsi gyereket azt hiszem altatnak műtétnél.
5/7 A kérdező kommentje:
És egy ekkora gyereket le kell fogni? Mert az oltást nem szokta hagyni
2024. ápr. 5. 09:51
6/7 anonim válasza:
Azt sajnos nem tudom, az enyém majdnem 7 éves volt, mikor kivették neki, a vizsgálathoz nem kellett lefogni. A műtéthez altatták.
7/7 anonim válasza:
Régen 6 éves kor volt a határ, afelett nem altattak, én az´rt lettem még gyorsan 5.5 évesen megmütve.
Szerintem ma már nem kínoznak feleslegesen 6-8 éves gyerekeket. Tizenévesen nem alatatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!