Ki és hol látják el a gyerekeket betegség esetén, ha huzamosabb ideig nem ott tartózkodunk, ahová az állandó lakóhely szerint tartozunk?
2-3 hónapig az állandó lakóhelyünkhöz képest az ország másik végében tartózkodunk, kb. 450km-re. Adott címre be vagyunk jelentkezve, mint ideiglenes tartózkodási hely.
A gyerekek betegek lettek. Első alkalommal az ügyeleten elláták őket, de mivel rosszabbodott az állapotuk, felhívtuk az orvosi rendelőt, ahová az ideiglenes cím alapján tartozunk, de ők azt mondták, csak akkor tudják ellátni őket, ha átjelentjük őket ide. Így visszamentünk az ügyeletre, ahol egy idős doktornő teljesen kiakadt, hogy mit keresünk ott. Elmeséltük a történetünket, és azt mondta, hogy az országban bárhol kötelesek megvizsgálni és ellátni a gyerekeket. Hiába mondtuk, hogy a helyi rendelőben mit mondtak, azt mondta, ott félrebeszéltek. Nagyon durván és megalázó módon viselkedett velünk, a gyerekekkel is. Szinte meg sem vizsgálta őket, persze a papírra ráírt mindenféle vizsgálatot, amit "elvileg" elvégzett. Szerinte semmi bajuk, majd helyrejönnek.
Miután a gyerekek csak nem jöttek helyre, az ügyeletre már nem mertünk visszamenni, így csak elmentünk a helyi település rendelésére. Na ott is kaptunk hideget-meleget, hogy most ők mit csináljanak, mert nem oda tartozunk. Végül az orvos megvizsgálta őket, írt is gyógyszereket, mert durva fülgyulladása lett a nagyobbnak (3.5 éves), de továbbra sem tartozunk oda, így ez csak egy egyszeri alkalom volt.
Átjelentkezni nem szeretnénk, mert azért vagyunk itt, mert a környéken szeretnénk házat venni, így még ki tudja hol kötünk ki a végén.
Ilyen esetben hová vihetjük a gyerekeket?
"Ha lakcím kártyájukon rajta van tartózkodási helyként az a hely ahol valójában laktok akkor el kell látniuk titeket."
El, de csak és kizárólag a tartózkodási hely szerinti körzet orvosának
A haziorvos koteles ellatni, igen, lakohelyeden kivul is, SURGOS panasz eseten. En ugyeletet nem emlitettem, de termszetesen surgos panasz eseten, ugyeleti idoben oda is lehet menni. Hova mashova akkor, ha nem az ugyeletre, ha mondjuk ejszaka van?
Millioszor voltam mar egyedul is, gyerekkel is orvosnal, ha nem otthon tartozkodtunk. Kerdes nelkul mindenki ellatott, nem azert mentem oda, hogy egy mittudomen, honapok ota tarto hatfajast kivizsgaltassak, hanem mert surgos panaszom volt, nekem vagy a gyerekeknek.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, javaslatot.
Igen, a magánorvos jó megoldás lehet, erre nem gondoltunk eddig.
A lakcímkártyán a jelenlegi cím szerepel, mint ideiglenes lakóhely. Ezzel nincs is baj, áthozathatnánk a kartonokat, de mint az utolsó is írta, erre a pár hétre nem szeretnénk, mert feltérképezzük a környező településeket, megnézünk házakat, ilyesmi, utána még visszamegyünk, amíg eldöntjük véglegesen, hogy jó lesz-e nekünk. Tehát pár hét után meg jelentkezzünk vissza, aztán amikor ténylegesen költözünk, akkor ismét...
Nem sürgős esetben nem is mennénk ügyeletre, de hétvégére lett durván lázas a kislányom, ami sehogyan sem ment le, utána pedig visítva sírt, annyira fájt a füle, és akkor pont nem is volt rendelés. Tehát egyik esetben sem tudtuk volna a helyi rendelőbe vinni, még akkor sem, ha ott lenne a kartonjuk.
Egyébként, aki írta, hogy az orvosnak tudnia kell az anamnézist, ez ok persze, érthető, de például az ügyeleten sem tudják, mégis el kell látniuk.
Na de mindegy is, köszönöm szépen a gondolatokat, mind hasznosak voltak, marad akkor szerintem a magánorvos opció.
Igen, így lesz.
A pár hét az én fejemben van, mert a 2-3 hónapos tartózkodásból már 1 hónap eltelt, február 12-én érkeztünk :)
Mi nyáron sokat vagyunk balcsin és naná hogy mindig ott lesz beteg(gondolom ők rugalmasak mert itt jönnek mennek az emberek) eddig sosem problémáztak.
A karton meg anamnézis az eesztbe szerintem minden doki látja mikor mi volt a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!