Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha huzamosabb ideig külföldön...

Ha huzamosabb ideig külföldön tartózkodom a terhesség ideje alatt, akkor mi a helyzet a pecsétekkel?

Figyelt kérdés
Ugye külföldön nincs pecsételés. És amúgy meg mit jelent az az "anyasági"?
2011. dec. 27. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez attól függ hogy mikor és mennyit vagy külföldön, a vizsgálatokat és az uh-at megcsináltatod-e itthon? Az anyasági segély egy egyszeri juttatás szülés után, amennyiben 6 pecséted van(koraszülés esetén kevesebb), 64,000 pár száz forint.
2011. dec. 27. 13:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyszeri anyasági segély, orvos által kiadott igazolás, hogy legalább 4 alkalommal, koraszülés esetén egy alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Egyszeri 64eFt, ikreknél a duplája. Ha hitelt érdemlően igazolni tudod, hogy a terhesség alatt legalább 5 hónapot külföldön tartózkodtál, akkor nem kell igazolni az alkalmakat.
2011. dec. 27. 13:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát... a terhesség alatt tobb vizsgálat és UH is van... melyikre gondolsz..? Az AFP-ig jutottam el, addig minden megvan. Nem 4 pecsét kell? Az anyasági alanyi jogon jár, vagy ahhoz is kell munkaviszony?
2011. dec. 27. 13:17
 4/9 A kérdező kommentje:
És a védőnő pecsétje ebbe beleszámít?
2011. dec. 27. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok. alanyi jogon jár, mikor jössz haza? hány pecséted van?
2011. dec. 27. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Beleszámít a védőnői pecsét is a 4-be.
2011. dec. 27. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:

ezek azok a pecsétek, amik a kismama könyvemben vannak?

és hol kell igényelni ezt az anyaságit?

bocsánat, hogy belekérdeztem!

2011. dec. 27. 14:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem 4 pecsét kellett az orvostól, nem a védőnőtől.

Szülés után, a kórházban mikor kiengedtek, adtak automatikusan egy igazolást, ami arról szólt, hogy megjelentem 4x terhesgondozáson.

Ezt kellett többek között beadnom a területileg illetékes MÁK-hoz, hogy megkapjam az anyaságit.

Az anyaságit és a családit szülés után intéztük egyszerre, ezt a MÁK-nál kell intézni. Ide is kellettek a személyes iratok: személyi, lakcímkártyák, Taj kártyák, anyakönyvi kivonat, anyaságihoz ezt is kérték: kórházi igazolás szülésről, terhes kiskönyv, igazolás, hogy megjelentél 4x terhesgondozáson.

Itt megnézheted mit, hol intézhetsz:

[link]

Bocs, pontosan amúgy nem tudom mi van, ha te külföldön vagy, és nem kapsz pecséteket.

Én a helyedben felhívnám a MÁK-ot (Magyar Államkincstár).

2011. dec. 27. 14:39
 9/9 anonim ***** válasza:

En a 28. hetig kulfoldon laktam, termeszetesen jartam ott terhesgondozasra, amikor jelentkeztem Magyarorszagon vedonohoz es orvoshoz, akkor megmutattam a papirjaimat, stb. Azt mondtak, hogy ebben az esetben nem fogja senki sem szamolgatni a pecsetet, ilyenkor nincs az, hogy hany darabnak kell lennie. Eleve mondta a doki, hogy a makhoz nem kell a kiskonyvet bekuldeni, hanem szules utan a korhazban allitanak ki egy igazolast arrol, hogy a terhesgondozasom megfelelt a szukseges eloirasnak es ezt az igazolast kell a makhoz kuldeni az igenylessel (vagy leadni, ha szemelyesen ugyintezel).

Igy is volt, kiallitottak az igazolast, egyebkent a kiskonyvembe is bevitte a vedono a kulfoldi vizsgalatokat datummal es eredmennyel, minden benne volt.

Kulonben meg ugy is meg lett a 4 pecset, hogy osszesen 10 heten at jartam terhesgondozasra.

2011. dec. 27. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!