Ha huzamosabb ideig külföldön tartózkodom a terhesség ideje alatt, akkor mi a helyzet a pecsétekkel?
ezek azok a pecsétek, amik a kismama könyvemben vannak?
és hol kell igényelni ezt az anyaságit?
bocsánat, hogy belekérdeztem!
Nekem 4 pecsét kellett az orvostól, nem a védőnőtől.
Szülés után, a kórházban mikor kiengedtek, adtak automatikusan egy igazolást, ami arról szólt, hogy megjelentem 4x terhesgondozáson.
Ezt kellett többek között beadnom a területileg illetékes MÁK-hoz, hogy megkapjam az anyaságit.
Az anyaságit és a családit szülés után intéztük egyszerre, ezt a MÁK-nál kell intézni. Ide is kellettek a személyes iratok: személyi, lakcímkártyák, Taj kártyák, anyakönyvi kivonat, anyaságihoz ezt is kérték: kórházi igazolás szülésről, terhes kiskönyv, igazolás, hogy megjelentél 4x terhesgondozáson.
Itt megnézheted mit, hol intézhetsz:
Bocs, pontosan amúgy nem tudom mi van, ha te külföldön vagy, és nem kapsz pecséteket.
Én a helyedben felhívnám a MÁK-ot (Magyar Államkincstár).
En a 28. hetig kulfoldon laktam, termeszetesen jartam ott terhesgondozasra, amikor jelentkeztem Magyarorszagon vedonohoz es orvoshoz, akkor megmutattam a papirjaimat, stb. Azt mondtak, hogy ebben az esetben nem fogja senki sem szamolgatni a pecsetet, ilyenkor nincs az, hogy hany darabnak kell lennie. Eleve mondta a doki, hogy a makhoz nem kell a kiskonyvet bekuldeni, hanem szules utan a korhazban allitanak ki egy igazolast arrol, hogy a terhesgondozasom megfelelt a szukseges eloirasnak es ezt az igazolast kell a makhoz kuldeni az igenylessel (vagy leadni, ha szemelyesen ugyintezel).
Igy is volt, kiallitottak az igazolast, egyebkent a kiskonyvembe is bevitte a vedono a kulfoldi vizsgalatokat datummal es eredmennyel, minden benne volt.
Kulonben meg ugy is meg lett a 4 pecset, hogy osszesen 10 heten at jartam terhesgondozasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!