Szoktatok naptejet használni otthon napfényes helyiségben vagy ha huzamosabb ideig kinn tartózkodtok?
Figyelt kérdés
2020. dec. 4. 11:47
1/8 anonim válasza:
Kinn - májustól augusztusig - igen, benn nem. Tehát kerti munkához, focizáshoz, kiránduláshoz szoktam használni, ha sokáig vagyok napon.
3/8 Metionin válasza:
Ha kimegyek akkor muszáj, 10 perc alatt képes vagyok hólyagosra égni. Bent nem, hiszen ott nem égek le. Indulás előtt olyan 10 perccel szoktam felkenni, az arcomra meg smink előtt a fényvédőt. Arcra egész évben használok,télen 20, nyáron 50+ faktorosat, testre csak ami kint van a ruhából.
4/8 A kérdező kommentje:
2: igen, akár most is, de eredetileg általánosságban kérdeztem :)
2020. dec. 4. 13:32
5/8 anonim válasza:
Csak mikor a mezőn szénázok, és nagyon süt a nap.
6/8 anonim válasza:
Azért télen, hacsak nem mondjuk síelni megy az ember, nincs szükség fényvédőre.
Aki bizonytalan, hogy az adott időszakban kell-e, annak itt érdemes tanulmányozni a mért adatokat:
A vonalak az adott időszakbanban maximális értéket mutatják, az oszlopok a tényleges mérést (ami a vonalnál lehet alacsonyabb a felhőzet miatt). Amíg a vonal se éri el a 3-as, sőt inkább az 5-ös szintet a bal szélen levő skála szerint, addig nem kell aggódni.
7/8 anonim válasza:
A lakáson belül nem szoktam, mert az üveg alapból kiszűri az UV-sugárzást, ergo felesleges. Amikor kimegyek a "kertbe" (értsd: a nyüzsgő utca fölé magasodó 1 m2-es teraszra), olyankor sem szoktam, mert a fölső szomszédom mosás után lelógó takarói mindig kitakarják a napfényt, ráadásul kellemes simogatást biztosítanak az arcbőrömnek is.
8/8 anonim válasza:
Bent nem, kertészkedéshez és városjáráshoz igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!