Más országban is bevonják a személyi igazolványt attól, aki huzamosabb ideig külföldön tartózkodik? Vagy csak nálunk?
Akkor vonjak be a szemelyi igazolvanyt, ha bejelented a vegleges kulfoldre telepedest.
Nekem sincs szemelyim, nem is kell.
Mas orszagokban mas szabalyok vannak, van ahol nem is ismert a szemelyi igazolvany intezmenye.
Valamit félreérthettél.
Nem vehetik el a személyi igazolványt, hiszen minden EU tagországba azzal utazhatsz, és azzal is igazolod a személyazonosságodat. Különben útlevél kellene, és az ma már nem kötelező az említett államokban.
"Nem vehetik el a személyi igazolványt,"
Dehogynem, el is veszik.
Utleveled van helyette. Amugy a szemelyi csak hataratlepesre jogosit, ha rendesen igazolni kell magad, mindenhol utlevelet kernek.
"A végleges külföldi letelepedéskor a személyi igazolványt és a lakcímkártyát le kell adni. Ezt követően útlevéllel tudja magát az állampolgár igazolni, lakcímkártyát pedig újat fog kapni, amely azt tartalmazza, hogy "külföldön élő magyar állampolgár", pontos lakcímet nem. "
Igen, utolsó, igazad van.
Ez a törvény azonban - most néztem részletesebben utána - csak 2013. március 1.-én lépett életbe, úgyhogy én még nem tudtam róla.
Kérdező, elnézést, igazán nem akartalak félrevezetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!