Lehet csináltatni új személyi igazolványt akkor is, ha a régi nem járt le?
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a régi személyi igazolványomon nem tetszik a fénykép és azért szeretnék egy másikat csináltatni. Már 5éve megvan a személyim és azóta már rengeteget változtam és alig akarják elhinni, hogy az én vagyok, és tényleg ennyit változtam -e idő alatt.
Szóval lehetne csináltatni egy újat?
Nem biztos. Ha van érvényes jogosítványa, vagy útlevele, akkor nem adnak ki személyit soron kívül. Lejárat előtt 60 nappal lehet legkorábban kérni cserét, illetve névváltozás esetén.
Azért meg lehet kísérelni, arra hivatkozva, amit leírtál. A jogszabályban ilyesmi nem szerepel ugyan.
"Az elveszett, megrongálódott személyazonosító igazolványt pótoltatni azonban csak akkor kötelező, ha a polgárnak nincs érvényes útlevele, vagy érvényes, 2001. január 1-je után kiadott gépjárművezetői engedélye."
Lehetséges, csak nem kötelező.
ha egy kép, amit csak jegy-ellenőrök látnak megér neked 1500 forintot, akkor lehet
de figyelmeztetlek, a fénykép mindenképpen fekete-fehér lesz, tehát szar lesz így is, úgy is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!