Ki és hol látják el a gyerekeket betegség esetén, ha huzamosabb ideig nem ott tartózkodunk, ahová az állandó lakóhely szerint tartozunk?
2-3 hónapig az állandó lakóhelyünkhöz képest az ország másik végében tartózkodunk, kb. 450km-re. Adott címre be vagyunk jelentkezve, mint ideiglenes tartózkodási hely.
A gyerekek betegek lettek. Első alkalommal az ügyeleten elláták őket, de mivel rosszabbodott az állapotuk, felhívtuk az orvosi rendelőt, ahová az ideiglenes cím alapján tartozunk, de ők azt mondták, csak akkor tudják ellátni őket, ha átjelentjük őket ide. Így visszamentünk az ügyeletre, ahol egy idős doktornő teljesen kiakadt, hogy mit keresünk ott. Elmeséltük a történetünket, és azt mondta, hogy az országban bárhol kötelesek megvizsgálni és ellátni a gyerekeket. Hiába mondtuk, hogy a helyi rendelőben mit mondtak, azt mondta, ott félrebeszéltek. Nagyon durván és megalázó módon viselkedett velünk, a gyerekekkel is. Szinte meg sem vizsgálta őket, persze a papírra ráírt mindenféle vizsgálatot, amit "elvileg" elvégzett. Szerinte semmi bajuk, majd helyrejönnek.
Miután a gyerekek csak nem jöttek helyre, az ügyeletre már nem mertünk visszamenni, így csak elmentünk a helyi település rendelésére. Na ott is kaptunk hideget-meleget, hogy most ők mit csináljanak, mert nem oda tartozunk. Végül az orvos megvizsgálta őket, írt is gyógyszereket, mert durva fülgyulladása lett a nagyobbnak (3.5 éves), de továbbra sem tartozunk oda, így ez csak egy egyszeri alkalom volt.
Átjelentkezni nem szeretnénk, mert azért vagyunk itt, mert a környéken szeretnénk házat venni, így még ki tudja hol kötünk ki a végén.
Ilyen esetben hová vihetjük a gyerekeket?
Keressetek akkor egy magán gyerekorvost.
Én is kb 1 évig hozzá vittem a gyerekeket amikor a tartós helyettesítő gyerekorvos olyan elveket vallott hogy eszembe se jutott volna hozzá menni többet
De nem is értem ha fel van tüntetve ideiglenes tartózkodási helynek akkor miért nem látnak el?
Simán mennék a jegyzőhöz hogy mi a helyzet...
De az ORVOSHOz nem akartok átjelentkezni, vagy ÁLLANDÓ LAKCÍMET nem akartok ott?
Mert ez 2 külön dolog.
Puszira senki sem fog ellátni.Felhívsz egy gyerekorvost,átjelentkezel hozzá,és már mehetsz is.Semmi egyéb teendő nincs.És tök mindegy mi a címed, szabad orvosválasztás van.
És mielőtt mondod,hogy dehát csak egy vizsgálat,hát nem.L...ó...aszt
Az orvosnak tudnia kell az anamnézist,rengeteg adminisztrációval jár,és ku....rva nagy felelősség.Tehát nem azért nem vizsgálnak meg mert szem...etek hanem mert nem akarnak börtönbe menni.
De őszintén, tényleg nem értem, egy sor kínlódástól mentette volna meg magad, ha már átjelentkezel(átkéred a gyerekek kartonját az ottani dokihoz).
Ez kb így néz ki:
-jónapot kívánok,xy vagyok.Szeretném a segítségét kérni abban, hogy mi most itt lakunk xy helyen ez a tartózkodási helyünk,400km-ről jöttünk.önt ajánlották,mint gyerekorvos,mert a gyerekeim a jucika meg bözsike betegek lettek.Mi a teendőm, hogy tudjunk önhöz menni?
-Jónapot kívánok,át kell jelentkezni,
-rendben, és ez hogyan történik? nem csináltam még ilyet
-Bejönnek, megadja a gyerek adatait,és átkérjük a papirokat.
-Nagyon szépen köszönöm a kedvességét,akkor most délután lemehetünk
-persze
-köszönöm,viszont látásra
Ennyi, ha tovább költöztök keresel majd másikat.
Túlgondoltad ezt az egészet, vagy félreértetted,de ez csak így működik.
De nem ertitek, hogy csak ideiglenesen vannak ott? Minek jelentkezzenek at 2 honapra, ha utana haza fognak menni. Azert vannak ott, hogy megismerjek a kornyeket es majd valamikor talan ott vesznek hazat. Talan nem.
Ilyen esetben marpedig kotelessege a gyerekorvosnak ellatni a gyerekeket. Akkor nem koteles, ha nem surgos panasz van. De ez az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!