Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ki vigyázzon a folyton beteg...

Ki vigyázzon a folyton beteg bölcsisre?

Figyelt kérdés
20 hónapos a gyerekünk. November 7 óta jár bölcsibe. 3 nap után mindig beteg lett és lassan is gyógyul. 2 hét a legkevesebb. Aztán megy megint pár napot és kezdődik minden előről. Január elején tudtam elhelyezkedni. Egy hetet nem tudtam még végig dolgozni. Férjem állandóan azzal jön hogy van két csodálatos nagymama akik tudnak rá vigyázni. Én anyám még dolgozik, az övé már nyugdíjas ( útáljuk egymást) Nem akarom folyton anyósra bízni a beteg gyereket. Nem igy akarom megoldani. Látom a másik unokát aki már 11 éves és hadd ne mondjak semmit róla.. folyton náluk volt. Látszik is rajta! 🤮 én fújom ezt fel? Magamnak szültem nem anyósnak hogy hetekig ő ápolja a gyerekemet. Mit tanácsoltok? Férjem nagyon az anyját nyomja. Nem sok jót érzek.
2024. jan. 26. 20:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
A férjedet is az anyósod nevelte fel. Rá is hányós fejet raksz? De ha úgy érzed, hogy csak magadnak szültél, akkor old meg egyedül. Vagy elfogadod az anyóst, vagy fizetsz bébiszittert.
2024. jan. 27. 02:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Szeptember óta bölcsis a kicsi. Szerencsére nem ez az 1 hetet megy, 2 hetet nem megy szitu, de azért volt itthon jó sokat. Szeptember óta most vagyok először táppénzen vele.

Eddig megoldottuk úgy, hogy felváltva voltunk vele itthon, 1-1 napot anyósom is bevallalt, meg mivel rugalmas a munkaidőm, tologattam ide-oda a napokat, hogy jó legyen. Volt, hogy szombaton dolgoztam, a férjem viszont így vasárnap kellett menjen. Ez van, viszont így tavaly simán csak szabival és csúsztatással megoldottuk. Nem könnyű, ez tény.

2024. jan. 27. 07:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen, el kell kapni, át kell menni az ovis/bölcsis betegségeken, de én azt mondom, hogy ha a gyermek nem utasítja el a gyógyszereket, akkor érdemes vitamint adni neki.(van olyan gyerek ugye aki egy sima lázcsillapítót sem hajlandó bevenni)

A lányom szeptemberben lett óvodás. Szeptember óta 1 hét ovi, 1-1,5 hét itthon. Azután barátnőm ajánlotta a novo c multivitamint. Decemberben kezdtük szedni alkalmanként. Január 8-án kezdődött az ovi és már a második héten a fél csoport otthon volt betegen. Lekopogom, nekünk eddig bevált.

Mellékelte persze eszik gyümölcsöt, zöldséget is.

2024. jan. 27. 08:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk az apja meg az anyja felváltva. Vagy bébiszitter. Mert ugye a nagyszülőket sem lehet kizsigerelni, ha dolgoznak ha nem. Arról nem is beszélve, hogy ha fertőző, akkor ne kelljen már egy idős(ebb) embernek is elkapnia, aki nehezebben épül fel.
2024. jan. 27. 16:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod oldani,old meg. Én nem tudom mert kirúgnának,így maradnak a nyugdíjas mamák, hálás is vagyok nekik.
2024. jan. 27. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Ugyanebben a helyzetben vagyok. Novemberben kezdte kisfiam a bölcsit, 3 hétig beteg, 1 hétig nem. Én is januártól dolgozom. Volt 3 betegmentes hét, most megint beteg. Most csak nátha, ilyenkor megy bölcsibe, mindig mindenki tiszta takony ott. Nálunk anyós segít, részemről nincs senki. Nagyjából jó a viszonyunk, csak minél többet van itt, annál inkább rendezkedni akar, és beleszólni mindenbe. Én azt nem szeretném, hogy rendszeresen ott legyen egy harmadik az életünkben, a mindennapokban. Már azon is gondolkodtam, hogy kiveszem a bölcsiből, és maradok itthon...én is állandóan durván beteg vagyok november óta, és nagyon sz.r így dolgozni.
2024. febr. 1. 05:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!