No-spa-t tényleg adhatok 2 évesnek?Kislányom délután
óta hány,görcsöl a hasa.Az ügyeletet felhívtam a
görcsölés miatt,mit tudok neki segíteni.Orvos nem volt
bent,az asszisztens mondta,hogy adják éjszakára 1/4
no-spát.Probiotikumot kap,iszik,stb
"Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A drotaverinnel nem végeztek klinikai vizsgálatot gyermekkorban.
A No-Spa tabletta ajánlott adagja:
6-12 éves korig legfeljebb napi 2 tabletta adható 2 részletben;
12 éves kor felett legfeljebb napi 4 tabletta adható 2-4 részletben.
6 évesnél fiatalabb gyermekekre vonatkozóan nincsenek adatok."
[link]
2023. okt. 12. 18:35
12/19 A kérdező kommentje:
Nem egyfolytában hány.Akkor vinni is kellene a kórházba,hiszen kiszáradna.Fel tud szívódni a hatóanyag,mert több óra is eltelik mire jön bármi vissza szerencsére.Nem hány ki mindent.Azt nem tudom nektek miért nem adtak görcsoldót,de nekünk szoktak,és használ is.Nem adom amúgy,mert jobban van.Ő nem szalmonellás(remélem,mert ugye tutira nem tudhatom,de gyanús a múlt heti vírus itthon),az komolyabb hányással jár,sajnálom,ha nektek még akkor sem segítettek rendesen.Nekünk annyira nem gáz a helyzet,simán be tudná venni gyógyszert is,felszívódna.Összesen 2x hányt most délután.Tényleg tárgytalan amúgy,már nem szenved annyira,így megoldom,csak arra voltam kíváncsi esetleg más kapott e ilyen tanácsot.Nyilvánvalóan,ha annyira rosszul lenne, akkor be is vinném.Telefonon nem lehet orvossal beszélni.Nem tudom,hogy letagadják,vagy tényleg mindig úton van,de máskor sem tudtunk telefonon semmit intézni,mert annyi volt a szöveg,hogy ezt meg ezt csináljam,vagy ha annyira rosszul van, akkor vigyem be a kórházba,doktor úr/doktor nő nincs bent,betegnél van.
13/19 A kérdező kommentje:
11 tudok olvasni.Szerinted miért kérdeztem meg,hogy másnak mondtak e olyat,hogy felét,negyedet,stb lehet adni kisebbeknek is?Mert egy ügyeleten dolgozó ezt javasolta.Nem adtam,nem is fogom.De a kérdés nem ez volt.
1-es tök jó diplomás ápoló lehetsz ha neked a no-spa megállítja a vírust,hahaha.:D
Ahol én dolgozom,ott is egy két évig ez ment,hogy bizony orvossal nem lehetett beszélni,ha gondot lát az ember vigye be. Valahol igaz is,a legnagyobb eszetlenség telefonon át gyógyítani,volt már probléma hasonlóból.
Gyógyulást!
2023. okt. 12. 21:16
15/19 A kérdező kommentje:
Köszönjük utolsó.Igazából nem akartam,hogy telefonon gyógyítson,a borzalmas görcsölésre kértem tanácsot,mert fetrengett a gyerek mielőtt hányt.De szerencsére azóta is javult még a helyzet,fürdésnél még nevetett is,bár hányt azóta is még 2x.Reggel megyünk majd a dokihoz,de a görcsoldóra nem lesz szükség.Meglepett a tanács,de elképzelhető,hogy az az egyszer negyed nem ártana, azért mondta.Persze az is lehet,hogy tök sügér,ezért tettem fel a kérdést,hogy bárkinek van-e ezzel tapasztalata.
Nyugodtan adhatsz neki egy negyed szem no spat. Hasi gorcsok oldasara kivallo!:) mas kerdes, hogy olyan keseru, mint az epe😐
2023. okt. 12. 21:55
17/19 A kérdező kommentje:
Neked is köszi 16,de azt hiszem már reggelig kihagyjuk.Most alszik is elég jól,tudott inni is,ami nem jött vissza.Reggel megyünk a gyerekorvoshoz, aztán majd megmondja,de mostmár rá fogok kérdezni,hogy ilyen esetben lehet-e,mert mostmár piszkálja a csőrömet.Valószínűleg már nem is lesz rá szükség.
A no-spa tüneti kezelés, és a vírusos megbetegedéseknél azt szoktunk alkalmazni.
Egyébként nálunk a mentőn, injekcióban adtak már a kicsi gyereknek no-spát.
2023. okt. 13. 06:46
19/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom bárkit érdekel-e,de voltunk a gyerekorvosnál,mára amúgy enyhe hasmenés maradt,erre a szokásos diéta ors ital a megoldás,pár nap múlva kutya baja sem lesz a kislánynak Direkt rákérdeztem a no-spára,és a gyermekorvosunk is rábólintott,1x1/4-et lehet adni,ha nagyon szenved a gyerkőc,mert felesleges nézni,hogy kínlódik.Egyedül fájdalomcsillapítót nem javallott adni,mert az fontos tünetet nyomhat el,ha láz is van, akkor persze kell a lázcsillapító,ami általában fájdalmat is csillapít.Ezt orvos mondta,ha hülyeség, akkor ő is hülyeséget beszélt.Csak hogy a vita végére pont kerüljön.Nekünk nem kellett szerencsére adni végülis, gyakorlatilag azon kívül,hogy gyakrabban cserélünk pelust,mára senki nem mondaná meg,hogy tegnap elég beteg volt a gyerek.
További kérdések: