Jellemzően mennyi idős kortól írnak tablettát az ilyen kevergetős valamik helyett?
Ennyi idős gyereknek már simán lehet tabletta formátumban gyógyszert szedni, amennyiben rendesen, fegyelmezetten be tudja venni, le tudja nyelni. Egy próbát megér, de jelezd a háziorvosnak, magától nem fog eszébe jutni.
Az én kisebbik fiam is ilyen, rühelli az édes, szirupos cuccokat is, nemhogy a keserű kotyvalékokat, de mondom, ő egy szirupos lázcsillapítót se bírt soha lenyelni. Tablettát bevesz minden gond nélkül egészen kicsi kora óta, mióta megérti, hogy le kell nyelni pikk-pakk és persze olyan formátum, hogy nem túl nagy, vagy kapszula, mióta nagyobb, már semmi sem okoz gondot.
Nem egyformák a gyerekek, van aki meg ettől irtózik és amíg lehet szedi a folyékony formátumúakat.
Öklendezik, visszajön, akkor ideje tablettára váltani, aztán ha gond van, lehet tovább gondolkodni. Egyedül a cataflam cseppekkel nem volt baja, meg a flamborinnal, mivel azokból kevés kellett, de sokkal szívesebben szedi azokat is szilárd formában, mióta képes rá.
Nem csak kor, hanem súlyfüggő is a dozirozás miatt.
30-40 kilótól felfelé alkalmasak a tabletta kiszerelésű termékek.
Köszönöm, legközelebb már szólok, hogy nem-e lehetne inkább tablettát, meg se kérdezte, hogy esetleg be tudja-e venni, úgy voltam vele, hogy akkor biztos ilyenkor még nincs vagy nem tudom.
És igen, ahogy írta valaki a legrosszabb még pluszban az, hogy az adagoló kanalkába bele sem fér egy adag, kétszerre kell neki bevenni. Volt olyan is, hogy visszajött azonnal, szegény próbálta csukni a száját, de egyrészét csak nem sikerült bent tartani, aztán meg döntsem el, hogy vajon mennyi ment le belőle…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!