A kullancs elleni oltás (FSME-immun Junior) szövődménye lehet ez?
Figyelt kérdés
11 nappal a legelső oltás után kijött a 2 éves gyereken 38,6 fokos láz. Ez 2 napja volt, 24 óráig tartott, de levitte a lázcsillapító 2x is. Nem folyt az orra meg semmi, ezért is ijesztő. Az orvos szerint vírus, ennyiből letudta.
Olvastam, hogy kullancs által terjesztett agyvelőgyulladást maga a vakcina is okozhat, de ez nagyon ritka. Ez rövid ideig járó lázzal, majd a későbbiekben durva tünetekkel járhat (pl bénulás).
Hallott már valaki ilyen mellékhatásról valakinél? Rettegek.
2023. máj. 2. 16:16
1/5 anonim válasza:
Nem.
Ez pedig nem _kullancs elleni oltás_. Emberre olyan nincs.
3/5 anonim válasza:
Nem, semmi koze hozza.
A kullancs pedig egy allat, nincs ellene oltas.
4/5 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doki nem.kehet lázas akkor az mástól van.
Tehát szerintem influrnza megfázád ilyesmi. Akár fogtól is lehet
5/5 anonim válasza:
Az én fiam Encepur Junior-t kapott (kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni), de nem volt ilyen tünete. Nem hiszem hogy ennyi idővel az oltás után ez nálatok oltási reakció volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!