Tévhit,hogy az orrszívással el lehet kerülni a szövődményeket?
Barátnőm Angliában él, és amikor szóbakerült ez a téma, azt mondta,hogy az ottani szakemberek,egyáltalán nem osztják ezt a véleményt, mert szerintük az orrszívó gyakori használata tovább fokozza a váladékképződést, és hogy semmivel nem nagyobb a szövődményes ráta,mint nálunk. Korábban,már olvastam erről, hogy más országokban is hasonló állásponton vannak.
Eléggé elbizonytalanított, nem igazán tudom hova tenni ezt az ellentétet.

Németországban él a testvérem. Ott az orrzuhanyt nyomják. Ettől függetlenül 6 évesen mégis műteni kellett a kisfia orrmanduláját és tubust is kapott.
"z orrszívó gyakori használata tovább fokozza a váladékképződést"
Ez meg jól hangzik, csak nem igaz. Ezzel azt is mondanád, hogy az orrfújás fokozza a váladékképződést..

"Biztosan jó az orrmosás is, de azért a gyakorlatban azt napi többször nem nagyon látom, hogy lehetne kivitelezni."
Igaz, hogy nagyobb gyerekkel, de működik. 9 és 5 évesek ÉS magamnak is csinálom. Kisebb macera, mint előszedni a porszívót.
Annó az orrszívó porszívót is próbáltam magamon, az se volt rossz, de ez hatékonyabb, rengeteget segített most is, amikor beteg voltam.
Mondjuk nagyon pici gyereknél lehet nem merném. Azért kell egy kis együttműködés, míg az orrszívó működik anélkül is.
Kérdező,
Röviden: fság. Németországban éltünk, amikor 3 év alatt volt a nagyobb, az ottani orvos is ajánlotta az orrszívást.

A férjemnek többször szakadt át a dobhártyája felszálló fertőzés miatt, így nagyot is hall. Azt mondta, hogy nem emlékszik, hogy valaha is szívták volna az orrát (87-es).
Úgyhogy mivel az én fülem is szúrták már, anyukámé is összevissza szakadt gyerekkorában, maradok annál, hogy szívom a fiam orrát.
Eddig lekopogom csak egyszer ment rá a fülére egy durvább takonykór és azt is megúsztuk antibiotikummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!