Refluxos, vagy még kinőheti? Laktózintolerancia lehet?
Kisfiam mióta született csendes refluxos (vagy inkább gyanús). Folyamat szortyogó orrváladék, nevetésre ugrálásra visszaszaladó kaja, majd csuklás, fekve sok köhögés, ami időszakos (inkább betegségek tájékán ragad benne sokáig).
Volt tejmentes diéta is fél évig, de a tejfehérje allergia sem igazolódott.
Én viszont kezdek besokallni a gyerekorvos majd kinövi dumájától, már kettő múlt.
Észrevettem, hogy, ha nagyon tejeset eszik (tejes tápszer, fagyi, vagy joghurt), akkor könnyebben visszacsuklik, hígabb a széklete, este köhög, de sajtoktól meg amiben éppen csak van valami tejtartalmú semmi baja.
Most megint sok átköhögött éjszakánk volt (ilyenkor akár hányásig), gondoltam nem maradhat így, vettem egy Gastrotuss babyt. Onnantól, hogy beadtam neki, aznap este nem köhögött. Pár napig adtam neki, majd megpróbáltam nélküle egy estét. Itt még nem volt semmi, picit krákogott talán. Következő este se kapott, de evett késő délután joghurtot. És jött is éjszaka a köhögés.
Úgy gondolom ez laktózintolerancia, ami a refluxot is okozza.
De most menjek oda a dokihoz és mondjam meg neki? Ennyi idősen még normálisan tesztelni se tudják (novemberben volt 2 éves), viszont a bölcsihez/ovihoz kellene neki a papír (Mármint a bölcsiben most kérésemre nem kap tejet, csak az ételben van, így jók vagyunk, de ez magán bölcsi, állami óvodában azért más lesz majd).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!