Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Orvos próbálok lenni orvos...

Orvos próbálok lenni orvos helyett. Csak engem borít ez ki?

Figyelt kérdés

Állandóan rossz orvosokba futok bele, mind államilag, mind magánúton. Számtalanszor csapott arcon, hogy miket nem vesznek észre vagy éppen kezelnek félre miközben TB-t vagy "tiszteletdíjat" fizetek nekik.

Már a terhességem előtt és alatt is kb én kezeltem magam és kértem én saját magamnak vizsgálatokat, mert felületesen elhajtottak mindennel. A durva, hogy sokszor beigazolódott, amit a neten magamnak diagnosztizáltam be, pedig a szakmám messze áll ettől.

Most a gyerekem egészségével van gond, aminél a világon semmi nem fontosabb nekem. Mindig mindennel elhajtottak mindenhonnan (kivéve egy dolog, de ott is felületesek voltak). Pl a gyereknek 2 éve minden nyirokcsomója duzzadt és egy magán hematológus még vérképre sem küldött vele. A gyerekorvosunk is mindenre legyintett, aztán magánba mindig kibukott valami, miután szétgoogliztam magam, hogy mi mitől lehet és hová vigyem a gyereket.

Most nagy valószínűséggel összetett gondja van szerintem és már nem tudom hová vigyem (most folyamatban van mondjuk 2 hely), mert mindenki a saját területén elhajt, nem is próbálnak összefüggést keresni.

Na most biztos mindenki azt hiszi, hogy minden orvost kioktatok. Nem így van, mert tudom, hogy akkor feleannyira sem vesznek komolyan.

Belefáradtam abba, hogy egyetemi tananyagokat bújok, orvosi könyves weboldalakra regisztrálok. Erre vannak fizetett emberek, szeretnék inkább egy jó nyaralást szervezni pl ezidő alatt. Nem bízok egy orvosban sem, pedig olyan jó lenne egynek leírni a gyerek minden tünetét, hogy határozza meg ő mi mitől lehet és mit nézessünk meg. Ezeket meg is tettem többször, de vagy legyintettek vagy felületesen figyeltek vagy el sem olvasták.

Csak én fogok ki mindig ilyen orvosokat? Másokat is felháborít ez?

2023. febr. 23. 12:37
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
A sajna kevés az okos orvost azért kijavítanám. Okosok biztosan, nem hiába doktoráltak, de rutinból leszarják sokan a betegeiket nincs bennük motiváció, hogy normálisan utána járjanak a dolgoknak vagy spórolnak az állami pénzen, nehogy elővegyék őket. És ismétlem, hátha nem fognád fel: SOKAN. Nem mindegyik, csak én fogok ki 70-80%-ban nemtörődömöket.
2023. febr. 24. 22:55
 42/50 anonim válasza:
29%

32.—/A lipoma egy benignus daganat. A kérdés az, hogy szövettan szerint is az volt-e.

Kérdező—/ te eseteid meg akkora kuszaságok, hogy csodálnám ha az orvosok rájöttek volna valamire.

“Lyuk” a gyereked szívén valószínűleg egy be nem záródott foramen ovale (PFO) ami az emberek kb negyedében van és majdnem soha se okoz gondot, de ha igen akkor se azt amit te leírtál.

Lehet másmilyen defektusa van a gyereknek de még annyit se tettél, hogy leírd mit diagnosztizáltak.

Hormon zavarát se írtad le, hogy micsoda.

Helicobactere is az emberek 30-50% ának van a gyomrában, nem mindig okoz fekélyt, így az állítólagos tenyésztés elméletben egészséges emberekben is pozitív lenne. De amikor okoz tünetet, akkor se olyanokat amiket leírtál.

Laktóz intoleranciához meg komoly orvosi segítség kell neked? Nem tűnik fel, hogy tej/tejtermék után rosszul vagy, vagy valami?

Az hogy szar a vércukor mérőd nem az orvos hibája, bár tény, hogy lemérhette volna.

Össze vissza ködösítesz, közben ömlik belőled a hülyeség. Orvosokat elhordod mindennek közben nem is tájékozódsz rendesen. Az ilyenek miatt fogadtam meg, hogy Magyarországon egy percet nem fogok dolgozni egyetem után.

2023. febr. 25. 18:45
 43/50 A kérdező kommentje:

Köszi, de szerintem rohadtul nem érdekel senkit egy pontos diagnózisom sem, egyedül te kérdezed, hogy belémköss. Nyilván le tudnám írni a pontos diagnózisokat meg írhatnék még róluk órákat. Egyébként a gyerekemnek FOA van, ami pitvari sövényhiányt jelent. 3 mm-es. Mivel születése után ez a sövény nem forrt össze egy "lyuk" maradt a sövényén. Szerinted most, ha azt írom, hogy "Jaj, kiderült, hogy FOA-t diagnosztizáltak". Ez kinek mond mégis valamit? Csak annak aki hallott róla, én ezelőtt nem.

Magas TSH (8-10 mIU/l között mozog), magas FT3 (7-8 között mozog). Gyulladást, autoimmun betegséget, cöliákiát, mellékvese problémát, göböt nem találtak. Jódpótlás nem segített, hormont még nem kapott. Jelenleg válaszra várok az orvosunktól mitől lehet. Vitamint szinteket (Pl.: B, D) még nem néztek (kivéve alap labor,), MR még nem volt, de már lehet lesz, mert agyalapi mirigyénél lehet a gond szerintem, de az orvosunktól 4x kérdeztem és a jódhiány volt a válasza mindig. Hát ez nem jött be, bár ki tudja lehet valamilyen felszívódási zavara van, az összfehérjéje, az RDW-SD-je és a hematokrit szintje is picit alacsonyabb. A cökiákia IgA-ja is alacsonyabb volt, az IgG jó volt. Nem értek hozzá. (Mértékegységeket nem keresek vissza, mielőtt újból lehülyézel.🥱)

Nem tudom miket okoz a helicobacter meg miket nem (nem fogok most ezután olvasni), de a tény az, hogy bediagnosztizálták, kaptam gyógyszert és rendbe is jöttem.

Ismét nagyon okos vagy. Képzeld nem tűnt fel, mert nem voltam rosszul a tejtermékektől. Semennyire. A kezemen volt kiütés, arra mondta a háziorvos hogy tuti glutén. Ennyi. A lázas hasmenés miatti gyomortükrözésen mondta a doktornő, hogy szerinte "laktózos" vagyok. Elküldtek kilégzéses tesztre is azért (meg akartam menni alapból az adókedvezmény miatt) és olyan brutál laktózérzékenységet mutatott a teszt, hogy az utolsó 2 mérés helyett haza is engedtek. A legszebb, hogy ezek után sem ment a hasam, csak picit kavargott. Életemben nem gondoltam volna, hogy laktózérzékeny vagyok.

Nem az orvos hibája, hogy zsigerből lepattintott, amikor kértem változtassunk a diétán + jól beinzulinezett volna 1 héttel a diétám kezdete után? Ott ájultam volna el. És ráadásul a diétán magától picit változtatott is utána.

Felsőbbrendűnek érzed magad azzal, hogy lehülyézel, miközben te pl nem tudtál arról, hogy másképpen is lehet helicobactert diagnosztizálni meg a pitvari sövényhiány rövidítését is rosszul írtad. És még mindig nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy k*rva magad az a ló alattad. Képzeld pénzügy-számvitel szakon végzett közgazdász vagyok mégsem röhögök ki senkit aki nem ért hozzá, de lesz*roz pár könyvelőt. Ilyenkor te alacsonyodsz le a legjobban orvos létedre és én pedig pont az ilyenek miatt írtam ki a kérdést.

2023. febr. 25. 19:30
 44/50 A kérdező kommentje:

Bocsánat az elírás miatt. Magad=magas.

Na szóval az a gond, hogy a kérdésemet teljesen személyes sértésnek vetted. Egyrészt ez nyilván érthető, mert az orvosok többségére írtam ezt. Másrészt pedig pont ez a mentalitás a bajom. Te reflexből visszapattintottad minden bajom, a saját szemszögemből nézve teljesen érthető dolgokat írtam. Te ezt támadásnak vetted és egyáltalán nem diplomatikusan reagáltál, mint ahogyan ez egy orvostól várható lenne. Rá-rá kérdeztél pár számodra nem érthető dologra, de csak miután 5x lehülyéztél. Ez most komoly? Tényleg egy orvos kommunikációja ezt a szintet üti? Ha már a kérdésemre tévedtél legalább álltál volna ki illedelmesen a kollégáid mellett és villantottad volna fel a szikrát a szememben, hogy vannak még empatikus, hozzáértő orvosok.

Téged a gyakorlatban is így képzellek el. Odamegy egy beteg pl lipómával. Rákérdez, hogy nem-e kell-e eltávolítani pl. Még, ha úgyis gondolnád magadba hogy hát lehet majd, akkor is visszalököd a kérdést, mert milyen már, hogy a beteg majd jobban tudja, miközben te jártad ki az orvosit, miközben lehet sokszor jót mond a beteg (biztos sokszor nem). Sérti az egód, ha nem bíznak benned teljesen. És ez egy ördögi kör, mert elfolytott sértettségből szerintem nem járnak jobban a dolgok után az orvosok, nem kutakodnak, mert egyszer már megtanulták + vannak továbbképzések is gondolom. Amit egyszer valaki megtanul pl ritka betegség el is felejtheti a tanultakat időn belül. És legyünk őszintén, ha 10 év gyakorlat alatt nem is találkozik vele el is fogja. Szerintem. Lehet nincs igazam, ezek feltételezések, de én legalább beismerem, hogy nem vagyok tévedhetetlen.

2023. febr. 25. 20:04
 45/50 A kérdező kommentje:
És ismét elírtam pár dolgot. Nem azért, mert írástudatlan vagyok, hanem azért 1., mert felidegesít, hogy ekkora az arcod, 2., mert sietek. De ügyes vagy te, biztos rájössz miket írtam volna.🙂
2023. febr. 25. 20:08
 46/50 anonim ***** válasza:

39-nek: Persze, amíg nincs szövettan, semmire nincs ráírva, hogy daganat. Viszont a 2 hónap alatt, amíg a bőrgyógyász kezelt, feltűnően gyorsan növekedett az a valami rajtam, és csak azon döbbentem le, hogy ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor már daganatra gyanakodtam. Rá is kérdeztem, a válasz, hogy ne aggódjak, ez csak egy kis felszíni elváltozás, ami elmúlik, pedig akkora már egy diónyi nagyságú, ocsmány elváltozás lett, ami egy pattanásból indult ki. Nem támadni akarom, csak nem tudom hova tenni, hogy annak ellenére, hogy ilyen tempóban növekedett, azt mondta, hogy el fog múlni, pedig szerintem egy laikus is sejti, hogy ha valami növekszik, az lehet daganat (is).

42-es, tudom, hogy a lipóma PAPÍRON! benignus "daganat", és azt is, hogy a valóéletben semmi köze nincs egy daganathoz, csupán egy zsírcsomó. Nekem még csak szövettanra sem küldték el, amikor anno kiszedték, mert egyáltalán nem volt indokolt. A lipóma felismerhető, jellegzetes tünete van a bőrön (bőr alatt), biztos vagyok benne, hogy bármelyik másik bőrgyógyász felismeri. Hogy a bőrgyógyászom milyen megfontolásból mondta azt az én bőrelváltozásomra, hogy lipóma, nem tudom, mert a két bőrelváltozás kinézetének köze nem volt egymáshoz.

Hogy arra nem jött rá, hogy valójában limfómám van, azt megértem, mert ahhoz kellett ugye a szövettan, ami elmaradt volna, ha ráhallgatok.

És mivel eü-s voltam, igen, tudom, hogy vannak borzalmas betegek, akik mindent jobban tudnak az orvosnál, én nem vagyok ilyen. Nem tudok ennél az orvosnál sem többet, nem is vagyok felháborodva, és nem is voltam, csak az egyetlen rossz tapasztalatomat osztottam meg, és hálám a többi nagy tudású orvosnak, hogy most itt pötyöghetek.

2023. febr. 25. 21:28
 47/50 anonim ***** válasza:

42 de azért jól jött hogy az állam állta az oktatásod aztán ezt a babért egy idegen ország szedi le... kötelezném megint a dokikat hogy xy évig itthon legyenek orvosok VIDÉKEN!!

Nem vagyok orvos, azt is elfogadom ha hülyeséget mondok és tévedek,de ahogy az orvosok állnak hozzám akkor is amikor nem állítok fel diagnózist csak van pofám betegen bemenni diagnózisra( nem túlzok,leszólt a doki mert bementem betegen pont a műszakja végén,pedig telefonon pont ő mondta hogy be kell mennem) na az az orvosi hozzáállás hogy szinte érzem legszívesebben leköpne és ezt virágnyelven közli is, azt kikérem magamnak. A szomorú a legtöbb orvos így bánik nem csak velem, hanem látom/hallom a váróban hogy kB mindenkivel. Ahogy te válaszolsz q kérdezőnek az is pofátlan jobb is hogy nem itthon praktizálsz.

Mellesleg ha elváltozás nem is kicsit egy bőrprobléma és arra az orvos azt meri kijelenteni,hogy gyógyul na az röhej,mert alap hogy elváltozásnál minimum mintát kell venni...

Egyszer jégen elcsúsztam, a sürgőssegin alig tudtam levenni a ruhám,erre rámszólt a doki hogy mit bénázok kapkodjam magam,mert van jobb dolga is... utálom lassan az orvosokat amint látom hogy miként áll hozzám,mert bármennyire szánalmas még mindig bizalommal próbálok fordulni az orvosokhoz,bár egyre szkeptikusabb vagyok.

2023. febr. 25. 22:37
 48/50 anonim válasza:
54%

Nem rontottam el a roviditest, mindossze angol nyelvezetu roviditest irtam, te meg a latint ugyan annak a betegsegnek. PFO=Patent Foramen ovale, FOA= Foramen Ovale Apertum.

Ha a TSH magas es az FT3 is magas akkor valoban valami agyalapi mirigy szintu dologra lehet gyanakodni, persze lehet mas is.

Attol, hogy elmesz valamilyen vizsgalatra valami miatt es kiderul valamilyen dolog, meg nem feltetlen van koze az egyiknek a masikhoz, errol csak ennyit tudok mondani.

Helicobactert egyebkent sokkal egyszerubben is ki lehet mutatni, pl kilegzeses teszt, igy nem tudom miert ragaszkodsz ilyen tenyeszteshez. Az ok amiert nem csinalta meg az orvosod valoszinuleg az, hogy a tuneteidnek semmi koze nem volt a helicobacter fertozeshez.

Teny hogy van sok szar orvos, beismerem. En olyan 30% ra mondanam itt Magyarorszagon, ettol meg nem kene altalanosan az orvosokat szidnod, foleg ha nem is tevedett, csak laikuskent nem erted meg a dolgokat.

Nem azt mondtam, hogy hulye vagy, hanem hogy sok hulyeseget irsz. Nem ertesz hozza, ez az oka. Szerinted neked viszont igazad volt az orvosok meg allandoan hibaznak. Valoszinuleg en is ennyi hulyeseget irnek penzugybol, azert mert nem ertek hozza olyan szinten. Ennek ellenere en nem kezdem el kozgazdaszokat szidni mert ezt meg azt csinaljak anelkul, hogy alaposan utanajarnek dolgoknak (meg azert se mert nekem ez a tema nem relevans olyan szinten). Sok a szar orvos, annyit megtehetsz, hogy utanajarsz a relevans dolgoknak megbizhato forrasokbol. Illetve azt javaslom johiru orvostol kerj masodvelemenyt, vagy eleve olyanhoz menj.

Utolsonak: Ugy is vissza kell majd fizetnem az allamnak a tandijat, nem mindegy neked hova megyek dolgozni? Nem tehetek rola, hogy ebbe az orszagba szulettem, ennek ellenere nem itt akarom leelni az eletem. Te meg a szabadsagomat venned el kb. Zarjatok be ketrecbe a frissen vegzett orvosokat akkor biztos nem megy egyik se sehova...

2023. febr. 26. 22:06
 49/50 anonim ***** válasza:

Csak eddig nem fizették vissza,meg oké most már visszafizetik csal elvileg az itthoni betegek számára kellenek az új dokik nem azon külföldi országoknak ahol nincs is orvosi egyetem mondván más országok úgyis kitanítattják nekik... ahhoz képest hogy 30%szar én csak olyanokat látok,ha nagy problémáról van szó, receptet írni mindenki jól tud de amint komplikált bajom van tovább adnak másnak mondván nem fizetnek ezért eleget... akkor ne legyen orvos ha valaki többet akar plusz az emberségesség sincs benne. Én tudtam mennyit keresek a szakmámmal és még a paraszt emberrel is emberségesen bánok.

A kérdező sem hülye csak kap egy adag megválaszolatlan kérdést ehhez meg olyan dokikat akiket nem érdekel a fia baja eléggé, mert nem ásnak a mélyére,ha szülő lennél te is inkább próbalkoznal minthogy a fenekeden ülj...

De belőled is hiányzik az empátia,bravó igazi orvos vagy.

2023. febr. 26. 22:15
 50/50 anonim válasza:
49-es, miért nem lettél te orvos?
2023. márc. 3. 16:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!