Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Orvos próbálok lenni orvos...

Orvos próbálok lenni orvos helyett. Csak engem borít ez ki?

Figyelt kérdés

Állandóan rossz orvosokba futok bele, mind államilag, mind magánúton. Számtalanszor csapott arcon, hogy miket nem vesznek észre vagy éppen kezelnek félre miközben TB-t vagy "tiszteletdíjat" fizetek nekik.

Már a terhességem előtt és alatt is kb én kezeltem magam és kértem én saját magamnak vizsgálatokat, mert felületesen elhajtottak mindennel. A durva, hogy sokszor beigazolódott, amit a neten magamnak diagnosztizáltam be, pedig a szakmám messze áll ettől.

Most a gyerekem egészségével van gond, aminél a világon semmi nem fontosabb nekem. Mindig mindennel elhajtottak mindenhonnan (kivéve egy dolog, de ott is felületesek voltak). Pl a gyereknek 2 éve minden nyirokcsomója duzzadt és egy magán hematológus még vérképre sem küldött vele. A gyerekorvosunk is mindenre legyintett, aztán magánba mindig kibukott valami, miután szétgoogliztam magam, hogy mi mitől lehet és hová vigyem a gyereket.

Most nagy valószínűséggel összetett gondja van szerintem és már nem tudom hová vigyem (most folyamatban van mondjuk 2 hely), mert mindenki a saját területén elhajt, nem is próbálnak összefüggést keresni.

Na most biztos mindenki azt hiszi, hogy minden orvost kioktatok. Nem így van, mert tudom, hogy akkor feleannyira sem vesznek komolyan.

Belefáradtam abba, hogy egyetemi tananyagokat bújok, orvosi könyves weboldalakra regisztrálok. Erre vannak fizetett emberek, szeretnék inkább egy jó nyaralást szervezni pl ezidő alatt. Nem bízok egy orvosban sem, pedig olyan jó lenne egynek leírni a gyerek minden tünetét, hogy határozza meg ő mi mitől lehet és mit nézessünk meg. Ezeket meg is tettem többször, de vagy legyintettek vagy felületesen figyeltek vagy el sem olvasták.

Csak én fogok ki mindig ilyen orvosokat? Másokat is felháborít ez?

2023. febr. 23. 12:37
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem is van hiba a gépezetben, de nem látom ennyire tragikusnak.

Pl. anno elmentem egy neves nőgyógyászhoz, 2 hónap múlvára kaptam időpontot és vártam másfél órát a váróban. Nem jött a baba, gondoltam ideje elkezdeni vizsgálódni. Se egy vérvétel, se semmi. Megkérdezte hol járok a ciklusomban, majd egy hüvely uh után közölte, hogy nem elég nagyok ezek a tüszők dob fel egy receptet a felhőbe (closti), így kell szedni és kb. már penderített is ki. Kérdeztem mi ez? Az volt a válasz, hogy serkenti kicsit a termékenységet. Nos a biológia tudásom sem az igazi, de az, hogy ovu után napokkal nem lát nagy és érett tüszőt, hát... oké. 30 ezret fizettem egy futószalagért az agyonajnározott dokinál. Itthon utánaolvasva nem vettem be a clostit mint a cukorkát és többé vissza sem mentem ehhez az orvoshoz.

Kerestem olyat, akinél van idő, hely és komolyan vesz. Találtam.

A gyerekorvost szintén futószalagnak éreztem, így váltottunk. A mostani kedves, türelmes, biztosra megy és ajánlj jó szakembert. Azt is megkérdezi, hogy utalja be valahova (iszonyat hosszú várólisták vannak), vagy nem baj, ha zsebbe nyúlós és magánt ajánljon. Megbízom benne.

Én azt gondolom google doktorkodni nem az én dolgom, de ha már ilyen eü rendszerben élünk, akkor megtalálni a megfelelő szakit az enyém (sajnos).

2023. febr. 23. 13:19
 12/50 anonim ***** válasza:
76%

Az a baj kérdező a szösszeneteiddel, hogy egy egy orvost kipecezel, közben mélyen hallgatsz a másik kétszer annyi orvosról, akik végül megoldották a gondot. Van szar orvos? Van hát. Te oldottál meg mindent magadnak? Csak szeretnéd azt hinni. A háziorvos tovább küldhetett volna, bár nem írod hányszor jártál nala. A gasztros egy pillanat alatt megoldotta a gondot. És vannak kemény tárgyi tévedések is, pl helicobactert tenyészteni nem tudunk, egyedül gyomortukrozesnel lehet diagnosztizalni. A háziorvos azért nem küldött tenyesztesre mert ilyen nincs.

Nekem az sem világos hogy a cukormerod rossz, azért miért a diabetológus a hibás és egyáltalán hogy jön ez ide. Rossz értékeket diktáltál? Nem világos a sztori.

A sztorik egy jó része befejezetlen, kusza, nem érthető (orvosi szemmel). Az az érzésem, hogy te inkább átkereteztél pár dolgot magadban, és egyszerűen csak a gyatra orvosi kommunikáció mellett nem tudod értelmezni a döntéseket, ezeket próbálod kitomkodni eloitelettel és ondiagnozisokkal.

2023. febr. 23. 13:23
 13/50 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos ilyen ma a magyar egészségügy. Én az állami ellátástól igyekszem olyan messze kerülni amennyire csak lehet, bármi bajom van automatikusan magánba megyek. Ott is volt már olyan hogy rossz tapasztalatom volt, de lényegesen kisebb arányban mint államiban.

37 hetes terhesen borzalmasan bedagadt mindenem, kezem lábam zsibbadt a vizesedéstől, és egyik nap 155ös vérnyomást mértem. Azonnal bementem a kórházba ahol egy rövid CTG vizsgálat után közölték hogy csak azért magas a vérnyomásom mert stresszelek a szülés miatt, kezdjek el meditálni. Vérnyomáscsökkentőt sem írtak fel, úgy kellett szereznem magamnak... 3 héttel később, szülés után ismerték be hogy amúgy terhességi toxémiám volt.

Egyszer voltam SZTK-ban szemészeten (nagyon rossz a szemem), ahol a "doktornő" nem tudott nekem normális szemüveget felírni, csak fejcsóválva hajtogatta hogy nekem nagyon rossz a szemem. Köszi, tudom, azért vagyok itt bammeg. Érdekes módon magánban sikerült megvizsgálni és olyan szemüveget felírni amivel látok is.

Mivel telefonról nehéz pötyögni, így nem folytatom, de napokig tudnám sorolni az ilyen sztorikat :D

2023. febr. 23. 13:26
 14/50 anonim ***** válasza:
63%

Én maximálisan megértem a problémádat. Mikor megszületett a gyerekem éjszakát végig ordított. Kértem segítséget a gyerekorvostól, védőnőtől, de mindenki elhajtott, hogy csecsemőkori kólikás hasfájás, majd elmúlik.

Sokadik könyörgésemre, hisztériámra adtak egy beutalót hasi uh-ra. Kiderült, hogy gyomorkapu szűkülete van és műteni kell. Addigra màr csontsoványra lefogyott a babám és olyan szinten károsodott az idegrendszere az állandó üvöltés és nem alvás miatt, hogy mai napig viseljük a következményeit. Mindenben le van maradva. SNI-s lett. Mindez a háziorvos nemtörődömsége miatt.

Másik kisgyerek páciense meghalt covid miatt sokszervi gyulladásban, mert azt is elbagatellizálta. Ők fel is jelentették a doktornőt. Azóta is praktizál sajnos. Szóval tényleg vannak ilyenek. Egy anya hallgasson a megérzéseire és addig menjen, amíg nem talál egy olyan orvost, aki komolyan nem veszi!!!

2023. febr. 23. 13:32
 15/50 anonim ***** válasza:
22%

Én ezekben azt nem értem, hogyha érzem, hogy gond van, akkor miért hagyom bagatellizálni, vagy rábeszélni magam, hogy nincs is baj? Megyek tovább és nyomom az igazam, amíg nem találok valakit, aki komolyan vesz. Pont nem érdekel, ha közben 5-en lehülyéznek. És nem google orvoslás alapján, hanem mert érzem, hogy ez nem természetes, nincs jól így ahogy most van...

Egyébként nyilván romokban az egészségügy, de a magánellátásra is bőven igaz ma már az, hogy rengeteg a kókler. Egyszerűen abból indul ki, hogy 10-ból egy, akinek komoly baja. Ha te vagy az az egy, az kellemetlen.

2023. febr. 23. 13:40
 16/50 A kérdező kommentje:

12-es:

Nem egy orvost pécizek ki, mert a negatív tapasztalataimat több területről szereztem.

Persze vannak jó és rossz orvosok, de ugyanannak kellene lennie a céljuknak: segíteni a beteg embereket a gyógyulásban. Nem? Most akkor tegyem össze a két kezem, hogy miután levonták tőlem a TB-t és 2 orvosnak magánban feleslegesen kidobtam 30-30 ezer forintot minimum, jön egy 3. aki végre hajlandó meghallgatni úgy, hogy figyel is, sőt talán még meg is gyógyít? Most tényleg? A legelső államis orvosnak is ugyanarra kellene törekednie (oké tudom ott meg van kötve a keze a pénz miatt). A panaszaim a leszarom hozzáállásra irányulnak. Van amikor meghallgat a doki, agyal, hogy mi lehet a gond, próbálkozik gyógymódokkal és megsem jön össze a gyógyulás. Van ilyen is és nem feltétlen hibás az orvos, ha nincs elsőre jó eredmény, csak tudod az a gond a magyar orvosokkal, hogy sokan nem is próbálkoznak. Az idősebb dokiknál meg azt tapasztaltam, hogy a újabb gyógymódoktól meg teljesen el is zárkóznak. És ismétlen vannak jó orvosok, vannak pozitív tapasztalataim is, sokaknak sokat köszönhetek és szomorú, hogy sokadik utam vezetett hozzájuk.

A helicobacterről: na látod pont ez a bajom. Szerinted csak gyomortükrözéssel lehet diagnosztizálni. 2 rokonomnak pl kilégzéses teszten derült ki. A Synlab oldalán pl fenn van hogyan tudják diagnosztizálni. (Vérből és székletböl is, de nem olvastam most végig, ez csak antigén, ez lehet más, most nincs időm kutakodni: [link] . + Egyszer vér miatt székletmintát vittem laborba és rajta volt a papíron, hogy a helicobacter is bejelölhetö.

Lehet kuszák a sztorik így, mert nem akartam regényt írni, de a lényeg átjön szerintem.

2023. febr. 23. 13:53
 17/50 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező, te magadnak gyártod a problémákat.
2023. febr. 23. 13:54
 18/50 anonim ***** válasza:
36%

Igazánól azt látom hogy adott egy hypohonder aki minden féle problémával járja a dokikat, majd önigazolást talál abvan h kismillió vizsgálatnól kiderül h valami nem stimmel.

Nyilván ha nagyon keresgélnék valamit, én is találnék.

Az meg h leírod hogy a dokik nem látnak összefüggést a problémák között lehet azért van, mert nincs összefüggés

2023. febr. 23. 14:08
 19/50 anonim ***** válasza:
74%

Nekem.is van rengeteg ilyen sztorim. Gyerekorvos mindent természetes gyógymóddal akar megoldani. Nekem kellett könyörögni beutalóért hogy felszúrják a könnycsatornát,ő csak azt mondta majd kinövi. Hát nem nőtte ki bent meg lehordtak ,hogy miért nem hoztam hamarabb. Aztannem akart kúszni jött a jaj kinövi, hát nem lett ilyen dévény torna hozta helyre. Most nem tud kakilni,csak kúppal. A tanács egyen szilvát,közöltem már minden volt,erre akkor egyen búzadarát🙄 végül magán orvos leírta miket kérjek latinul és végre lesz ebből valamit.

Magán fogorvoshoz járok mert az sztk-s röntgen nélkül ki akarta húzni,mondván nem akar röntgenezni. Magán csak betömte. Mindenki úgy kezel mint egy darab szar ezért nagy baj esetén magán van. Amióta visszapofázok,azóta kezelnek emberként, észrevettem hogy a proli betegekkel nem mernek kekecedni,csak a kulturált beteggel. Amióta olyan vagyok mint egy paraszt azóta nem küldenek haza és nem ráznak le. Amint kedves akarok lenni( mert ez az alap természetem) egyből levegőnek néznek vagy lehordanak... csesszék meg az istenkomplexuszos dokik.

2023. febr. 23. 14:17
 20/50 anonim ***** válasza:
61%
18# Attól, hogy te ilyen "jóvan az úgy" ember vagy, attól még nem hipohonder aki utána jár dolgoknak. Ezt a hozzáàllàst nem értem. Én is boldogan élnék tovább , ha nem tudnàm, hogy inzulin rezisztenciàm van, meg pajzsmirigy alulműködèsem, és a prolaktinom is magas. Igen ennyi minden, mert képzeld sokszor összefügg. Ha nem foglalkozom vele akkor sose lenne peteérésem se gyerekem...
2023. febr. 23. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!