Orvos próbálok lenni orvos helyett. Csak engem borít ez ki?
Állandóan rossz orvosokba futok bele, mind államilag, mind magánúton. Számtalanszor csapott arcon, hogy miket nem vesznek észre vagy éppen kezelnek félre miközben TB-t vagy "tiszteletdíjat" fizetek nekik.
Már a terhességem előtt és alatt is kb én kezeltem magam és kértem én saját magamnak vizsgálatokat, mert felületesen elhajtottak mindennel. A durva, hogy sokszor beigazolódott, amit a neten magamnak diagnosztizáltam be, pedig a szakmám messze áll ettől.
Most a gyerekem egészségével van gond, aminél a világon semmi nem fontosabb nekem. Mindig mindennel elhajtottak mindenhonnan (kivéve egy dolog, de ott is felületesek voltak). Pl a gyereknek 2 éve minden nyirokcsomója duzzadt és egy magán hematológus még vérképre sem küldött vele. A gyerekorvosunk is mindenre legyintett, aztán magánba mindig kibukott valami, miután szétgoogliztam magam, hogy mi mitől lehet és hová vigyem a gyereket.
Most nagy valószínűséggel összetett gondja van szerintem és már nem tudom hová vigyem (most folyamatban van mondjuk 2 hely), mert mindenki a saját területén elhajt, nem is próbálnak összefüggést keresni.
Na most biztos mindenki azt hiszi, hogy minden orvost kioktatok. Nem így van, mert tudom, hogy akkor feleannyira sem vesznek komolyan.
Belefáradtam abba, hogy egyetemi tananyagokat bújok, orvosi könyves weboldalakra regisztrálok. Erre vannak fizetett emberek, szeretnék inkább egy jó nyaralást szervezni pl ezidő alatt. Nem bízok egy orvosban sem, pedig olyan jó lenne egynek leírni a gyerek minden tünetét, hogy határozza meg ő mi mitől lehet és mit nézessünk meg. Ezeket meg is tettem többször, de vagy legyintettek vagy felületesen figyeltek vagy el sem olvasták.
Csak én fogok ki mindig ilyen orvosokat? Másokat is felháborít ez?
Az a baj hogy ez a 10 ből 1 orvos jó kijelentés erős túlzás azt gondolom.
Nyilván van aki úgy jár h az első orvos nem ad megfelelő diagnózist. És az ilyen oldalakon mint ez azok válaszolnak javarészt akiknrk van rossz tapasztalatuk. Hiszen akiknek sikerül elsőre kideríteni a problémáját, miért is írna?!
Tehát írhatom én h nekem, a családomnak illetve ismerősreimnek nem ez a tapasztalalata (pedig vannak bajok, de főként a magán dokik lelkiismeretesen kiderítették és orvosolták a problémákat)
Nálunk is a gyerekorvos, a védőnő, a felnőtt háziorvos mind-mind teljesen jól végzi munkáját. Amikor kórházban volt bárki a családból, mindenki normálisan és korrektül viselkedett vele. Nyilván nem ugrálták körül, mert ezernyi betegre kevés orvos, kevés nővér, kevés asszisztens jut.
De nyilván én erről nem írok ki kérdést a gyakorira, maximum sokadik véleményként leírom, hogy nekem ez a tapasztalatom.
28 évekigmondták orvosok hogy a térdemnél lévő porc kopik,olyan is volt aki azt mondta én képzelem be. Végül 5 év után!!! Egy magándoki elkuldott mr-re és a csípőm volt begyulladva,pluszban kiderült hogy az a doki okozta akivrosszul helyezte fel a spirálomat.
Ennyit arról hogy ha többen mondják nincs gond akkor nincs. Itt vagy 10 doki után 1! Doki mondta hogy van gond...
Látom másoknak is vannak szép történeteik.☹
Ha beképzelem a tüneteinket, akkor miért van az, hogy sok esetben bebizonyosodott a gyanúm?
Igen, sok minden kiderült, de ha nem googlizom vagy érdeklődöm nem derült volna ki. Sokszor a páciens viszi bele azt az energiát a saját vagy a gyereke kezelésébe, amit egy orvosnak kéne. Itt a baj. És sokkal szivesebben dölnék ehelyett hátra amennyire lehet és nyugodnék meg amennyire tudok, hogyha baj is van, akkor jó kezekben vagyunk.
Még ha be is képzelném a dolgokat, akkor is orvostól elvárható, hogy egyenlő bánásmódban részesítse minden betegét, akkor is ha ezredszerre megy ugyanazzal a panasszal hozzá, mert ha 1% esély van csak arra, hogy nagyobb a baj is illik kivizsgálni. Oké, hogy ember és belefásul a munkájába, én is az enyémbe, de ők emberek életéről döntenek. Aki nem csinálja ezt teljes szivvel és lélekkel az inkább ne csinálja sehogy. Ha megengedné a gazdasági helyzet és a pozícióm bevezetném, hogy az orvosok 50 évesen nyugdíjba vonulhassanak, ha akarnak. Így nem lenne annyi kiégett orvos és több fiatalt is vonzana az alacsony nyugdíj korhatár is szerintem, szóval orvoshiány sem lenne, ha meg is lennének emellé fizetve. Nyilván zsebbe nyúlós lenne és kevés állam tehetné meg, nálunk meg amíg a stadion-halmozás magasabb prioritású, mint egy kórházi szappanadagoló feltöltése addig meg még a gondolataimban sem szabadott volna ennek megfordulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!