Orvos próbálok lenni orvos helyett. Csak engem borít ez ki?
Állandóan rossz orvosokba futok bele, mind államilag, mind magánúton. Számtalanszor csapott arcon, hogy miket nem vesznek észre vagy éppen kezelnek félre miközben TB-t vagy "tiszteletdíjat" fizetek nekik.
Már a terhességem előtt és alatt is kb én kezeltem magam és kértem én saját magamnak vizsgálatokat, mert felületesen elhajtottak mindennel. A durva, hogy sokszor beigazolódott, amit a neten magamnak diagnosztizáltam be, pedig a szakmám messze áll ettől.
Most a gyerekem egészségével van gond, aminél a világon semmi nem fontosabb nekem. Mindig mindennel elhajtottak mindenhonnan (kivéve egy dolog, de ott is felületesek voltak). Pl a gyereknek 2 éve minden nyirokcsomója duzzadt és egy magán hematológus még vérképre sem küldött vele. A gyerekorvosunk is mindenre legyintett, aztán magánba mindig kibukott valami, miután szétgoogliztam magam, hogy mi mitől lehet és hová vigyem a gyereket.
Most nagy valószínűséggel összetett gondja van szerintem és már nem tudom hová vigyem (most folyamatban van mondjuk 2 hely), mert mindenki a saját területén elhajt, nem is próbálnak összefüggést keresni.
Na most biztos mindenki azt hiszi, hogy minden orvost kioktatok. Nem így van, mert tudom, hogy akkor feleannyira sem vesznek komolyan.
Belefáradtam abba, hogy egyetemi tananyagokat bújok, orvosi könyves weboldalakra regisztrálok. Erre vannak fizetett emberek, szeretnék inkább egy jó nyaralást szervezni pl ezidő alatt. Nem bízok egy orvosban sem, pedig olyan jó lenne egynek leírni a gyerek minden tünetét, hogy határozza meg ő mi mitől lehet és mit nézessünk meg. Ezeket meg is tettem többször, de vagy legyintettek vagy felületesen figyeltek vagy el sem olvasták.
Csak én fogok ki mindig ilyen orvosokat? Másokat is felháborít ez?
Dolgoztam egészségügyben, és sajnos tényleg vannak kóklerek, magánklinikán is. Rossz volt nézni, amit művelnek, összegányolnak (fogászat).
Az orvos lelkiismeretén sok múlik. Ismerek több sztk-s orvost is, akik nagyon jó orvosok, empatikusak, ők valóban foglalkoznak a páciensekkel. Nekem szerintem szerencsém volt eddig, mert államiban és magánban is normális orvosokhoz kerültem. A gyerek szakorvosokkal is jó tapasztalataim voltak eddig.
Egyetlen durva esetem volt. Magán bőrgyógyász kezelt 2 hónapig egy bőrelváltozást, semmit nem javult, csak rondább lett, szerinte javult, és annyit mondott, hogy el fog múlni, csak egy lipóma. Volt lipómám, tudom mi az, ez nem az volt, és az nem múlik el, azt eltávolították anno. Szóval elmentem megmutatni egy sebésznek, aki elszörnyülködött, ahogy meglátta, és kivágta. Szövettan: daganat. Azóta én is félek bízni az orvosokban, de nem nagyon lehet mást tenni, legfeljebb több szakorvost felkeresni.
Rossz a hallásra,ma mentem időpontra fuleszetre. Negyed óra alatt letudtak annyival,hogy van hallókészülékem ez van. Ez még oké is lenne hogy nincs ezen mit segíteni,de aztán közöltem hogy a fülgyulladásom óta kicsit fáj néha a másik fülem. Megnézte, azt mondta nem lát semmit... és ennyi.
Semmi gyógyszer,semmi tanakodás csak annyi nem lát hibát,tehát nincs is. Most mehetek megint magánba ,fasz@....
34-es, az én kisfiamnak éveken át krónikus székrekedése volt. Annyit Levolac szirupot szedett, hogy állandóan téma volt közöttünk, hogy nem az-e gond, hogy már hozzászokott a szervezete. Viszont nagyon válogatós volt.
Ahogy óvodába került és múltak az évek, egyre többféle ételt megevett és szép lassan rendeződött a probléma. Hiába mondtam el neki előtte ezerszer, hogy a változatos táplálkozás az egyik legfontosabb megelőzési eszköze a székrekedésnek.
Szóval valószínűleg annak a gyerekorvosnak sokéves tapasztalata, hogy a gyerekkori székrekedés mögött nincs semmi, laborral vagy más vizsgálatokkal kimutatható elváltozás. És nem is vagyok meggyőződve arról, hogy egy kisgyereknek jó, ha mindenféle, adott esetben kellemetlen vizsgálatra hurcoljuk, amikor borítékolható, hogy csak az derül ki belőle, hogy semmi szervi baja nincsen.
Jézusom, még olvasni is rossz. Egy daganatot, hogy nem vesz észre egy bőrgyógyász?🙄
Közben nekem is jutnak még eszembe szép történetek.
A gyulladt pattanásaimra a bőrgyógyász azt mondta 22 évesen, hogy tini pattanás, a háziorvosnak meg hiába mondtam mindig, hogy nem múlik semmitől a patti, nem csinált semmit csak írt egy szappant, ami úgy elvékonyította a bőröm, hogy egy szemöldök gyantázástól le is jött, úgy néztem ki, mintha le lenne horzsolva a fejem. Ezt elmeséltem egy ismerősömnek, aki mondta, hogy mi van, ha IR? Magánba kiderült, hogy egy laikus ismerősömnek volt igaza. A bőrgyógyász és a háziorvos leszarta, pedig nem egyszer panaszkodtam.
Az ekcémám az SZTK bőrgyógyász szerint kiszáradás.😁 A gyerekem állandóan félrenyelt újszülöttként és sokat bukott. A gyerekorvos kizárta a refluxot. Egy ismerős gyerek orvos mondta, hogy szerinte tuti reflux, hasi uh-on kérjek plusz vizsgálatot (ilyen lehetőséget a gyerekorvosunk nem is említett). Plusz pénz volt, de kiderült, hogy refluxos.
Ez már nem tudom hányadik történetem. Szóval csoda, hogy 0 a bizalmam?
Jó tapasztalatom 10-ből 3-szor volt. Volt olyan állami kórház, ahol annyira rendes volt velem mindenki, amikor műtöttek, hogy el sem akartam hinni. Nekik nagyon hálás vagyok.❤ Lehetne több ilyen jó, lelkiismeretes ember.
Én is így vagyok vele, aki jó doki azt a mai napig megtartom és hálás vagyok,de a többséggel szkeptikus vagyok és bizony nem csak sztk-ban. Sőt van egy orvos ismerősöm akit még akkor ismertem amikor csak orvosnak tanult. Nagyon lelkiismeretes volt meg minden,de amint főorvos lett, na szó szerint nézegette magát a tükörben és ugyanúgy letojta a pácienseit,köztük engem is, ő rontotta el a spirálomat. Mondtam neki hogy fáj vegye ki, mire közölte hogy ő nem ronthatta el ezért nem veszi ki...végül kivette és be is gyulladt,de egy szimpla bocsi nem hagyta el a száját.
Szóval odabent akkora hatalmuk lesz, hogy önkéntelenül is fejükbe száll és istenkomplexusuk lesz.
37: "Jézusom, még olvasni is rossz. Egy daganatot, hogy nem vesz észre egy bőrgyógyász?"
Tudod, nincsen ráírva, hogy "én, kérem, daganat vagyok".
Ez a két mondatod tökéletesen mutatja, mennyire el vagy tájolódva, és fogalmad nincs az egészről. Egyszerű vagy, mint a faék, ebből a szellemi állapotból szidod az orvosokat.
A kimetszett bőrelváltozást rutinszerűen elküldik a patológusnak, aki különböző tumorjelző anyagokat tesz rájuk (markerek) és ennek alapján kisebb-nagyobb pontossággal kijelenthető, hogy az ott rosszindulatú daganat-e, és ha igen, milyen a szövettani típusa. Amikor elküldik, még semmit se tudnak, csak a protokoll szerinti rutint követik.
A bőrgyógyásznak ehhez semmi köze.
Amúgy én se vagyok orvos, sőt nem is eü. végzettségű vagyok, csak dolgoztam orvosok között. Számomra döbbenetes, milyen tudásuk van. Az tény, hogy sokan belefásulnak, esetleg cinikussá válnak. Ebben viszont az állami egészségügy évtizedek óta fennálló, hogy úgy mondjam "krónikus betegségei" is vastagon benne vannak.
39-es: A te lángelméddel olvasd már el, kérlek még egyszer (esetleg többször), hogy mit írt a 32-es:
"Magán bőrgyógyász kezelt 2 hónapig egy bőrelváltozást, semmit nem javult, csak rondább lett, szerinte javult, és annyit mondott, hogy el fog múlni, csak egy lipóma. Volt lipómám, tudom mi az, ez nem az volt, és az nem múlik el, azt eltávolították anno. Szóval elmentem megmutatni egy sebésznek, aki elszörnyülködött, ahogy meglátta, és kivágta. Szövettan: daganat."
Látod, 2 hónapig kezelgették, amit rosszul tettek. Más doki vágta ki és küldte szövettanra. Nyilván én az első dokin akadtam ki, de b*szki, ezt most tényleg el kellett magyaráznom?
Akkor a te fantasztikus szellemi állapodottal mivel védenéd azt a dokit, aki nem vettem észre, hogy eltört a lábujjam? Dr. X a sürgősségin elküldött röntgenre, megnyitotta a kis gépén, megmutatta nekem, hogy lássam nincs eltörve. Hittem neki, nem pihentettem, mivel nem fájt idővel újra edzettem, magassarkút hordtam párszor stb. Pár hét múlva a lábujjam elkezdett fájni és el is volt deformálódva. Visszamentem vele Dr. X-hez, aki közönyösen közölte velem, hogy ez a lábujj bizony el volt törve. Na legszivesebben az övét is eltörtem volna.
Lehet te okos orvosok között dolgoztál (igen vannak, persze, de sajna kevesen), de ha a rossz tapasztalataim miatti orvos-szidás miatt lehülyézel az rólad is elárul valamit (azon kívül, hogy nem olvastad el a kommentjeimet vagy nem ment át a lényeg...) . Nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!