Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan tudtok dolgozni gyerek...

Hogyan tudtok dolgozni gyerek mellett ha gyakran beteg és nincs nagyszülői segítség?

Figyelt kérdés
Enyém már nagycsoportos, eddig nem is vállaltam inkább munkát, mivel nem volt olyan hónap, hogy ne lett volna beteg. Szeptember óta dolgozok, azt hittem nagycsoportban már nem lesz ennyit beteg, de sajnos novemberben 1 hetet, decemberben 2 hetet, most januárban megint 1 hetet itthon van. Már rendesen rettegek mikor lesz megint beteg, hiába adom folyamatosan a vitaminokat. Nagyszülők dolgoznak még, nem tudnak rá vigyázni, férjemnek meg olyan munkája van, hogy csak hétvégén jár haza.

#Gyerek, betegség, táppénz, óvodás,
2023. jan. 25. 14:19
1 2 3
 11/22 Derjaderja ***** válasza:
64%

10. Valószínűleg így van 😀😀

De azért ha látnád, milyen emberek jelentkeznek, talán egy picit egyetértenek velem.

2023. jan. 26. 08:05
 12/22 anonim ***** válasza:
69%

Nincs vele semmi baj, ugyanezt érzem én is. Van egy fullos házunk, tele drága mindennel, bocsmár hogy nem akarok egy idegent itt tudni napi 8-10 órát...

Idegen házhoz meg én se vinném, és ha azt is letagadják, hogy ott hagytam a gyereket???

Más kocsijába meg ne üljön be!! Normális ember be sem ülteti máshoz. Gyerekkori barátnőm iskolába hordta az egyik utcabeli kislányt az övé mellett..autóbalesetük lett és a nem saját gyereke meghalt...a sajatjának nem lett nagy baja.. na azóta senki gyerekét nem hajlandó vinni, enyémet sem.

Szóval teljesen normális, hogy nem idegennel akarja valaki megoldani

Nekem néha vigyáz rá a szomszéd, ingyen, de 60+ ő is, múltkor a beteg gyerekkel volt egy fél napot, mondta is aggódva hogy reméli nem kapják el. Szóval öreg nénikre hagyni meg fillérekért megint nem etikus szerintem..

2023. jan. 26. 09:05
 13/22 anonim ***** válasza:
4%

12!

De, vele van q baj, meg veled is. Nem akartok bébiszittert2, mi a jó égnek kerestek akkor?

2023. jan. 26. 09:29
 14/22 Derjaderja ***** válasza:
87%

Én leginkább vészhelyzetre keresek. Pl múltkor le volt egyeztetve délre egy óra amit tartanom kellett (nem lemondható), és számomra hirtelen kiderült hogy aznap szünet van az óviban.

A párom kíkérte azt a napot hogy betegség esetére "hatter" legyen, de annyira beteg lett hogy sürgősen pulmonológiara küldték. Ez péntek volt, muszáj volt mennie.

Most besírtam a lányom a sógornőmhöz de csak mázli hogy ő otthon volt mert épp kötözködik. Ilyen vis majorra gyűjtök embereket aki 2-3 órát elvan a gyerekkel.

De még nagyon sok esetben nem érhet össze a párommal az idő, főleg később ha már 8 órában leszek, most egyelőre ez nincs.

Meg más azért a kis óvatos normális okos 4 éves, meg a 2 éves dackorszakos tornádó.

Párom se igazán baby sitter parti de ő nem szól ebbe bele.

2023. jan. 26. 09:40
 15/22 anonim ***** válasza:
Én meg nem keresek.
2023. jan. 26. 10:39
 16/22 anonim ***** válasza:
46%
Óvatos normális 4 éves? 😂😂😂 Ilyen van? Na ezt felolvasom neki is, hátha óvatos normáli lesz 🙄🤭🤭
2023. jan. 26. 10:41
 17/22 Derjaderja ***** válasza:
100%

Minden relatív, és persze valamennyire hebrencs egy 4 éves, a kislányom pl bohóckodik, produkálja magát, de pl a közlekedés során nagyon értelmes, azonnal megáll, fèlreáll, figyel az autókra, érti mért fontos ez.

A mozgásokban is ügyes de óvatos is.

Tehát őt mondjuk el tudom képzelni, hogy szépen hazasétàl a kisnyugdíjas nénivel és leül vele és arányosan mesél meg beszélget vele stb.

A fiamat jelenleg semmiféle "nénike" felügyeletére nem bírnám, közterületen meg pláne.

2023. jan. 26. 12:45
 18/22 anonim ***** válasza:
Váltva dolgozunk a férjemmel, mindig van itthon valaki.
2023. febr. 11. 16:52
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó nehéz, 9 éves, de még mindig ugyanaz van. 5 évet bírtam egy pokoli munkahelyen, mert olyan régóta dolgoztam ott, hogy emiatt nem tudtak volna kirúgni, plusz a munka, amit végeztem, nem igazán volt másra átruházható abban a közegben. Cserébe a táppénzeket is végigdolgoztam, meg éjszakáztam állandóan otthon vagy berohangálva esténként. Gyakram volt olyan, hogy tudtuk, beteg lesz, elkezdett fájni a torka, akkor haza se mentem műszak végén, hanem előredolgoztam. De ehhez kellett egy ilyen munkakör. Ettől még utált a főnököm, de kirúgni nem mert, rám is volt utalva, cserébe ott mobbingolt ahol tudott. 5 év kialvatlanság az éjszakázások miatt. De miattam nem ment csődbe semmilyen cég, 16 millió Ft-ot nyertem pályázatokkal a munkahelyemnek. Dolgoztam covidosan is, mindenki beteg volt a családban körülöttem, a férjem 89-es oxigénszinttel és persze pont akkor volt pályázati hiánypótlás, cserébe a vadállat főnököm azt terjesztette, hogy nem szeretek dolgozni és cserben hagytam a kollégáimat. Akkor közöltem vele, hogy még ma délután megkapja a felmondásomat. Délutánra elhúzta a csíkot, de megkapta postán, aminek az átvételét megtagadta. Személyesen hajlandó volt átvenni, de véletlenségből egy hónappal későbbi dátummal és véletlen pont rábélyegzett a dátumra, hogy ne vegyem észre. Egy hét múlva vettem észre, visszamentem, akkor kijavította. Ott akart tartani egy hónappal tovább, mert pályázati elszámolások jöttek és projektmenedzser létére fogalma se volt a saját projektjéről. Én azt mondtam, inkább éhenhalok, de elég volt az 5 év pokolból. Ha nem lett volna a gyerek annyit beteg, már rég eljöttem volna, de tudtam, hogy még a próbaidőt se húznánk ki új helyen. Lazítottam pár hónapot, beletelt 2 hétbe, mire a sokkos állapotból kijöttem, mert a főnököm mindenféle módon próbált megfélemlíteni, hogy még azután is dolgozzak a kis projektjén, miután lejárt a felmondási időm. Azóta van új munkahelyem, emberséges kollégákkal és egy olyan főnökkel, akiért a tűzbe mennék. Most is sokat beteg a gyerek, de megoldjuk váltott táppénzzel, home off-al vagy ha kell, este előredolgozva. Nyilván nem verem az asztalt a jogaimért és akkor is intézek munkahelyi dolgokat, ha táppénz alatt nem is lenne kötelező, de sokszor a főnököm kérésére inkább home off vagyok olyankor és nem táppénzen. Egy dologhoz ragaszkodom, ha a gyerek làzas, nyűgös, nem átlagosan beteg, olyankor kikapcsolom a telefont. Szerencsére nem sokszor volt ilyen. Ehhez kell egy megértő főnök, de az is, hogy nem élek vissza vele és pótolom a munkát akár táppénz alatt is. Rengeteg határidő van nálunk, ehhez igazodnom kell, mások fizetése múlik a munkámon. Nekem nincs sok lehetőségem, pont a gyerek miatt, nem véletlen maradtam 5 évet a pokolban, de valahogy, amikor lépni mertem, mintha gondoskodtak volna rólam, igazából keresnem se kellett az állást, 2 helyre is szeretettel vártak. De nehéz, sokszor vagyok kialvatlan, de szeretem a munkámat és a kollégáimat, a főnökömet. Nagyon szerencsésnek érzem magam.
2023. febr. 11. 18:13
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Ui: úgy értem az 5 évet, hogy Gyed után. Összesen 20 év volt.
2023. febr. 11. 18:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!