Röviden arról van szó hogy a 4 éves fiamnak gennyes középfülgyulladása volt, kaptunk rá kezelést. Begyulladva már nincs de fülkürthurut maradt utána, ennek idő kell, akár 1-2 hónap. De jól van, tudna járni oviba.
Viszont az oviban egy másik csoportban felütötte fejét a skarlát. Több megbetegedés is volt. A fiam csoportjában még senki sem lett beteg. Viszont félek mert ha elkapja a füle megint begyulladhat, holott még helyre sem jött teljesen. Engednétek így oviba?
nem értek hozzá nem vagyok doki de a fülkürthurut nem csöpög ki? akkor biztos otthon tartanám főleg ha megse gyógyult.
febr. 4. 05:23
2/13 anonim válasza:
Ha otthon vagyok, akkor eszembe se jutna vinni
febr. 4. 05:55
3/13 A kérdező kommentje:
Nem csöpög ki a fülkürthurut. Elvileg felszívódik a váladék de nagyon lassan. Orrsprayt kell használni rá meg infra lámpával melegíteni.
febr. 4. 07:19
4/13 anonim válasza:
A fulkurthurut miatt mehetne de a skarlat is atfog terjedni a tobbi csoportra nagy esellyel. En nem vinnem az biztos.
febr. 4. 07:26
5/13 anonim válasza:
Ennyi erővel amúgy egy erősebb náthától is lehet újra fülgyulladása, nemcsak a skarláttól, nagyok vírus okozhatja ezt annak aki hajlamos rá sajnos. Tehát gyakorlatilag akkor hónapokig nem kéne vinned. Ettől függerlenül nem vinném most, hiányozna a rossebnek a skarlát.
febr. 4. 08:16
6/13 anonim válasza:
Ezek a vírusok mindenhol ott vannak. Ha megteheted persze maradhat de minek? Bármikor bárkinek lehet fülkörthurutja, ha van skarlát ha nincs. És a skarláton kívül még számtalan vírus van a közösségben. Mérlegelj a Te döntésed.
febr. 4. 08:56
7/13 anonim válasza:
Bármit elkaphatna, ami újra ráhúzódhat a fülére. Akár az influenzát is... Nem tudod, és nem is szabad hermetikusan elzárni a külvilágtól.
A fülét illetően felvázolnám a jelen óvodai helyzetet az orvosnak, és az Ő véleményére hallgatnék.
Egy óvodában mindig lehetne találni valami okot, hogy épp miért ne vidd 'nehogy elkapja' alapon.
febr. 4. 09:22
8/13 A kérdező kommentje:
Tudom hogy van mindenféle vírus most de úgy gondolom hogy a skarlát, akár 40 fokos lázzal most nagyon nem hiányzik nekünk. Amúgy nem szoktam ilyen miatt itthon tartani de most jobbnak látom ha nem megy.
Köszönöm a válaszokat!
febr. 4. 09:27
9/13 anonim válasza:
4 éves a kisebb.
Amikor bölcsiben, oviban tombol a skarlát, kötőhártya gyulladás, kézlábszáj fertőzés vagy éppen lepke vagy milyen himlő én nem szoktam vinni. Eddig mindig megúsztuk ezeket.
Itthonról dolgozom, szabad időbeosztásban (a férjemmel vezetjük ketten a cégünket) így ez könnyebség.
febr. 4. 09:46
10/13 anonim válasza:
Ha otthon tudod tartani, maradjon. De egész vírusos időszakban nem lehet otthon mindig. A skarlát is elhúzódhat hetekig, aztán jön vmi más. Szóval burokban nem tarthatod, elkerülni nem mindig ezeket a betegségeket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!