Más is félt terhesen a lepkehimlőtől? Még csak 8 hetes vagyok, de nem tudom engedjem-e a fiamat oviba. Szerintetek?
Nem tudom miért, de valahogy elkezdtem rettegni a lepkehimlőtől. Annyi rosszat olvastam róla a 20. terhességi hétig.
Fiam 8.-kán kezdené az ovit, és fogalmam sincs jó ötlet-e elengednem. Ha nem megy, csak nyári szünet után már kb túl lennénk a terhesség veszélyesebb felén. Lenne alkalmam most itthon tartani, csak sajnálom, mert ő nagyon menne.
Mit tennétek a helyemben?
Tudom valószínű túlparázom.
Az én feleségem egyik terhessége alatt sem félt a lepkehimlőtől - ugyanis egyikünk sem hallott soha erről a betegségről.
Pedig második terhessége idején pont kiscsoportos volt az első gyerekünk, és persze minden vírust elkapott, amit csak lehetett.
Tanulság: nem kell annyit internetezni, pláne nem ijesztő dolgokat olvasni.
3. vagyok. Igen, van egy 5 hónapos gyermekem, de akkor majd félek ettől, ha terhes leszek a másodikkal.
Bár azt mondják, az influenza is veszélyes terhesen, mégis egész télen vígan bkv-ztam minden nap munkába a terhességem alatt.
Én tényleg nagyon parázok mindentől, de azért kicsit ironikus volt a válaszom, tényleg ne olvasgass a neten, természetesen minden betegségről a legrosszabb kimenetelt írják meg. Nem lesz semmi gond :)
Nálunk volt az oviban lepkehimlő, pont a második terhességem elején. Másnap már nem mentünk oviba. Szerencsére pont úgy jött ki a dolog, hogy csak pár hét volt a nyári üzem kezdetéig.
Szerintem ha megnyugtat és megteheted, akkor maradjon otthon a nagy. Ha neki nagyon hiányzik az ovi, akkor viszont nehéz a döntés.
CMV-re negatív vagyok. Szájra puszi nincs, nem használunk közös evőeszközt, másképp nem tudok védekezni.
Lepkehimlőre pénteken teszteltetem magam, de amilyen szerencsés vagyok tuti negativ lesz az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!