2010. November 10. -én telik le a 2 évem a munkahelyemen és december 2-re vagyok kiírva. Most 8 hetes terhes vagyok, de betegállományba vagyok, mert veszélyes helyen dolgoztam. Mennyi gyedet, vagy gyest kapok majd? Tavalyi bruttóm 130. 000.
Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 10:02
1/4 anonim válasza:
Az előző évből számolják ki. Először Tgyás-t kapsz,(180 napig) ez nekem ugyanannyira jött ki, mint amikor dolgoztam. Valószínűleg azért, mert ezekből csak adóelőleget és TB-t vonnak, de azt hiszem a kereset 70 %-a. A GYED pedig még ennek a 70%-a. Nekem kb. 10 ezerrel volt kevesebb, mint a Tgyás.A GYES pedig mindenkinek ugyanannyi, jelenleg nettó 25.795 Ft.
2/4 anonim válasza:
A tavalyi béred alapján a 130.000 Ft 70%-a lesz a tgyás és a gyed összege, a különbség csak annyi, hogy a gyedből SZJA-t és nyugdíjjárulékot is vonnak, a tgyásból csak SZJA-t, tehát van köztük kb. 8-10 % különség, a nyugdíjjárulék összege.
Gyest te nem kapsz már, mivel a gyerek 2 éves koráig gyed jár, utána a 3. évre semmi.
Az, hogy most dolgozol, vagy betegállományban vagy, nem befolyásol semmit.
3/4 anonim válasza:
bocs: én 8+1 napos vagyok és november 16ra vagyok kiírva, hogy lehetsz te is 8 hetesen 2 héttel későbbre kiírva? Most én nem néztem jó kalkulátort???
4/4 anonim válasza:
Nem tudom,csak tippelek!!!Amíg meg nem születik a baba addig is munkaviszonyban vagy.Nem?Tehát qamikor megszületik a baba meglesz a két éved.Tehát kaphatsz gyedet.Nem?Mondim nem tudom csak tippelek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!