Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Tartós hőemelkedést kell...

Tartós hőemelkedést kell csillapítani?

Figyelt kérdés
Lányom megkapta az 1 éves oltást múlt hét kedden. Jön 4 szemfoga, illetve vasárnapra beteg lett nagyon. (Piros torok, váladék a légcsövén. Tulajdonképpen felső légúti betegség) Most értünk el oda hogy nagyobb láz helyett inkább hőemelkedése van tartósan (38,4 fenékbe mérve tehát 37,9) viszont innen se fel se le, ha nem adok lázcsillapítót. Kell/illetve mikor kell csillapítani a tartós hőemelkedést?

ma 15:40
 1/6 anonim ***** válasza:
34%

1 evesnek ne dugdossal mar fel semmit, konyorgom ...

Nem, nem kell lazat csillapitani 39.5 alatt.

ma 15:44
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Anno nekem azt mondták a tartós hőemelkedés láznak minősül ha több napon át nem csökken. Vegyél elektromos lázmérőt ,nem kell fenékben mérni és pontos.
ma 15:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1!

De, de kell csillapítani a lázat 39.5 alatt is, HA a gyerek NYŰGÖS és ROSSZUL van!

1 évesen nyugodtan mérheti fenékben a lázat.

NE szexualizáljátok már a lázmérést,mert ez már beteges! Egyáltalán nem kellemetlen a gyereknek,nem fáj, és a LEGPONTOSABB!

ma 15:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Orvostól kérdezd,kerdező,NE itt!

Az itteni fotel-főorvos válaszadók szerint már semmit sem lehet.

Nem csinálsz semmit rosszul.

ma 16:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha rosszul van, kap. Nem nagyon erdekel mennyi a laza, szenvedni nem hagyom.

Ha jol elvan, akkor nem szoktam adni.

ma 16:11
 6/6 A kérdező kommentje:

1. Az orvosom azt mondta hogy ha fenékben 38,5 tehát 38 rossz közérzettel csillapítani kell. Illetve de igen dugdosok mert muszály ugyanis a szirupok nem hatnak nálunk úgy mint a kúp.

2. Vettünk elektromos lázmérőt de nem pontos sajnos, homlok/fül hőmérőst vettünk pl ma is halánték tájékon 37,6ot mutatott, 1mm-el odébb már 38,2t, illetve fülben 37,9et. Vagy mi fogtunk ki rosszat vagy nem tudom de a miénk nem pontos, illetve most sajnos nem telik másikra egyenlőre.

3. Pont ezért tettem fel a kérdést mert van hogy ugyanezzel a hővel elvan de van hogy sír.

4. Szivesen kérdezném az orvost, csak hogy a gyerekorvosomat a napokban már legalább hívtam 30x és keveset elérhető, a családorvos pedig javarészt kikapcsolva tartja a telefont, tehát ritkán lehet elérni hiába hívom őket.

5. Köszönöm a választ.

ma 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!