Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mikortól kell csillapítani a...

Mikortól kell csillapítani a lázat/hőemelkedést?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 20 hónapos kislányomnak tegnap délután volt először kisebb láza (38,6) + folyik az orra. Tegnap kapott kúpot, lement 37,7-re de onnan nem akar lentebb. Tudom hogy ez hőemelkedés, és nem akarom túlparázni csak aggódom mert eléggé megviseli. Forró a gyerek, bágyadt csak fekszik. Másoktól azt hallani, hogy 39,5 fokos lázzal még rohangálnak/rosszalkodnak. Egyenlőre nem adok mást neki, mert úgy tudom (?) 38,5 alatt nem csillapítunk. Ilyenkor egyébként mi a teendő? Csak várunk és mérünk? Enni nem igazán akar, viszont rengeteget iszik (egyébként is nagy ivó)!

2015. ápr. 2. 04:01
 1/6 anonim ***** válasza:

27 hós a fiam.

Két kerületben laktunk vele eddig,mindkét gyerekorvos ugyanazt mondta: 38 alatt ne adjak lázcsillapítót.

ÉS nem is adtam.

De az enyém sosem rohangászott 39,5 fokos lázzal,ahogy írod, olyankor csak feküdt,bágyadtan, akkor már hűtőfürdőztem is.

Hagyd pihenni, ez a legjobb most neki,az jó,hogyha sokat iszik. 2-3 nap alatt javulni fog.

Jobbulást

2015. ápr. 2. 04:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

38°C Ekkor beszélünk lázról.Ekkor kell már csillapítani! 37°C-37,5°C még csak hőemelkedés.

Aki azt mondja hogy a gyereke 39 fokos lázzal rosszalkodik az nagyon egy buta anya!!! Hiszen 39 fokos láztól már komoly lázgörcsöt kaphat a pici,ill. súlyosan károsíthatja az agysejtjeit is!

A kúpot naponta 3X-szor adhatod neki amíg láza van.Ha hőemelkedése van már csak elég napi 1X-szer.Inni igyon sokat,főleg teát! Adj neki sok gyümölcsöt,könnyű zsírszegény kajákat.Puding,kompót,burgonyapüré stb.Legalább naponta 3-szor kell ennie valamit.Ha eszik már rúdit ilyenkor megkínálhatod vele.Az is valami ilyenkor.

Ezt ajánlom:

[link]

Amúgy orvosnál már voltatok? Csak azért kérdem mert lehetséges hogy azért nem eszik mert fáj a torka...

2015. ápr. 2. 05:03
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :) Orvoshoz ma délután viszem ha marad a hőemelkedés (jön a húsvét, így max pénteken mindenképp orvos)! Most éjjel folyamatosan mértem 37,7 fölén nem ment. Még kíváncsi leszek hogy reggelinél mennyit mérek, illetve eszik-e rendesen. Nyugodtan alszik, egyszer felkelt ivott sok teát. Furcsának tartottam, hogy ez az "enyhe" láz így kiütötte szegényt. De akkor az sem feltétlen igaz amit hallottam, hogy 39 felett észre sem veszi a gyermek.

Köszönöm Nektek! :)

2015. ápr. 2. 05:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Enyem 2,5eves.En 38,5 alatt csak akkor csillapitom,ha kedvetlen is,meg este alvas elott.Legutobb vasarnap 39volt neki de se meleg nem volt,se rosszkedvu.De ez ritka,megviseli ha lazas,bar nem surun az.Most nagyon megbetegedett szegeny,de a laz a legkisebb baj.
2015. ápr. 2. 06:31
 5/6 anonim ***** válasza:

4 vagyok

En 39,3tol adok kb kupot csak,alatta szirupot csak

2015. ápr. 2. 06:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

38,5 felett kell csillapítani. Alatta csak akkor, ha a gyerek rosszkedvű. Én a hőemelkedésnél is szoktam csillapítani, ha a gyerek bágyadt. És igen, van olyan, hogy magas láza van a gyereknek, mégsem fekszik el, hanem túlpörög tőle.

Szirupot 6 óránként kaphat a gyerek, kúpot is, mindkettőt maximum egy nap háromszor, de a különböző hatóanyagú lázcsillapítókat lehet felváltva, 3 óránként adni makacs láz esetén.

2015. ápr. 2. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!