Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Most megint ne menjen az...

Most megint ne menjen az oviba a nagy, mert skarlát van?

Figyelt kérdés

Középsős, de 2 hetet egy huzamban még nem járt oviba csak amikor kezdte. Tavaly szerintem 2 hónapig minimum itthon volt, mert terhes voltam + szültem az oviban meg tombolt a lepkehimlő+skarlát+covid.

Idén a kishuga már nagyobb (11 hós jelenleg), de most hiányzott 3 hetet a nővére, mert hányás-hasmenés ment a csoportban, majd influenza (ezalatt itthon a férjem náthát hozott haza).

Ma vittem oviba, de egyből szólt is az óvónő, hogy skarlát van a másik csoportban. Én már kínomban nevettem. Azt mondta, hogy amint lesz a csoportban szól. (Hát akkor màr szerintem késő lesz.)

Az ovisokkal ma is össze vannak vonva foglalkozásra... De a lányom jár ovin kívüli elfoglaltságra is (úszodába is, ahonnan lassan már kiraknak minket, annyit hianyzik).

Jövő héten farsang is lesz. Eddig szegény nagylányon lemaradt az összes ünnepségről (2 télapó, 2 karácsony, 1 anyák napja, 1 farsang), mert mindig kivettem a rohadt betegségek miatt vagy ő maga volt az.

Most ti megint kivennének vagy 2 hétre vagy csak akkor ha már a csoportban van skarlát?

febr. 5. 13:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkapja, akkor írnak neki fel antibiotikumot és jónapot. Ez skarlát, nem pestis. A gyerek immunrendszere nem magától erősödik meg, hanem attól, hogy elkap minden szart, az immunrendszere pedig tanul. Ez az erősödés, nem az, hogy a gyereket eldugjuk otthon és majd ha nagy lesz, akkor már nem kap el semmit. Ezt a részt nem lehet kibekkelni, kihagyni, ez lesz. Ha nem most, akkor később. Nagycsoportban már az iskolára készülnek, az iskolából, ha folyton kimarad, akkor le marad a tananyaggal. Vidd be, ha elkapja, akkor ellátja az orvos. Hülyeség azért nem vinni, mert úristen, mi lesz, HA elkapja. Az óvónő meg örül neki, ha egy gyerekkel kevesebbre kell figyelni, azt meg leszarja, hogy utána mit és mikor fogsz azzal szívni, hogy a gyereked akkor lesz folyton beteg, mikor már tényleg le is marad dolgokról. Bőven eleget maradnak otthon akkor is, ha tényleg csak akkor nem mennek, mikor valóban betegek is, nem ilyen, nem viszem, mert még a végén elkapja alapon.
febr. 5. 13:50
 2/18 A kérdező kommentje:
Ja és ez a 3. vagy 4. skarlàt járvány az ovijában mióta ovis. Kivettem mindnél, de addig nem járt úszni és balettra. Mindenhonnan nem szedhetem ki. Szegényt már úgy sajnálom. Kiveszem akkor is, ha sok a beteg a csoportban.
febr. 5. 13:51
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy venném ki. Nem lehet állandóan mindentől félteni a gyerekeket. A 11 hónapos már nem újszülött. Attól, hogy a szomszéd csoportban van skarlátos nem garancia, hogy elkapja mindenki, sőt az se hogy otthon elkapja a kicsi a nagytól. Nálunk a férjem volt a múlt héten influenzás, nagyon vacakul volt, nem szeparálódtunk el tőle, de a 13 hónapos kisfiamnak csak egy kicsit az orra folyt utána, se láz ,se semmi nem lett.

Nyilván az óvónő látja, hogy te hajlandó vagy erre, neki meg könnyebb bent eggyel kevesebb gyerekkel.

febr. 5. 13:52
 4/18 A kérdező kommentje:
1. Jogos amit írsz. A nagyobbik 4 éves. Erről a korosztályról sok tapasztalatot olvastam, de a kicsiknél nem tudom mennyire leterhelő, így ezért aggódom jobban.
febr. 5. 13:54
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

Hat mi dolgozunk, nem erunk ra hulyesegkre.

Amikor beteg, otthon van. Amikor nem, megy szepen.

febr. 5. 14:01
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor vettem ki ha beteg lett. Sosem vettem ki azért mert a MÁSIK csoportban betegek. Minek? Ha elkapja hát elkapja. Ráér akkor otthon tartani.
febr. 5. 14:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kiscsoportos a nagyobbik, a kicsi meg 1 éves, én simán viszem, amíg szrul nem lesz. Így is ők 2-3 napig betegek max, én meg hetekig. Nem fogom itthon tartani, ha nem muszáj. Így is most influenzás mindenki, egy hete itthon van, és folyton nyávog, hogy oviba akar menni, csak még beteg. Ha nem lenne beteg, lebontaná a házat.

Vigyed nyugodtan, ha beteg lesz, majd kikúrálod.

febr. 5. 14:03
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Enyém jár bölcsibe, kb az egész csoport hiányzik mert betegek. Hülye lennék ezért otthon maradni vele.
febr. 5. 14:03
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Sose vettem ki őket csak azért, mert VALAMI van valahol. Ha beteg, itthonmaradt, ha a kicsi elkapta, hát őt is kikúráltuk. Nonszensz, az óvoda maga egy nagy petricsésze, ennyi erővel sosem járnának. :))))
febr. 5. 14:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem vettem ki a gyereket, mert éppen valamilyen járvány volt az oviban, még akkor sem, amikor a kicsivel otthon voltam. Most meg, hogy már a kicsi is bölcsis, én meg dolgozom, esélytelen lenne, kb októbertől májusig nem menne sehova egyik gyerek sem, úgy meg nem lehet élni. Amikor a kicsi született, novemberben, utána 1 hétig tartottam otthon a nagyot, de halálra unta magát mellettünk, ment vissza a kis pajtásaihoz mindenféle gond nélkül, kisebb náthákat leszámítva a legnagyobb influenza meg skarlát meg egyéb szezonban sem hozott haza.

Majd ha beteg, akkor otthon marad, addig halálosan felesleges kivenni a közösségből.

Szóval most sem venném ki.

febr. 5. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!