Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Most megint ne menjen az...

Most megint ne menjen az oviba a nagy, mert skarlát van?

Figyelt kérdés

Középsős, de 2 hetet egy huzamban még nem járt oviba csak amikor kezdte. Tavaly szerintem 2 hónapig minimum itthon volt, mert terhes voltam + szültem az oviban meg tombolt a lepkehimlő+skarlát+covid.

Idén a kishuga már nagyobb (11 hós jelenleg), de most hiányzott 3 hetet a nővére, mert hányás-hasmenés ment a csoportban, majd influenza (ezalatt itthon a férjem náthát hozott haza).

Ma vittem oviba, de egyből szólt is az óvónő, hogy skarlát van a másik csoportban. Én már kínomban nevettem. Azt mondta, hogy amint lesz a csoportban szól. (Hát akkor màr szerintem késő lesz.)

Az ovisokkal ma is össze vannak vonva foglalkozásra... De a lányom jár ovin kívüli elfoglaltságra is (úszodába is, ahonnan lassan már kiraknak minket, annyit hianyzik).

Jövő héten farsang is lesz. Eddig szegény nagylányon lemaradt az összes ünnepségről (2 télapó, 2 karácsony, 1 anyák napja, 1 farsang), mert mindig kivettem a rohadt betegségek miatt vagy ő maga volt az.

Most ti megint kivennének vagy 2 hétre vagy csak akkor ha már a csoportban van skarlát?

febr. 5. 13:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
De minek veszed ki, ha semmi baja?? Ha elkapja, elkapja, ha nem-nem. Értem, hogy terhes voltál, ez oké, de most már nem vagy. Ez a gyereknek sem jó, hogy most semmi okod nincs, de kiveszed. Ki tudja, lehet el se kapja..csak saját magad szivatod, mert hosszútávon ő is mindent el fog kapni. Az óvoda erre való, hogy a szervezete ismerkedjen, szerintem kifejezetten rossz, ha ezt meggátolod. Ha nem itt, akkor meg az iskolában fogja átelni. Ott ezt már nem csinálhatod..és sok mindenről le fog maradni a tanulás tekintetében. Nem véletlen járnak a gyerekek óvodába.
febr. 5. 14:28
 12/18 anonim ***** válasza:

Egeszen masodik osztalyos koraig ment a ket het itthon egy het ovi dolog. Pedig mindent megprobaltunk, rengeteg vitamin, gyumolcs, szabadban jatek... Semmit sem hasznaltak, a gyerek minden leteto betegseget elkapott van amit tobbszor is.

Kitartast idovel jobb lesz a helyzet.

febr. 5. 15:23
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát nekem ez nagyon fura. Én is itthon vagyok a kicsivel, de eszembe sem jutott még sosem kivenni a kicsoportos fiam azért, mert járvány van vagy ilyesmi, ennyi erővel felesleges lenne oviba járni.

Szeptember óta egyszer volt itthon 1 hetet kötőhártyával, 1 hetet most influenzával, azon kívül 2-3szor 1 napot valami aprósággal.

febr. 5. 16:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, tavaszig mindig lesz valami. Kost influenza skarlat van, lemegy az infl.visszajon a covid, lepkehimlo,kez lab szaj. Farsang nekunk se sikerul 3.eve. mindig infl.szezon csucsan van. Bar mar latszik a vege. Ha tudod febr.tartsd ottĥon,marciustol javul a helyzet, de majustol tuti. Bar nyaron megint nem viheted mert akinotthon van gyes,gyed, azt nalunk nem engedik a nyari ugyeletet hasznalni.
febr. 5. 16:40
 15/18 anonim ***** válasza:

"mert akinotthon van gyes,gyed, azt nalunk nem engedik a nyari ugyeletet hasznalni."

Ilyen nincs, csak titeket néznek hülyének.

febr. 5. 17:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Fura nálunk gyes gyeden lévő isbleadhqtja nyári ügyeletbe,ilyen nincs hogy nem adhatod le.
febr. 5. 17:21
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Kiveszed, ha beteg, kiveszed, ha a társai betegek és kiveszed, ha a másik csoport. Akkor szinte nem is jár oviba. Itt még megteheted, de majd az iskolában már probléma lesz. Amúgy meg nem is biztos, hogy elkapja. Illetve, mire a társaknak tünete lesz, lehet, hogy a gyereked is elkapta. Vedd ki akkor, ha ő maga beteg.
febr. 5. 18:04
 18/18 anonim ***** válasza:
Na tessék válaszoltam neked,erre beteg lett a gyerekem, franc🤣
febr. 5. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!