Van aki ki hagyta a kötelező védőoltást gyermekének?
Egyetlen védőoltásra térnék ki az bárányhimlő elleni.( A tőbbit mind megkapja.)
Pár éve h behozták kőtelezőnek, mi nem szeretnénk vele beoltatni gyermeket szeretnénk ha normálisan menne végbe lefolyása majd ha elkapja, utána néztem h igazából nem nagyon tudnának bele kőtni hisz fiam 7 éves ő sem kapta meg igaz akkor már pl létezett csak fizetős volt.
Olyan szülők válaszát várom akik nem adattatak be vmilyen védőoltást gyermekűknek.
A rendszert nem is neked kell érteni, hanem annak, aki a szabályokat hozza. Nem is tudnád megérteni, mert minimum egy egészségügyi főiskola hiányzik neked hozzá, hacsak nem mindjárt egy orvosi egyetem. A te fejedben a betegség egy állandó dolog és mindig, évezredeken át pontosan ugyanúgy működik és ugyanúgy zajlik le. De a kórokozók is ugyanúgy változnak, mint maguk az emberek, alkalmazkodnak az új klimatikus viszonyokhoz, a városi élethez, az új betegségekhez. Van úgy, hogy míg adott betegség az egyik szervezetben nem csinál semmit, addig a másikban halállal végződik, holott alapbetegsége nincs egyiknek sem. Tudtad például, hogy indián törzsek azért haltak ki, mert az európaiak olyan vírusokat hurcoltak be, ami a te szervezetedben egy közönséges náthaként zajlik le? Az orvostudomány egy folyamatosan fejlődő tudomány, amire azért is van szükség, mert a kórokozók is folyamatosan változnak. Az 50-es évben pár egység penicillinnel vérmérgezést lehetett gyógyítani, most egy közönséges arcüreggyulladásra is ennek a többszöröse kell, ha egyáltalán használ. Ugyanez a helyzet a védőoltásokkal is: azért, mert 50 éve még lehetett örülni a bcgnek, attól még lehet azóta már másra is szükség van, mert a tbc azóta viszonylag kis számban fordul elő, emiatt teret adott más kórokozóknak.
A rendszer pedig csak illegálisan játszható ki. Hoztak egy törvényt, tehát majd a bírót kell meggyőznöd arról, hogy szerinted rugalmasabban kéne kezelni, mivel a nagyobbik gyerekednél még nem kellett.
Az a baj, hogy nem tájékozodsz.
Ez a vîrus manapság már nem úgy folyik le, ahogy a mi időnkben.
Nagyon gyakran szövődményes.
Nem véletlen lett kötelező.
( egyèbként a nagyobb gyerekem megkapta fizetősen is)
Senkinek nem kívánok akkora szenvedést, amivel a himlő viszketèse jàr, ha nem szövődményes is, legkevésbé a sajàt gyerekemnek🤷🏻♀️
Ha pedig nem esik át rajta a gyereked mégsem gyerekként, akkor izgulhat utána..milyen lefolyással kapja meg..
Amúgy védelembe vesznek.
Iskolai beiratkozáshoz IS kell az oltási könyv, sőt ott is kap majd oltást, amit majd belevezetnek?
Mi számít egyébként normális lefolyásnak nálad? 200 viszkető pötty 2 hétig? Vagy esetleg rosszabb is lehet ám.
Aki idén kezdte az általános iskola első osztalyát, annak kell oltás bárányhimlő ellen?
Ismerősöm kisfia nem kapta még el és oltasellenes az anyuka.
Egyszer beszélgettem vele erről
Teljesen idiótának nézett engem amiért én ha lenne gyerekem,már rég megkapta volna. De nem erősödtem hogy nekem van igazam. És természetesen ö azt vallotta majd én is meggondolom magam ha nekem is lesz gyerekem, és látom mennyire sír egy gyerek a szuritól.
Ráhagytam. Nem tudom miért jobb ápolni hetekig. Mint megkapni egy pillanat alatt az oltást.
Orvosok nyilván azért hozták meg ezt a döntést, már tudják minek mekkora a kockázata. Logikusnak tűnik számomra az, hogy oltás nélkül nagyobb a kockázata a betegsègnek, bárányhimlőnek.
Ami érdekesség hogy egészségügyis az illető, és nagyon oltásellenes.
"Aki idén kezdte az általános iskola első osztalyát, annak kell oltás bárányhimlő ellen?"
Nem. Lányom is idén elsős, ő még fizetősen kapta. Öccse 2019-es, ő már ingyen, kötelezően.
Egyébként tényleg van ahol kérik az oltási könyvet? A nagynak eddig sehol nem kérték, bölcsis nem volt. A kicsinek is csak bölcsiben kérték (fél évet járt ovi előtt), oviban már nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!