Van aki ki hagyta a kötelező védőoltást gyermekének?
Egyetlen védőoltásra térnék ki az bárányhimlő elleni.( A tőbbit mind megkapja.)
Pár éve h behozták kőtelezőnek, mi nem szeretnénk vele beoltatni gyermeket szeretnénk ha normálisan menne végbe lefolyása majd ha elkapja, utána néztem h igazából nem nagyon tudnának bele kőtni hisz fiam 7 éves ő sem kapta meg igaz akkor már pl létezett csak fizetős volt.
Olyan szülők válaszát várom akik nem adattatak be vmilyen védőoltást gyermekűknek.
2x voltam bárányhimlős. (igen van ilyen is, és igen egyre többen vannak) Novák Hunor is nyíltan kijelenti.
2. alkalommal tél kellős közepén 11 évesen, 2 hónapig voltam otthon. A hát középig érő hajamat 2 cm tolták le anyámék. Gyakorlatilag meszelt ecsettel anyám a cinkrázóval. Egy mm hely nem volt rajtam szabadon.
A háziorvosunkat hagyjuk, ha ez ma történne, kórházban lennék, olyan brutálisan himlős voltam.
Onnantról megváltozott valami. Folyamatosan beteg voltam. Felborult a hormonháztartásom, egy év alatt 20 kg híztam. 24 éves voltam mire kiderült, hogy pcos vagyok, 26 mire az is, hogy IR-s. A vérnyomásom kiakadt, 220 nyomott, folyton vérzett az orrom, fájt a fejem, mindezt 12 évesen. Folyamatosan beteg voltam, minden a mandulámra ment, ki kellett szedetni 13 évesen.
A testem tele van a hólyagok okozta heggel.
Sorolhatnám..
Sajnos még mindig él ez a "had essen át rajta" meg még mindig vannak "bárányhimlő partik"..
A bárányhimlő alapjáraton nem egy vicces betegség, rengeteg a szövödmény. Inkább ennek olvass utána.
Normális szülő nem akarja ennek kitenni a gyerekét.
Én a 3 éves unokaöcsémre vigyáztam, mert már voltam himlős.. Nővérem hozta haza az ővsömört influenzásan.
Kedves Kérdező!
Ismerősünk 4 éves kislánya halt bele a bárányhimlő szövődményébe pár nap alatt.
Ez 4 éve történt, akkor még nem volt kötelező oltás,és ugyanúgy élt a fejekben,hogy minden gyerek elkapja ,pöttyös viszket,stb,aztán meggyógyul,és régen ez így is volt.De a mai törzsek szövődményeket okozhatnak.A bárányhimlőt mindenki egy sima hétköznapi betegségnek tekintette/tekinti,a kislány szülei is,és el sem tudták képzelni, hogy meg lehet benne halni.Egyszerre volt beteg mind a 3 gyerekük,a 4 éves belehalt.
A védőoltasok időről időre változnak, attól fuggoen tesznek valamit kötelezővé, hogy az idők folyamán mennyire lett az adott betegség vagy annak melelkhatasa súlyos. A bárányhimlő is ilyen. Az én gyerekem 19 éves, tehát még véletlenül se volt kötelező ez az oltás, ő mégis megkapta. Azért, mert volt egy ismerősöm, akinek az arca konkrétan gusztustalanul sebhelyes volt a gyermekkori himlo miatt, felnőttként pedig ugyanez a vírus ovsomort hozott ki nála. Úgy voltam vele, hogy ha egy minimális esély is van rá, hogy ezt megelőzhetem, hát megprobalom. Ezért kapta meg az agyhartya gyulladás elleni oltás is. A doki azt mondta, annak az esélye, hogy elkapja ezt a verziót, kb nulla, de ha mégis sikerül, mire felismerik az orvosok, hogy konkrétan ez a baja, már menthetetlen lesz.
Elkerulni az oltást azzal lehet, ha külföldre költözöl, ahol más az oltási rend.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!