Van aki ki hagyta a kötelező védőoltást gyermekének?
Egyetlen védőoltásra térnék ki az bárányhimlő elleni.( A tőbbit mind megkapja.)
Pár éve h behozták kőtelezőnek, mi nem szeretnénk vele beoltatni gyermeket szeretnénk ha normálisan menne végbe lefolyása majd ha elkapja, utána néztem h igazából nem nagyon tudnának bele kőtni hisz fiam 7 éves ő sem kapta meg igaz akkor már pl létezett csak fizetős volt.
Olyan szülők válaszát várom akik nem adattatak be vmilyen védőoltást gyermekűknek.
Kérdező, ha kötelező, akkor be kell adatnod. Azért kötelező, benne van a nevében. Teljesen mindegy, hogy 3 éve tették kötelezővé, vagy 30.
Hasonló szitu volt nálunk is amúgy. 2016-os a fiam, így ő még nem kapta meg kötelezően, én meg nem adattam be külön, eszembe se jutott, megmondom őszintén. Annak ellenére sem, hogy nekem kimaradt ez a betegség gyerekkoromban. Hát, utólag már bölcs vagyok, be kellett volna adatnom neki, mert hazahozta az oviból, és 33 évesen sikerült elkapnom tőle. Senkinek nem kívánom, pedig én, szerintem, még olcsón megúsztam. Ahhoz képest mindenképp, amilyen rémtörténeteket olvastam a felnőttkori bárányhímlőről. De napokig lázas voltam, a nyakamon körbe megduzzadtak a nyirokcsomók, fájt a mandulám, szétszakadt a fejem. Az arcomon látszik a mai napig 2 heg, amúgy nem vészes, igazából csak akkor lehet észrevenni, ha külön felhívom rá valaki figyelmét, hogy "nézd csak, itt meg itt", de na... Illetve a testemen is pár helyen, pedig isten bizony, nem vakaróztam. A fiamon simán átment, szerintem nekem csak az arcomon több kiütés volt, mint neki az egész testén.
A 2020-ban született lányomon, aki már kötelező oltásként megkapta, kettő darab pici pötty jött ki, amikor a bátyja bárányhímlős volt. Ő észre se vette őket, csak a férjem, amikor fürdette.
Szóval tartsd szem előtt, hogy 1) lehet, hogy egyáltalán nem kapja el a gyereked gyerekkorában, hanem úgy jár, mint pl én, és hidd el, felnőttkorban ultra szívás benyalni; 2) nem csak őt védi az oltás, hanem mindenki mást is a környezetében, aki még nem volt bárányhímlős.
Ne legyél hülye, kapja csak meg.
Miért ezeket a kommenteket válaszolod meg 6 oldal alatt? Miért nem mondod azoknak, akik elveszítettek valakit, hogy "őszinte részvétem", vagy mondod azt súlyos beteg embereknek, hogy "nagyon sajnálom" ?
Nem vagy te se anya, se oltásellenes, csak egy nagyon-nagyon gyenge troll, szánalmas, üres élettel.
#48. Nagyon szép köszönöm jó és normális válaszokat, sok elgondolkodtató volt!
Nem veszekedni jöttem és elnézést, de nem fogom hagyni magam.
Elárulnád hogy a 38as kommentemhez hogyan kapcsolódnak olyan bűnök, mint a gyerekek megerőszakolása?
Normális vagy, ember?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!