Akinek a gyerekénél beszédészlelési problémát állapítottak meg még óvodában annak milyen lett az iskolai teljesítménye?
Milyen fejlesztésekre hordtátok?
Én most voltam először a fiammal felmérésen, azt ajánlotta a logopédus, hogy vigyük el hallásvizsgálatra, következő alkalommal majd folytatódik a vizsgálat, mert sajnos voltak feladatok amiket meg se lehetett csinálni velem, mert megsértődött, hogy nem érti a logopédus hogy mit mond.
Kicsit elkeseredtem.Jó volna pár biztató szó.
Közben utána olvastam este.És tényleg úgy van ahogy írod ,viszont az iskola olyan sni-s gyereket fogad amit az alapítólevelébe leírnak, a miénk alapítólevelében nincs benne a beszédészlelési zavar.Mindegy is.Egyenlőre megnézik a fülét és aztán meglátjuk, még mi jön ki a mozgásra.
12
Akinél most voltunk az gyógypedagógus-logopédus,GOH-GMP terapeuta komplex mozgásfejlesztő.Ezt a GMP tesztet csinálta meg vele, ahogy tegnap utána bírtam olvasni az alapján is küldött bennünket fül-orr gégészetre.
Engem ez az észlelési zavar azért lep meg, mert én nem tapasztalom nála, hogy ne hallana.Érti amit mondunk, jól teljesíti a feladatokat,utasításokat és mindegy hogy halkan kéred vagy hangosan,háttal van e neked vagy szembe.Nem kérdez vissza, nem kér úgymond megerősítést hogy jól mondja és az oviban is teljesen minden rendben van vele, jól beilleszkedett,nincs rá semmilyen értelemben panasz, ott se tapasztalják rajta hogy ne hallaná,értené az utasításokat.Tényleg ez a tartós rossz kiejtés meg talán a kevésbé lelkes mondókatanulás az ami mint tünet rámondható.
10.válaszoló
Ma beszéltem a védőnőnkkel és mondja hogy önmagában ez a beszédészlelési probléma nem hozza az sni-t. Max akkor ha ehhez társulnak másfajta betegségek. BNO kódot kap és 1-2 évente ellenőrizve van, ez a kód még akár le is kerülhet a gyerekről.De ha jól értettem amit mondott, akkor mire oda kerülünk, hogy lesz bármilyen kódunk, addigra lehet annyit fejleszteni a gyereket(ha alkalmas rá), hogy rá se kerüljön.
🤦♀️ Akkor valamit kever a kedves védőnő.. Fejlesztést csak kód mellett kap - tehát sni-s. Oviban és iskolában is csak szakvélemény és kód mellett kap bármiféle fejlesztést.
Ha időben kap segítséget, iskolára akár lekerülhet a kód.
Az én lányomnak pl sosem fog le kerülni, mert ő a beszédértési zavar mellett kevert specifikus is, ami ugyan fejleszthető, de vele marad örök életére.
De ne vedd tragikusnak az sni-t.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!