Miért vannak ennyire beszarva egyes anyukák a láztól?
Sokszor hallok anyukákat mesélni arról, mennyire húde megijedtek, amikor a gyerek belázasodott. Éjjel ügyeletre, sürgősségi rohantak. Aztán fel voltak háborodva, hogy nem csináltak semmit a gyerekkel, hanem hazaküldték őket a szokásos tanácsokkal: pihenés, sok folyadék, lázcsillapítás.
Hozzáteszem ezek sima egyszerű vírusfertőzések 1-2 napig tartó lázzal mindenféle egyéb aggasztó tünet nélkül.
És akkor rám néznek nagy szemekkel, amikor mondom, hogy nem, nem voltunk orvosnál azért, mert pár órán át 39 fokos láza volt a gyereknek. Csillapítottuk, reggelre el is múlt...
Akkor vittem el egyik alkalommal, amikor más aggasztó tünetet is produkált mellé.
Úristen ez a 23. válasz.
Komolyan, mint valami dühöngőben lennék.
A politika kategóriában kulturáltabbak az emberek. 🤮
26. Hát akkor ezt ki írta? Az öreganyám?
“Egészségügyi iskolát végzett anyám szerint is komolyan kell venni a lázat, még így is volt, hogy lázgörcsöt kapott bátyám”
Ha ezt írod, az emberek úgy értelmezik, hogy a lázat azért kell komolyan venni a lázat, mert lázgörcsöt okoz. Ha nem azt akartad mondani, kérlek fogalmazz pontosabban. Már ne haragudj. Hiába írod le ezerszer, téves információt terjesztesz. A lázgörcs akkor jelentkezik általában amikor emelkedik a láz, de nem a láz okozza, hanem ez a szervezet reakciója a fertőzésre, de a testhőtől független. Ebből látszik, hogy te sem voltál babaelsősegélyen, mert ott ezt elmondják, hanem gondolom marhára hátradőltél, mert anyám tudja. Csak sajnos anyukád nem tudja. És azt is elmondják, hogy akkor kell orvoshoz menni ha 3 napig lázas a gyerek. Ez véleményes, én nem tartom azt hülyének, aki másnap elmegy az orvoshoz, de aki szalad az ügyeletre, nos sajnos igen. Nem is hülyének, felkészületlennek. Hívhatsz mindenkit felelőtlennek, aki máshogy gondolja, csak tudod az én értelmezésem szerint, nem az a felelőtlen, aki pontosan tudja mit kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!