Miért vannak ennyire beszarva egyes anyukák a láztól?
Sokszor hallok anyukákat mesélni arról, mennyire húde megijedtek, amikor a gyerek belázasodott. Éjjel ügyeletre, sürgősségi rohantak. Aztán fel voltak háborodva, hogy nem csináltak semmit a gyerekkel, hanem hazaküldték őket a szokásos tanácsokkal: pihenés, sok folyadék, lázcsillapítás.
Hozzáteszem ezek sima egyszerű vírusfertőzések 1-2 napig tartó lázzal mindenféle egyéb aggasztó tünet nélkül.
És akkor rám néznek nagy szemekkel, amikor mondom, hogy nem, nem voltunk orvosnál azért, mert pár órán át 39 fokos láza volt a gyereknek. Csillapítottuk, reggelre el is múlt...
Akkor vittem el egyik alkalommal, amikor más aggasztó tünetet is produkált mellé.
En nem rohantam, beszeltem az ugyelettel telefonon. Kezdő anyakent aggodtam, mert nem tudtam mi az a pont aminek menni kell (lvan nem a sokkos allapotra gondolok, azt felismernem)
Azt mondtak h csillapíthatatlan 39 fokos laz, nem fogadja el a folyadekot, 6 oranal ritkabban jar pisilni, lazgorcs(de ott se kell panikolni, csak cselekedni). Azt is elmondtak, h 38 felett ha megviseli a gyereket adjunk gyógyszert. En igy is tettem. Nyilvan aggodik az ember, hisz beteg a gyereke. A mai vilagban, annyi rosszat lehet olvasni, hogy sajnos van aki egybol arra gondol, hogy az o gyerekenek nehigy az legyen a baja. En megertem oket, nem idegesit ha rohan az ugyeletre vele. Attol nekem nem muszaj. Inkabb ez a veglet, mint az, h elhagyja a gyereket, annyira szarik ra
Ez most ilyen dicsekvo poazt arról h milyen tájékozott vagy?
Nekem is elmondták, amikor gyermekem lett h milyen új szabályok vannak lázcsillapításra, nem a régi berögzült módok. Biztos van akinek a vedonoje ezt nem említette
39 fokig abszolult nem kell csillapítani sem. Én afölött sem szoktam csak, ha fáj tőle a feje. Lázgörcs egy tök téves elnevezés.
Soha nem mentünk emiatt orvoshoz. Felhívtam a dokink, hogy beteg írja ki, ha köhögés is társult hozzá és 3 nap alatt sem javult akkor kellett lemennünk hozzá.
13!
40 fokos láza volt a 2 éves lányomnak. Mivel amúgy is krónikus beteg volt,felhívtam az ügyeletet.
Mit javasoltak? Hűtőfürdőt.
Szóval csak nem lehet olyan rossz.
Mert pl felszaladhat 41 fok fölé,ami már közvetlen életveszély.
Munkatársam járt így a kisfiával. Egy fülgyulladástól 41.3 fok lett a kisfia láza. Felhívta a kórházat,hogy mi legyen. Azt mondta az orvos, BE NE VIGYE,MERT OTT MEG FOG HALNI A GYEREK!
3 percenként kellett ébreszteni/éleszteni otthon a gyereket,és kiskanállal adni neki a vizet. Így élte túl az éjszakát. Az anyuka beállította a telefont/akármit,hogy 3 percenként csörögjön. Egész éjjel!!
Na ezért. Mert veszélyes. Konkrétan felfő az agya,a szíve, tüdeje etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!