Muszály lesz mindenhova a vakcinaigazolvány?
20 igen. De erre írtam, hogy úgyse most nyitnak meg ezek a helyek. Szoval megkapjatok addigra ti is.
Nem egységes sajnos. Komárom-Esztergomban a 22 éves ocsemet hamarabb behívtak mint minket 3 héttel, mert gondolom sok az öreg de kevesen laknak összesen a faluban és nem is kérte minden öreg az oltást. Így ami marad eloltják. Nem postazzak át Nogradba. Baratnomeket Pesten oltottak pénteken szinten 32 és 40 évesek. Említett sogorom Dunaharasztiban pénteken. Azt azért hozzáteszem, hogy nalunk senki sem válogatott. Mindenki elfogadta az elsőt, amit ajánlottak. Így az öregek pfizert vagy kínait kaptak, anyukam astrat mi is azt kapjuk a férjemmel. A többiek szputnyikot kaptak.
Imádom a 10millió jövőbelátó országát.😀Ezek szerint itt az összes lepontozó biztosra tudja, hogy mi lesz mondjuk fél év múlva. Ezúton kérlek titeket, hogy küldjétek el privátban a jövőheti ötöslottó nyerőszámait😉
Elöljáróban: Jelenleg papíron demokrácia van, ami nem teszi lehetővé a hátrányos megkülönböztetést, se az alapján, hogy nem rendelkezel egy darab papírral, se az alapján, hogy nem adatsz be egy ajánlott védőoltást, amiért senki nem vállal felelősséget, kizárólag te magad. Hátrányos megkülönböztetés érhet akkor, ha az adott csoportot veszélyezteted, például, mert fertőző beteg vagy. Amennyiben ez fennáll, kizárhatnak bárhonnan. Egészségesen viszont nem veszélyeztetsz senkit, tehát nem érhet hátrányos megkülönböztetés! (Jelenleg az sem bizonyított, hogy oltott ember, ha elkapja a betegséget, nem fertőz, tehát semmivel se veszélyesebb másokra egy oltatlan ember, mint egy oltott )Sajnos, én nem vagyok olyan okos, mint a lepontozók, a fent írtak változhatnak, de én nem tudom, hogy mi lesz X idő múlva.
28,29! Hangsúlyozom meg 1x, én nem tudom, mi lesz. Az viszont elég logikus és egyértelmű, ahhoz, hogy minél több ember beoltassa magát, riogatni kell kicsit az embereket, különben az oltási hajlandóság a 10%-ot se érné el. Viszont én nem erről az évről beszélek, ezt már elengedtem. De rengeteg kimenetele lehet, ami miatt a mostani elméletek megdőlnek. Néhány pl.: a,Kiderül, hogy a létező vakcinák közül egy se hatásos a fél év múlva előkerülő 26.mutáns ellen. Van értelme különbséget tenni? Nincs. b, Kiderül, hogy minden vakcina csodálatosan véd fél évig, utána viszont teljesen hatástalan. Van értelme? Nincs. c, X vakcina szuperül működik, y meg hosszú távon súlyos mellékhatásokat okoz, a 26.mutánsra viszont hatástalan. d, A vírus eltűnt, nincs jelen sehol, nincs kitől elkapni. Ezeken kívül még úgy másik 100. Honnan tudhatnánk most, hogy mit tesznek akkor?🤷
Egyébként sok helyen(pl.Anglia) meg ingyen tesztcsomagot adnak mindenkinek. Volt már kísérleti koncert is, ahol nem igazolvány kellett, hanem teszt. A józan ész azt diktálná, hogy -teszttel kiváltható legyen az oltás, mivel tény, hogy fertőzni még mindig csak fertőzött ember tud.(Aki egyébként oltott is lehet.)Vagy talán egy oltott covidos nem veszélyezteti azt, aki nem lehet oltani?(Betegség, kor, vagy bármi miatt.)
A beutazást én nem keverném ide, mert olyan eddig is volt, hogy adott országba való beutazás bizonyos oltáshoz kötött.
A bárányhimlő pont rossz példa, mivel mielőtt kötelezővé tették, előtte évekig ajánlott volt. Vagyis mindenki elég tapasztalatot szerezhetett róla ismerettségi körből. Nem pár hónap után lett kötelező, ahogy a többi se. Egyébként a gyerekek ajánlott oltásnál nem kell beleegyező nyilatkozatot aláírni se, amelyben elismered saját felelősséged, a Covid elleninél igen. A másik különbség a gyerek és felnőtt közötti. A gyerek cselekvőképtelen. A szülő felel érte, de ha az állam úgy látja, hogy a szülő veszélyezteti azzal, hogy nem oltatja be, felülbírálhatja a döntését, mert ő a szülő, de nem a gyerek tulajdonosa. A felnőtt viszont magáért felel. Ha pl.a férjed bántalmazó, és üti a gyereket, kiemelik a családból. Ha téged üt, akaratod ellenére senki nem emelhet ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!