Be kell adatni 12-13 hós korban. Utána néztem, gyerekorvost is megkérdeztem és nem lehet tudni, hogy hány évre ad védettséget az oltás, de nem örökre (mint a betegség).
Szóval, ha most megkapja a gyerekem, akkor simán lehet, hogy elkapja a betegséget 20-30 évesen, amikor már nagyon veszélyes, ahelyett, hogy gyerekkorban kapná el, amikor túlnyomó többségben nincs gond.
Szerintem òriàsi hiba kisgyereknek ezt az oltàst adni. Nem csodàlkozom, hogy Magyarorszàgon kötelező, ilyen marhasagot is csak ott talàlhattak ki. Örülök, hogy nem ott lakunk.
2021. ápr. 9. 19:44
2/19 anonim válasza:
Én sem díjazom h kötelezővé tették.
Az lányom is gond nélkül átesett a bhimlőn, ahogy gyerekkorunkban mi is......
Nem is értem h miért kötelező. Hiszen a súlyos szövődménnyel járó megbetegedéek száma nagyon alacsony.
Azért ez nem egy halálos vírus!!! (a legtöbb esetben)
2021. ápr. 9. 19:49
3/19 anonim válasza:
Nem féltem tőle. Gondolom ha ismétlő oltásra van szükség, akkor majd azt is megkapja. Nekünk még nem is volt ingyenes, pénzért vettem.
2021. ápr. 9. 19:54
4/19 anonim válasza:
Ha szisztematikusan végig oltják a gyerekeket, akkor eltűnik és lényegtelen, hogy véd-e később (valószínűleg igen, a kevés tapasztalat miatt nem állíthatják az ellenkezőjét). És akkor nem kell kiírni kétnaponta itt a gyiken, hogy terhes vagyok, hazahozta a gyerek a himlőt, segíccség.
2021. ápr. 9. 20:01
5/19 anonim válasza:
Állítólag ez is annyit mutálódott, hogy már sokkal veszélyesebb, mint amikor mi voltunk gyerekek (48 éves vagyok).
2021. ápr. 9. 20:04
6/19 anonim válasza:
Igazából azert nem mert nagyon kicsi az esély arra,hogy elkapja. Így is már rengetegen oltattak,hogy fizetni kellett érte. A nagy lanyom 10 éves,nem kapta el,egyszerűn nem volt hol.
2021. ápr. 9. 20:11
7/19 anonim válasza:
Kisfiam megkapta pont bele esett hogy kötelező lett. Az oltások után semmi baja nem volt. Nekünk a gyerek orvos azt mondta hogy ugyan úgy elkaphatja csak a szövődményektől véd meg.
Amugy nem adttam volna de nem bánom, hogy megkapta így utólag.
2021. ápr. 9. 20:20
8/19 anonim válasza:
Én még akkor adattam be nekik amikor fizetős volt, ki nem hagytam volna!
(én nem voltam bhimlős)
2021. ápr. 9. 20:25
9/19 anonim válasza:
Nem!
2021. ápr. 9. 20:33
10/19 anonim válasza:
Én is fenntartással kezeltem, de beadattuk (nem volt még kötelező). Sors úgy hozta, hogy más betegség miatt egyik gyermekünkkel sokat vagyunk kórházban, rehabilitációs intézményekben. Már 3 gyermekkel találkoztam, akinél maradandó károsodást okozott a bárányhimlő. Korábban csak olvastam róla,hogy ritkán tud gyulladást okozni agyban, idegrendszernben, de gondoltam extrém ritka lehet. Annyira azért mégsem ezek szerint.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!