Szemölcs van a gyermekem talpán, mehet oviba?
Kezeljük, de a kezelési idő 6+1 hétben van meghatározva. Ennyit képtelenség itthon lenni (főleg, hogy már Karácsony előtt 2, 5 hét karanténba került és előtte én is 2 hetet itthon kellett maradjak), ebből 3 hét az én betegszabimat gazdagította...
Jelezni fogom az oviban, de nem küldik haza ez miatt ugye?
Köszönöm 1 és 2. Szólni csak azért gondoltam, mert a gyerek ugyis elszólja magát, vagy meglátják, mert elég nagy és elkezdett kifirdulni, nehogy elkezdjék piszkálni, vagy hűházni... plusz van , hogy láb torna címszó alatt mezítláb kell felvenni a lábujjaikkal pl. egy gesztenyét, azt most szerintem nem kéne.
3-as ez elég drasztikus és nem éppen bizalomgerjesztő a látvány sem. Gyerekről van szó, inkább kenegetem egy vényköteles, megbízható gyógyszerrel hetekig.
Nincs ragasztva? Ha nincs akkor szólnék mindenképp az oviban.
Milyen szemölcs?
Re3 Nálunk is sokkal gyorsabb megoldás lett volna ha kukanalazza az orvos, de nem akart kisgyereket kínozni. Inkább kíméletesen megoldottuk.
nincs ragasztva a zokni alatt, mert elég izzadós a lába, nem marad rajta a ragtapasz,ha felgyűrődik többet árt szerintem. De még lehet azért megpróbálom, csak nem tudom, figyel e rá a gyerek (5 éves amúgy) napközben, ezért ódzkodok tőle.
Egy darab szemölcs és nagy, nem tudom mi a neve, olyan, mintha egy bőrkeményedés lenne, és kis fekete gyökere van, illetve ez a kenegetés óta eltűnt. Mondjuk valami ilyesmi, de a kencétől már kivált a gömb és olyan, mintha le akarna majd esni... (?)
Fogok bent szólni mindenképp, úgy korrekt.
Nem, ez vírusos szemölcs, nagyon hasonlít a tyúkszemre.
Nekünk ragasztós cucc volt rajta, nem kenegetni kellett. Széles leukoplaszttal volt ragasztva, egész fel a lábfejig. Nem tudom, hogy nektek ez jó megoldás lenne e. Ha kifordul a szemölcs, utána is vigyázni kell majd a helyére, idő kell míg begyógyul majd.
2 doki látta, egymástól függetlenül, mindkettő szerint szemölcs es mindkettő ugyanazt a kencét javasolta/írta.
A vigyázni kell rá, az mit takar? Nyitott marad ott a bőr? Kell valamire extrán figyelnem?
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Nekünk kapargatni kellett a felpuhult bőrt, aztán egyszer kifordult az egész. Szó szerint egy lyuk maradt a helyén a bőrén. Szép lassan begyógyult az is.
Nekünk nem kenegetni kellett, hanem tapaszt cserélhetni 2-3 naponta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!