Melyik választott oltásokat adattad be a gyermekednek, megbántad?
Bexsero
Nem bántam meg, mert utánaolvastam, és számomra nem volt kérdés, hogy megéri-e vagy sem. Számomra igen.
Még csak 1-et kapott belőle, remegésszerű tüneteket okozott nála, álmában sokszor összerándult. Nemsokára kapja a következőt, kicsit tartok tőle. :(
A kullancs ellenin gondolkodtunk még, mert anyukámék erdő szélén laknak, de férjem ismerősi körében ennek mellékhatásába halt bele egy férfi, így férjem elutasító egyelőre. Mást nem adatunk.
Csak a Bexserot nem ( még) dilemmáztam, hogy szükséges-e.
Sosem találkoztam meningococcus b fertőzöttel, még hallomásból sem ( falu, itt nőttem fel.. hallanánk)
De megszületett a 2. Gyerekünk is, újra felmerült, gondolkodom, hogy beadassam-e mindkettejüknek
A problémám az,hogy kb 5 évig véd csak...
Rota, Bexsero, Neisvac, bárányhimlő elleni (nekünk még választható volt).
A Bexsero nem olcsó, de több gyerekről hallottam, aki elkapta a B típusú agyhártyagyulladást, és egy nap alatt meghalt. Szóval lehet, hogy drága, de a temetés még drágább, inkább nem kockáztattunk.
Egyik oltástól sem lett semmi baja, se láz, se semmi egyéb extra rosszullét. A Bexsero után lett egy kis dudor az oltás helyén, de idővel az is elmúlt neki.
Amúgy a "kullancs elleni" oltás csak az agyhártyagyulladás ellen véd. A többi kullancs által terjesztett betegség ellen nem.
Szóval ilyen fórumokon kicsit félrevezető lehet ez az elnevezés.
Nehogy azt higyje valaki, hogy a Lyme ellen is véd pl.
Egyet sem.
Tobb a mellekhatasa mint a megelozo ereje.
Es mem mem bantam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!