Ti mit tennétek? Nagyobb lakás-rosszabb környék vagy kisebb lakás-jobb környék?
Lakástakaréknál lehet előre felvenni a megtakarítást, nem kell megvárni a végét. Nem 100%, de lehet ilyen megoldás is, érdemes megérdeklődni. Környékbeli ingatlanhirdetéseket figyelni, milyen áron, mennyi idő alatt mennek el a lakások. Hasznos támpont lehet a saját lakás eladásánál.
Én a jó környéket választanám.
Esetleg csere? Hátha valaki kisebbet keres a környéken.
Köszönöm a válaszokat! Oké, nem írtam, hogy hol, de honnan vettétek, hogy a belvárosban? Egyáltalán nem, sőt egy külvárosi kerületben lakunk, és itt is szeretnénk maradni. Itt van a gyereknek óvoda, iskola, még felsőbb iskolák is, tehát nem kéne átutaznia Bp főbb "segglukain" :-) Pont ez a lényeg, hogy itt szeretnénk maradni, és nem beljebb költözni. A rosszabb környék Kőbánya és társai lennének. Igaz, az északi településeket nem ismerem, de elhiszem, hogy azok sokkal szebbek, meg élhetőbbek, mint a déliek, de mi délen dolgozunk, és onnan tényleg messze lenne bejárni.
Tehát ha itt maradnánk, nem kéne szembesülnünk nap mint nap a gettóval.
na igen, a rossz környéket érdemes pontosítani, nekem pl. a 6-7. kerület is rossz környék ha nincs zöld része, szerintem egy gyereknek kell a lakótelep, ahol közösségbe tud tartozni, lemenni játszani anélkül hogy attól kellene tartanom hogy a következő sarkon elüti egy autó vagy fél órát kell sétálni a legközelebbi labdázó helyre....
pl. a 10. kerületnek vannak jó de olcsó lakótelepi részei, a 3. kerületnek és a IV., 15. kerületnek szintén...de ezek nagyon kiesnek, akkor már inkább agglomeráció ha így is úgyis 40 percet utazok....
semmiképp nem laknék csepeli lakótelepen, az a legrosszabb legrosszabja, és ugyanígy a belváros valamennyi része. Hiába újépítésű egy lakás (pl. 9 kerületben a ferenc krt. környékén ha két sarokra meg ott a gettó. Újbudával meg az a baj szintén, hogy messze van, annyi erővel megint inkább Dunakesziről, Csömörről vagy Solymárról járok be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!