Ti mit tennétek? Nagyobb lakás-rosszabb környék vagy kisebb lakás-jobb környék?
Köszönöm a válaszokat! Azt írtam ugyan, hogy nincs a lakáson hitel, de azért van tartozásunk, amit törlesztünk (csak nem banknak, hanem családtagnak), így nem nagyon tudnánk még egy hitelt felvenni. Viszont a legfontosabbat elfelejtettem, hogy kb. 2 év múlva lejár a lakáskasszánk (amin lesz 1,5 millió Ft), és azzal már tudnánk itt is lakást venni (talán). Viszont addigra a nagynak már iskolába kell mennie, és nagyon félek, hogy nem lesz hol tanulnia. Még a konyha is kicsi, ott se nagyon tudunk szétpakolni az asztalon. Meg ki tudja mennyi idő eladni a lakást. Költözzünk addig el, és ha meglesz a pénz, akkor megint költözzünk? Nem szeretnék vándorolni sem.
Igen, Pesten belül.
azért kérdeztem, hogy pesten belül e, mert mi is pesten belül laktunk, viszonylag élhető környéken, és ahogy te is, választás elé kerültünk a lakás mérete miatt, költöznünk kellet. Ugyanígy: nagyobb lakás, rosszabb környék, végül is úgy döntöttünk, hogy ki költözünk pestről, és végül abból a pénzből némi szülői kölcsönnel ugyan, de tudtunk venni egy kis kertes házat Vác felé.
15 percel utazunk csak többet, viszont sosem gondoltam volna, hogy pesten kívül ennyivel élhetőbb helyek vannak, össze sem hasonlítható, gyerek nevelés szempontjából egyszerűen ideális. A ház egyébként nem sokkal nagyobb mint a lakásunk, hozzá kell majd építeni ha második babát akarunk, de ha a nagyobb kert helyett kisebb kertet, netalán sorházat vesztek, akkor természetesen ettől nagyobb is ki jönne egy pesti lakás árából.
Én mindenképpen kimenekülnék pestről egy gyerekkel.
Ha ez az alternatíva nagyon nem tetszik nektek, akkor maradnék a kis lakás, élhető környéknél...
mi újpesten laktunk és meg mondom őszintén onnan sem volt könyebb bejárni, tényleg napi szinten 20 percel utazok most többet, a férjem pedig pont ugyanannyit. Viszont ha értékelnem kéne pest kerületeit (laktam jó párban, elit kerületekben is) akkor a legjobbra is 10-ből 7-est adnék, viszont bármelyik észak pesti településre minimum 8-ast....
a déli rész nem tetszik, ott nem laknék, jó pár helyen jártunk ott is.
Na mindegy, ha nem hát nem, pesten belül ennyi pénzből tényleg ne vegyetek családi házat, mert rámegy a házasságotok és a pénzetek az állapotára és a környezetére.
Ha a lakásnál maradunk, jobb környék kisebb lakás, csak a gyerek amikor iskolába megy, így is úgy is átutazik majd Budappest főbb segglukain, a metró végállomásokon, a körúton, stb. és ti is nap mint nap szembesültök majd a gettóval, mi ezért is maradtunk az agglomeráció mellett mert akkor legalább a gimi végéig el kerülheti pestet, nem pestről kerülnek majd ki a cimborái, és ez számomra megnyugtató...
ilyen szempontból teljesen mindegy, hol vesztek pesten belül lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!