Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Egy kis csecsemőnek elég 22...

Egy kis csecsemőnek elég 22 fok éjjel aludni?

Figyelt kérdés

Mindenhol ez az ajánlás, de azt vettem észre, hogy 22 fokban hidegebb a keze meg az orra.

Egy hosszú ujjú body van ráadva meg egy tipegő, és egy vékony paplannal van betakarva. Tényleg fázik, vagy csak én gondolom túl?

dec. 22. 18:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
6 vagyok: én is úgy értettem, hogy a 22 elég, később lehet lemenni 18-19-ig. De 22 fokban is adnék rá egy meleg hálozsakot, es alá annyi ruhat, hogy ha lehet, ne legyen hideg a keze.
dec. 22. 20:36
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
Totál, a meleg rontja a légzést, nem kell katlan, ez egy magyar tévhit.
dec. 22. 21:00
 13/17 anonim ***** válasza:
64%

A még fejletlen perifériás vérkeringés miatt hideg a keze, nézz utána ez mit jelent.

18-20 fok az ideális.

Nézz külföldi szakirodalmat ne a begyöpösödött magyar 70-es évekbeli tévhiteket.

dec. 22. 22:17
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

Mi próbáltuk a 18-19 fokot. A 3 évesem forgolódott egész éjjel, a kamasz fiamnak rémálmai voltak én el sem tudtam aludni.

Hagyjuk inkább 😄

21 - 22 max kényelmesen egy pizsiben, esetleg egy takaróval.

dec. 22. 22:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Pici baba a melegebbet jobban szereti, nagyobb babának már nem kell annyira meleg. A kislányom 8 hónapos, 21 fokon van a termosztát éjjel, rövid body, pizsirugi van rajta és egy takaró, amit amúgy sokszor lerúg, de nem vettem észre,hogy fázna, jól alszik. Amúgy a tarkóját nézd, ha az jó meleg nem fázik, ha izzadt melege van.
dec. 23. 10:21
 16/17 anonim ***** válasza:
73%
Nekunk egyszer elromlott a kazán,lement 18 es 17 C ra. Vacogva keltunk, az mar nagyon hideg, nem tudom kinek egészséges az. 19 C ban hideg az arcom fazik az orrom,azt nem lehet betakarni, borzasztó érzés.
dec. 23. 10:44
 17/17 anonim ***** válasza:
73%

Lehet ha valaki olyan helyen lakik, ahol kint amugy -20 fok van telen, akkor ahhoz kepest bent a 18 fok kenyelmes lehet.

De en se birom. En olyan hazban nottem fel, ahol apam miatt csak 19 fok lehetett, mert o azt szerette. Egesz eletemben, amig ott eltem, faztam telen, ezek a legerosebb emlekeim is, alig emlekszem masra a gyerekkorombol, csak arra, hogy mennyire fazok, felulirt mindent ez a kenyelmetlenseg.

Nekem a 21-22 fok a kenyelmes.

dec. 23. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!