Egy kis csecsemőnek elég 22 fok éjjel aludni?
Mindenhol ez az ajánlás, de azt vettem észre, hogy 22 fokban hidegebb a keze meg az orra.
Egy hosszú ujjú body van ráadva meg egy tipegő, és egy vékony paplannal van betakarva. Tényleg fázik, vagy csak én gondolom túl?
Jajj, mit fogsz itt kapni :D Mindjárt jönnek a véranyák, akik leírják, hogy 22 fokban megölöd a gyereket, 18 fokban kell altatni :D
Viccet félretéve a nagyon pici babáknak nem jó a vérkeringésük még a végtagokban, könnyen lehet, hogy hideg a kis keze, pedig nem is fázik, ezért javasolják, hogy ellenőrizd a tarkóját, ha nem hideg, nyirkos, vagy nem izzadt, akkor valószínűleg nem fázik. 22 fok egyébként jó, én se javasolnék melegebbet. Nem tűnik kevésnek a ruha és a takaró sem.
Első hetekben kell kicsit melegebb.
Úgy vettem észre,kb fél éves korától, hogy a talpas hosszú ujjú rugi és a tipegő hálózsák a 22fokban jó.
Előtte egy rugi és vastagabb takaró volt, amíg nem tudta lerúgni. 3 éves, de néha még takargatom, mert azt hiszem fázik.
Tarkóját nézd. Akkor jó, ha se nem hideg, se nem nyirkos (akkor melege van)
Kösz kettes 😂
De nekem a tarkós ellenőrzés vált be, mert én 24 fokban is dupla takarózom, én nagyon fázós vagyok.
Tarkoja, hata milyen?
Nekem az a tapasztalatom mondjuk, hogy amikor mar hideg volt a keze meg az orra, akkor a tarkoja is, tehat fazott elvileg.
De az en gyerekemnek szuletesetol fogva amugy mindig meleg volt a keze, de a tarkojat, hatat erdemes nezni egyebkent.
22 fokban rugiban es halozsakban altattam, az ugy jo volt.
Azért nem mindegy, mekkora a csecsemő... Mert ez a kategória lehet 1 hetes is vagy 9hónapos is pl.
Lányom 8hónapos. Hosszú ujju leggings és body-ba alszik. Se hálózsák, se takaró.
22fok van nálunk is.
Az én tapasztalatom, hogy ha a keze hideg még oké, de ha az orra is, akkor a háta, tarkója is az lesz. De biztos babafüggő ez is.
Nem írtad mennyi idős. De ha nem pár hetes, akkor a 22 fok elvileg elég. Ha fázik, esetleg vastagabb takaró előkerülhet.
Az enyém enyébként 22 fokban egy rugiban és 1,5 togos hálózsákban alszik. Először 2,5 togosat vettem, de abban melege volt.
Nagyobbik gyerekemnek simán kellett a 2,5 tog. A mai napig felveszi a plüss pizsamát és a takarója is vastag, nyakig be van takarva reggel is. 6 éves már. Nem egyformák ők sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!