Hogy kell nézni a babaruha méreteket?
Kezdő anyukaként segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól, hogy pl. az 56-os méret az alábbi boltok/márkák esetében valójában mekkorát jelent, akár egymáshoz képest is. (pl. XY márka általában kisebb, mint más 56-os)
F&F, In Extenso, Pepco, KIK, Lupilu, Next, George, H&m, GAP, Zara, C&A stb.
Köszönöm!
Angliaban lakom, itt Zara, Next, Gap van, ezekről tudok nyilatkozni itt nem centikben van írva ( szerencsére ) hanem kort.
A Zara ruhak mire talányosan. A Next SOKKAL nagyobb! A Gap meg inkább kisebb.
Bocsi átírta , tehát a Zara méretarányos.
A George az egy olcso aruhazlanc ( Asda ) ruhaja, en kerulom.
pepco-s tapasztalatom,hogy változó még azonos méreteknél is a méret :/
azaz vettem 3 db 98-s nacit, minda3 más méretű volt, sőt kisebb is az átlagnál
én annyira nem szeretem, csak az udvarra használunk pepcos ruhákat
f&f-s rucikat én nagyon szeretem, méretezés is megfelelő
lupilu-s csak bodyval van tapasztalatom, az nagyobb volt, mint a tényleges méret
H&M-s ruhákat is nagyon szeretem, 90%-ban 1 számmal nagyobbak..szóval az 56-s méretet nagyon sokáig tudtuk hordani
NEXT-ből csak rugdalozóink vannak abból is tényleges méret kellett, nem volt kisebb-se nagyobb
KIK az is szerintem kisebb a méretezés,mint a többinél
A Zara pont akkor jó, amikor a címkéjére rá van írva hónap szerint de simán jó a lányomra az egyel nagyobb méret is sokszor.
A H&M bazinagy! Kb 1-2 számmal nagyobb mint a gyerek és a Next ugyanez. A 4 hónapos 65 centis babára még jó volt az 56-os H&M rugi...
GAPet ritkán rendelek de a 6-9 hónaposra való pulcsi simán jó az 5 hónaposomra már vagy egy hónapja.
A többiről nem tudok nyilatkozni.
En ugyanugy gondolom kb, ahogy a 3. irta. Pepcoban neha ki lehet fogni jobb ruhakat, pl pizsiket ott Vettunk a lanyunknak, de tenyleg kicsit kisebb, mint mashol. Lupilu picit nagyobb, ahogy a h&m is, pl mindkettobol van olyan bodynk es kis nadragunk, ami 56os, de meg jo a kislanyra, pedig masbol mar 62st hord. C&a es kik is picit nagyobb pl a rugdalozok meretezeseben.
A bodykbol az f&f a legjobb nekunk, meretaranyos a szabas.
Lanyom 51cmvel szuletett, sokaig jo volt ra az 50es,56ost pedig 1 hete csereltuk 62re. ( most 58 cm es 4800 gr).
F&F, In Extenso, Gap, H&M, C&A : Nekem az volt a tapasztalatom, hogy ami bele volt írva, azok ténylegesen akkora méretek.
Pepco, KIK, George: Ezek közt volt ilyen is, olyan is. Valamelyik tényleg jó volt, de volt amit kicsinek, illeftve nagynak találtunk a beleírt mérethez képest.
Lupilu: Nagyon szeretem ezt a márkát, szinte mindent vettem már belőle, és kivétel nélkül, minden egyel nagyobb méret volt, mint ami bele van írva.
Magyon változó
Márkán belül is.
Pepco mindig kisebb
Disney cuccok is sokkal kisebbek.
H&M az átlapolósak mindig szélesebbek 1 mérettel.kicsit hosszabbak is
Mamas&papas cucvok is szélesek
Lupilu-t azért szeretem mert a nadrág mindig nagyobb( hosszabb) lábyom pedig 1 mérettel
Nagyobbat hor lenn
Zara C und A, KIK, In extenso nem tudom
Scamp pont jó
Next cuccok keskenyebbek az átlagnál, nekünk ez jól jött
Gapről nem nyilatkozom, csak nadràgja van a lányomnak
"itt nem centikben van írva ( szerencsére ) hanem kort."
Az miért is jó? :) Sokkal egzaktabb a centi, mint a kor, hisz azonos korú gyerekek nem ugyanakkorák.
Zara pl.: lányomra kor szerint mindig pici volt.
Egyébként angolszász méreteknél általában a centi mellett feltüntetik a súlyt is és úgy kell értelmezni, hogy annyi centiig és/vagy kilóig. Egy husisabb baba ugyanis hamarabb kinövi a ruhát, mint hosszra elérné.
FF, H&M szerintem mérethelyes, lehet rá alapozni.
Pepco nem, összevissza számoz, mindenképp hozzá kell mérni a gyerekhez. Onnan csak leggingseket szoktam, mert ennek nem lapos a gumija, hanem rendesen össze van húzva, így nem esik le.
Lupilu kedvenc, a dupla méretezés miatt tovább jó, általában egy számmal nagyobb. Pl.: 98 centis kislányom még mindig hordja a 86/92-es felsőit, míg a h&m-esből már rég 98/104 a mérete.
C&A kicsit összevissza számoz. Van onnan olyan 92-es póló, ami még mindig jó a lányomra és olyan 104-es, amit már kinőtt. Bodyknál kisebb volt a méretezése, mint az ff, hm-nek.
Utolsó...Ezt a hülyeséget. .
Én is az Egyesült királyságbsn lakom és az én lányom lemèrték amikor született 5 hónapja. És védőnő is kijár aki többször is mérte és a piros kiskönyvbe bírta a hosszát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!