Ráadnátok a nagy tesó kinőtt babaruháit a kicsire, ha a tesók ellenkező neműek?
Lányom 14 hónapos, 18 hós korára várjuk a kistesót, aki az ultrahangok szerint kisfiú. Nagyon sok szinte új állapotú babaruhánk van, amíg nem járt és evett egyedül a lányom addig nem lett egyik rucink sem foltos, bolyhos vagy kopott. Igen ám, de 90% lányos (teljesen rózsaszín vagy rózsaszín mintás) és 10% uniszex (fehér vagy fehér szürke mintás).
Férjem azt mondja, hogy ne vegyünk új ruhákat, hanem adjuk rá a kicsire azokat amik megvannak, mivel teljesen mindegy milyen színű ruha van rajta, úgy sem fog emlékezni rá. Ha éppen jön valaki látogatóba vagy fotózunk, akkor lehet az uniszex ruhában és kész. Az teljesen mindegy miben alszik.
Én viszont úgy gondolom hogy nagyon gáz ha egy kisfiú ruhatárának 90%-a lány ruha... 1-1 db oké, vagy mondjuk hideg időben az alsó réteg ami nem látszik, de hogy mindig rózsaszínben legyen az nem normális.
Ti hogy vélekedtek erről?
Nekem fiaim vannak, de ha lanyom szuletne most, en nem adnam ra pici korban sem az egyertelmuen fius ruhakat.
Az unisex-et siman, de kifejezetten fiusat nem es forditva sem (fiura egyertelmuen lany ruhat). Ok, hogy o nem latja, de en igen, es engem zavarna.
(Nyilvan mas lenne a helyzet, ha annyi penzem nem lenne, hogy legalabb 3-5 szett ruhat vagyek neki a nemenek megfeleloen, de mas korulmenyek kozott nem tudnam elkepzelni. Ilyen meg remelem nem lesz soha.)
Fordított esetben simán. Kislányomra sokszor direkt "fiúsat" vettem, amikor már csömöröm volt a virágmintákból és rózsaszínből. Nagyon vagány volt benne.
Kislányról fiúra egy picit jobban megválogatnám, de nem vetném el teljesen. A rózsaszínnel alapvetően nincs bajom, heteró férfiak is viselik. A nagyon habos babosokat azonban biztos eladnám, elajándékoznám.
A nagyon lányos rucikat én eladnám/cserélném/ajándékoznám.
Turiban is nagyon csini új babaruhák vannak, de ha van fiús anyuka ismerősöd, kérdezd meg, hátha eladná a kinőtt babaruhákat.
Nekem is nagyon furi lenne egy kisfiú full rózsaszínben még csak úgy otthonra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!